ZOOM FOTORESORS BLOGG

Välkomna till vår blogg. Här kommer vi att berätta mer om vad som händer på Zoom, om våra resor och fotografer, om nyheter och om allt annat som händer hos oss.

HUR DET BÖRJADE 

Idén till Zoom Fotoresor föddes 2012 när vi var i Indien på en tigersafari och där mötte en fotogrupp från amerikanska Canon och National Geographic. När vi kom tillbaka till Sverige började vi fundera kring fotoresor. Vi såg då att det inte fanns någon arrangör av fotoresor på den svenska marknaden som erbjöd medverkan av kända och pedagogiska fotografer vilka agerade som fotovärdar och där arrangören hade resebyråbakgrund med destinations- och logistikkunskap för att sätta ihop bra resor. 

Under våren 2013 kontaktade vi en av Sveriges mest kända naturfotografer och i november samma år så genomförde vi vår första resa ”Indiens Nationalparker”. Under vårt första år genomfördes även en workshop vid Hornborgasjön och ett antal föreläsningar. 
 
Idag nästan fyra år senare är vi Nordens ledande arrangör av fotoresor med ett brett program som inkluderar allt från endagars workshops i Sverige till långresor runt om i värden. Dessa leds av några våra mest kända fotografer såsom Tom Svensson, Serkan Günes, Anders Geidemark, Hans Strand och Claes Grundsten.

 

Bilder från vår första resa till Indien 2013. Foto: Johan Apelman.

VAD SOM ÄR VIKTIGT FÖR OSS 

Ända sedan starten har det varit viktigt för oss att det alltid medverkar en meriterad och duktig fotograf på våra resor. Dennes uppgift är till hundra procent att hjälpa dig att utvecklas som fotograf. Detta gör fotografen genom att leda de dagliga fotoaktiviteterna, via workshops och bildredigering, via föreläsningar och självklart via personlig handledning. 

För att en resa ska fungera på bästa sätt och att du som deltagare ska få maximalt med tid till att fotografera är det viktigt att logistiken på resan fungerar. För att säkerställa detta och för att fotografen ska kunna fokusera på att hjälpa dig att utveckla ditt fotograferande och göra dig till en ännu bättre fotograf så har vi har på alla resor även med en fotokunnig värd från Zoom som sköter det logistiska.

Viktigt för oss är även att du redan vid bokning vet vilka hotell du ska bo på och att hotell och lodger vi använder är av hög standard.

Utöver detta arbetar vi alltid med lokala agenter som har lång erfarenhet av fotoresor på de resmål vi besöker. Dessa agenter är väl bekanta med hotellen, bussbolagen och de olika restaurangerna vilket gör att vi kan hålla samma höga standard genom hela resan.

 

VILKA VI ÄR

Här kommer en kort presentation av oss som arbetar på Zoom och vad vi gör.

Hans Elmqvist 

Hans är grundare och delägare i Zoom och han är ansvarig för Zooms reseproduktion. Hans har arbetat i mer än 30 år i resebranschen och har varit med och startat flera researrangörer. Detta har inneburit allt från konferenser över hela världen till produktion av stora events såsom Volvo Ocean Race. Hans har fotograferat i över 30 år och har försett många av Sveriges researrangörer med katalogbilder. 

hans.elmqvist@zoomfotoresor.se

Alexander Elmqvist 

Alexander är grundare och delägare i Zoom är ansvarig för företagets webb, sociala medier. Alexander är även ansvarig för alla de filmer som Zoom producera både vad det gäller filmning och redigering. Alexander är en idéspruta som ligger bakom många av företagets nyskapande satsningar samt nya produkter och tjänster.

alexander.elexander@zoomfotoresor.se

Charlie Malmqvist 

Charlie är ansvarig för Zooms marknadsföring och webb. Charlie är även fotograf med hela världen som arbetsfält. Han har arbetat som fotograf i bland annat USA, Sydamerika och Asien. Charlie arbetar med olika specialprojekt inom Zoom samt agerar som Zooms värd på våra resor.

charlie.malmqvist@zoomfotoresor.se 

Magnus Mårtensson 

Magnus är en duktig fotograf som började resa med Zoom för ett antal år sedan och har det senaste året även agerat som Zooms värd på resor och även hjälper till i vår monter på olika mässor. 

magnus.martensson@zoomfotoresor.se

Linda Elmqvist  

Linda har rest och fotograferat i stora delar av världen då hon har arbetat inom resebranschen bland annat som guide för TUI och med flera stora events runt om i världen. Linda hjälper till vid mässor och workshops och jobbar tillsammans med Kasper för att utveckla Zoom i Danmark.

linda.elmqvist@zoomfotoresor.se

Kasper Ahlefeldt Andersen

Kasper som är dansk är ansvarig för att utveckla Zoom på den danska marknaden. Han är utbildad inom ekonomi och marknadsföring och har erfarenhet inom resebranschen då han har arbetat som guide i båda Afrika och södra Europa.

kasper.andersen@zoomfotoresor.se

Vi är mycket glada över att arbeta med många av Sveriges bästa fotografer.

VÅRA FOTOGRAFER

En mycket viktig del av Zoom är våra fotografer vilka medverkar som fototekniska värdar under resorna. Vi är mycket glada över att arbeta med många av Nordens bästa fotografer.

Du kan läsa mer om våra fotografer här på vår webb och även följa deras fotobloggar.

2017 

Under 2017 kommer det hända mycket spännande här på Zoom. Vi kommer att fortsätta lansera spännande resor med både nya och befintliga fotografer och vi kommer att lansera flera satsningar. Detta och mycket mer kommer du kunna läsa om här på bloggen och på vår webbsida.

 

Välkommen till vår Fotoblogg! 

Vännerna på Zoom Fotoresor