THE WILD KENYA

Kenya • 10-17 februari 2018

WILD KENYA

Kenya • 10-17 februari 2018

 OBS! Resan är fullbokad!

På denna Save the Wildlife-resa får du möjlighet att fotografera Kenyas djurliv och lära dig mer om parkernas bevarandearbete.

 

Elefanter som korsar floden bara några meter från jeepen, nära möten med Solios stora lejonflockar och noshörning – fotografering i världsklass! Detta är en del av det du får uppleva och fotografera på denna resa till Kenya tillsammans med bevarandefotografen och Canon-ambassadören Tom Svensson. Under en vecka fotograferar vi Kenyas fantastiska djurliv, som inkluderar leoparder, elefanter, lejon och mycket mer, i tre mycket bra nationalparker. En av parkerna, Solio Game Reserve, är ett världens bästa ställen för att fotografera noshörningar. För att maximera våra möjligheter till den perfekta bilden gör vi under resan flera heldags- och kvällssafaris.

RESANS HÖJDPUNKTER

 • Totalt 12 safaris i tre parker. 
 • Solio Game Reserves lejonflockar. 
 • Aberdares elefanter. 
 • Samburus djur- och naturliv. 
 • Stora flockar elefanter i Samburu. 
 • Leoparder i Samburu.
 • Vandring bland giraffer och zebror. 
 • Heldagar i vissa parker. 
 • Kvällssafari vissa kvällar. 
 • Tom Svensson medverkar under resan. 
 • Workshops med Tom Svensson. 

OBS! Resan är fullbokad!

WILD KENYA

10-17/2 2018. Pris: 24.970:-

Elefanter som korsar floden bara några meter från jeepen, nära möten med Solios stora lejonflockar och noshörning – fotografering i världsklass! Detta är en del av det du får uppleva och fotografera på denna resa till Kenya med Canon-ambassadören Tom Svensson. Under en vecka fotograferar vi Kenyas fantastiska djurliv, leoparder, elefanter, lejon och mycket mer, i tre nationalparker. En av parkerna, Solio Game Reserve, är ett världens bästa ställen för att fotografera noshörningar. För att maximera våra möjligheter till den perfekta bilden gör vi under resan flera heldags- och kvällssafaris.

RESANS HÖJDPUNKTER

 • Totalt 12 safaris i tre parker. 
 • Solio Game Reserves lejonflockar. 
 • Aberdares elefanter. 
 • Samburus djur- och naturliv. 
 • Stora flockar elefanter i Samburu. 
 • Leoparder i Samburu.
 • Vandring bland giraffer och zebror. 
 • Heldagar i vissa parker. 
 • Kvällssafari vissa kvällar. 
 • Tom Svensson medverkar under resan. 
 • Workshops med Tom Svensson. 

FOTOGRAF                

Tom Svensson är Sveriges främste bevarandefotograf och även Canon Explorer-ambassadör. Hans färdighet som fotograf är att ta bilder som berör människor och gör skillnad. Han har gett ut tre böcker varav den senaste ”Vid vägs ände”, vilken han skrev tillsammans med Ola Jennersten på WWF, blev vald till Årets Pandabok 2017. www.tomsvensson.se

 

Läs mer om Tom Svensson och hans arbetsuppgifter på resesidan på vår webbsida via på datorn.

PARKER VI BESÖKER

SOLIO GAME RESERVE 

Solin som är inriktat på bevarande av noshörning är en av Kenyas verkliga pärlor. Det finns ingen bättre plats i världen att observera noshörning än just här.  Solio spelar även en viktig roll i skyddet och aveln av svarta noshörningar i Kenya. Parken är även känd för sina stora flockar med lejon vilka man många gånger kommer mycket nära. Andra djur vi möter här är buffel, zebra, giraff, oryxantilop, impala, vattenbock, vårtsvin. 

ABERDARE NATIONAL PARK 

Park har ett varierande landskap med allt från branta raviner som skär genom landskapet till grönskande vegetation och vackra vattenfall. Lika omväxlande som landskapet är parkens djurliv. Här finns allt från elefant och noshörning till afrikansk buffel och med lite tur även lejon och leopard.  För den fågelintresserade erbjuder Aberdare med sina 250 olika fågelarter.  

SAMBURU NATIONAL RESERVE 

Samburu har en unika flora och fauna. Det torra klimatet gör att djur och växtlivet skiljer sig från det i södra Kenya. Waller’s gaseller, grevyzebror, nätgiraffer, och beisaoryx är arter som bara hittas här. Ewaso Ngir floden skär rakt genom parken. Bufflar, zebror, giraffer och stora hjordar med elefanter vandrar från den omgivande savannen till floden för att dricka och svalka sig. Samburu anses även vara en av de bästa platserna för att fotografera både lejon och leopard. 

 

Läs mer om resmålen på resesidan på vår webbsida via på datorn.

PROGRAM

 

LÖRDAG 10 FEBRUARI 2018 

Under förmiddagen börjar vi vår resa mot Rhino Watch Safari Lodge, ca tre timmar med jeep från Nairobi. Under resan kommer vi både att göra diverse fotostopp. Rhino Watch Safari Lodge med en magnifik utsikt över det högsta berget i Kenya, Mount Kenya är omgiven av tre nationalparker och därmed en idealisk plats för fotografering, kommer att vara vår bas under de närmaste dagarna. Under vistelsen här kommer vi att besöka två parker, belägna direkt vid lodgen. En fördel med dessa parker är att vi kan vara inne i parkerna hela dagarna från tidig morgon till sen eftermiddag och även göra en kvällssafari. Denna eftermiddag kommer vi att göra en giraff vandring i en privat park. Under denna promenad kommer vi giraffer och zebror mycket nära vilket ges möjlighet till bilder från helt andra vinklar än vad som ges från jeep. Välkomstmiddag på lodgen. (L, M) 

SÖNDAG – MÅNDAG, 11-12 FEBRUARI 2018 

Under två dagar beger vi oss till Solio Game Reserve, ett privatägt Wildlife Conservancy inriktat på bevarande av noshörning. Det finns ingen bättre plats i världen att observera noshörning än just här.  Solio Game Reserve spelar även en viktig roll i skyddet och aveln av svarta noshörningar i Kenya. Aveln har varit så framgångsrik att noshörningar från Solio har försett parker över hela Afrika med unga djur. Andra djur vi möter här är stora flockar med lejon, buffel, zebra, giraff, oryxantilop, thompsongasell, impala, vattenbock och vårtsvin. Lejon ska nämnas lite extra då parken har över 40 lejon som man många gånger kommer mycket nära. (F, L, M)                                                                                             

TISDAG 13 FEBRUARI 2018  

Dagen spenderar vi i Aberdare National Park där vi fotograferar och fascineras av parkens djurliv och imponerande landskap. Under vår safari kommer vi ha möjlighet att fotografera allt från bufflar och elefanter till svarta noshörningar och vildsvin. Om vi har tur kan vi också få möjlighet att fotografera kattdjur som lejon och leopard även om den täta växtligheten kan göra dem svåra att se. Under turen i parken får vi också njuta av landskapet och de vulkaniska Aberdarebergen. Här finns även en av de sista orörda regnskogarna i Afrika.  (F, L, M)              

ONSDAG 14 FEBRUARI 2018 

Idag besöker vi åter Solio Game Reserve.  (F/L/M) 

TORSDAG 15 FEBRUARI 2018 

Efter frukost fortsätter vi vidare till Samburuslätten i norra Kenya till  Samburu National Reserve. Parken är hem för stora hjordar av elefanter som kommer till floden för att bada, dricka och äta doumpalmernas frukter. Förutom elefant så ser man ofta lejon och leopard nere vid flodkanten och mycket nära lodgen. Safari på eftermiddagen. Vi att bo på förstklassiga Samburu Wilderness Lodge. (F, L, M)  

FREDAG 16 FEBRUARI 2018 

Safari både morgon och kväll. Uaso Nyiro floden med sina många krokodiler är en livlina för denna del av Kenya. Floden och dess skuggande träd har resulterat i en rik flora och fauna och ett antal sällsynta djurarter som bara kan hittas här. Även bufflar, vattenbockar, elefanter, giraffer och zebror vandrar från den omgivande savannen till floden. Detta är en av anledningarna till att området anses som mycket bra för att se och fotografera leopard och lejon. Vi har även stora chanser att fotografera fläckig hyena, svartryggad schakal och öronhund.  Parkens stora begivenhet är dess stora hjordar med elefanter som sakta vandrar fram över slätten eller dricker vatten nere vid floden. Avslutningsmiddag på kvällen. I samband med denna kommer Tom att presentera resans bästa bild. (F/L/M) 

LÖRDAG 17 FEBRUARI 2018 

Resans sista safari. Därefter återvänder vi till Nairobi för flyg till Sverige. På vägen blir det en sista upplevelse då vi stannar vid en trädrestaurang för att äta lunch. I träden finns det mängder med apor vilka gärna kommer nära för att om möjligt sno åt sig lite godbitar, vilket ger möjligheter att ta bra både porträtt- och actionbilder. Flyg till Sverige sker på egen hand. (F/L) 

SAVE THE WILDLIFE

Resan är en ”Save the Wildlife”-resa vilket innebär att artbevarande och naturvård kommer att lyftas fram för att sprida ännu mer kunskap kring ämnet. Illegal jakt på bland annat lejon och elefant är idag ett mycket stort hot mot arternas fortlevnad. Noshörningarna slaktas av tjuvjägare för hornens skull. Men även lejonen är hotade, idag finns mindre än 2 000 lejon i Kenya och total strax under 35 000 i hela Afrika. Zoom bidrar rent finansiellt genom att stödja en bevarandeorganisation och genom att skänka utrustning.  

Läs mer om Save the Wildlife och vad det innebär på resesidan på vår webbsida via på datorn.

 

LODGE

Rhino Watch Safari Lodge**** 

www.rhinowatchlodge.com

Samburu Game Lodge**** 

www.wildernesslodges.co.ke/samburu_info.html

 

Läs mer om logerna på resesidan på vår webbsida via på datorn.

PRIS

Pris per person: 24.970:-                          

Priset inkluderar: 

 • Samtliga transporter enligt program. 
 • Boende i del i dubbelrum. 
 • Måltider enligt program (F= Frukost, L=Lunch, M=Middag). 
 • Safaris i jeepar enligt program. 
 • Medverkan av Tom Svensson under resan. 
 • Workshops med Tom Svensson.
 • Föredrag om  artbevarande.  
 • Lokal naturguide under resan.  
 • Lokala rangers i parkerna.  
 • Hotell- och andra skatter.  
 • Färdhandlingar och reseinformation. 

Priset inkluderar ej

 • Flyg t/r till Kenya. 
 • Enkelrumstillägg 4.300:- 
 • Måltidsdryck, telefon etc.  
 • Dricks till naturguiden. 10 USD/dag. 
 • Avbeställningsskydd och rese-försäkring. se vår webbplats under ”Övrigt”. 

FLYG 

Om du/ni önskar bokning av flyg till Kenya hjälper vi mer än gärna till med detta.  

FAKTA 

Målgrupp: Fotointresserade med fotovana från djur- och naturfoto.  

Min/max antal: 8/12. 

Utrustning: Systemkamera med zoom eller teleobjektiv, helst upp till 500 mm, enbensstativ är en fördel. En dator med någon av programvarorna Photoshop eller Lightroom.  

Övrigt: För mer information om Zoom Fotoresor, leveransvillkor etc. se vår webb under ”Övrigt”. 

Kalkylkurs: USD 8,80

BOKNING

Du bokar resan genom att maila oss på info@zoomfotoresor.se eller ringa oss på telefon +46 470 466 40.

Foto: Tom Svensson och Hans Elmqvist.

FOTOGRAF

Tom Svensson är en världsberömd bevarandefotograf, född i Danmark, men uppvuxen i Sverige och bosatt i Fjällbacka. Toms stora drivkraft i livet är naturvård och, som han säger, ”jag gör det inte för mig själv, men för mina barn och framtida barnbarn, för om vi inte gör det för dem, kan de inte göra någonting själv och då är det för sent. Hans färdigheter som fotograf är att ta bilder som påverkar människor och gör skillnad. Bilder är ett sätt att göra en förändring, eftersom kraften i en bild är stor. Här anses han vara en av världens främsta. Tom är medlem i Naturfotograferna/N och är den enda svenska som valdes till IEPA, International Enviroment Photographers Association. Han ingår i Canons nordiska ambassadörsprogram samt har nyligen blivit Global Manfrotto Ambassadör.
 

För mer information: www.tomsvensson.se

 

TOMS UPPGIFT UNDER RESAN

På våra resor medverkar alltid en mycket känd och duktig fotograf vars uppgift är att agera fototeknisk värd och hjälpa dig att utvecklas som fotograf. På denna resa medverkar Tom Svensson. Under hans ledning kommer vi att under en veckas tid att få uppleva och dokumentera några av Afrikas bästa nationalparker. Tom kommer under dagarna att alternera mellan de olika jeeparna i samband med safaris och ge fototips och råd. Under kvällarna kommer han att hjälpa till med efterbehandling av dagens bildskörd samt titta på och utvärdera dina bilder. Han kommer även att prata om allt från kamerateknik, brännvidderna, skärpedjupet, till bildkomposition, ljuset i bilderna samt hålla föredrag om bevarande. Det finns även mycket tid för individuella samtal med Tom där du har chansen att ta upp dina frågor eller kanske få hjälp med någon inställning på din kamera. 

PARKER VI BESÖKER

SOLIO GAME RESERVE 

Solio Game Reserve är ett privatägt Wildlife Conservancy som är inriktat på bevarande av noshörning och är en av Kenyas verkliga pärlor. Det finns ingen bättre plats i världen att observera noshörning än just här.  Solio Game Reserve spelar även en viktig roll i skyddet och aveln av svarta noshörningar i Kenya. Aveln har varit så framgångsrik att Solio har försett parker över hela Afrika med unga noshörningar. Parken är även känd för sina stora flockar med lejon vilka man många gånger kommer mycket nära.  Andra djur vi möter här är buffel, zebra, giraff, oryxantilop, impala, vattenbock, vårtsvin. 

ABERDARE NATIONAL PARK 

Som en del av de vulkaniska Aberdarebergen bjuder Aberdare National Park på ett varierande landskap med allt från branta raviner som skär genom landskapet till grönskande vegetation och vackra vattenfall som rinner nedför bergsluttningarna. Lika omväxlande som landskapet är parkens djurliv och här kommer vi att få möjlighet att fotografera allt från elefant och noshörning till afrikansk buffel och med lite tur även lejon och leopard.  För den fågelintresserade erbjuder Aberdare med sina 250 olika fågelarter, såsom näshornsfågel, solfågel och duvhök, möjlighet till många spännande fågelmöten.  

SAMBURU NATIONAL RESERVE 

I Northern Frontier District ligger Samburu National Reserve med sin unika flora och fauna. Det torra klimatet gör att djur och växtlivet skiljer sig mycket från det i södra Kenya. Waller’s gaseller, grevyzebror, nätgiraffer, och beisaoryx (Östafrikansk Oryx) är arter som bara hittas här. Samburus hjärta är Ewaso Ngir floden som skär rakt genom parken. Bufflar, zebror, giraffer och stora hjordar med elefanter vandrar från den omgivande savannen till floden för att dricka och svalka sig. Förutom goda möjligheter att fotografera mängder av elefanter anses Samburu även vara en av de bästa platserna för att fotografera både lejon och leopard. 

PROGRAM

Flyg till Kenya på egen hand. Då många föredrar att boka transporten på egen hand har vi valt att inte inkludera denna i priset. Önskar du så hjälper vi naturligtvis mer än gärna till med att ordna flygbiljetter.  

Om du ankommer redan under fredagen hjälper vi gärna till med en hotellbokning i Nairobi. 

LÖRDAG 10 FEBRUARI 2018 

Under förmiddagen börjar vi vår resa mot Rhino Watch Safari Lodge som ligger ca tre timmar med jeep från Nairobi i det centrala höglandet mellan Aberdare Mountain Range och Mount Kenya. Under resan kommer vi både att göra diverse fotostopp så det gäller att ha kameran nära till hands.  

Rhino Watch Safari Lodge är beläget med en magnifik utsikt över det högsta berget i Kenya, Mount Kenya. Lodgen som är omgiven av tre nationalparker och därmed en idealisk plats för fotografering, kommer att vara vår bas under de närmaste dagarna.  Under vistelsen här kommer vi att besöka två parker, belägna direkt vid lodgen. En stor fördel med dessa parker är att vi, om vi önskar, kan vara inne i parkerna hela dagarna från tidig morgon till sen eftermiddag och även göra kvällsafaris någon eller några kvällar. Det ger oss gott om tid att fotografera utan stressen att behöva lämna parken för att safarin är slut. 

Denna eftermiddag kommer vi att göra en giraff vandring i en privat park. Under denna promenad kommer vi giraffer och zebror mycket nära och det ges möjlighet att ta bilder från helt andra vinklar än vad som ges när man sitter i en jeep. Åter på lodgen serveras en välkomstmiddag då vi får möjlighet att bekanta oss med varandra. (L, M) 

SÖNDAG MÅNDAG, 11-12 FEBRUARI 2018 

Under två dagar beger vi oss till Solio Game Reserve, ett privatägt Wildlife Conservancy inriktat på bevarande av noshörning. Det finns ingen bättre plats i världen att observera noshörning än just här.  Solio Game Reserve spelar även en viktig roll i skyddet och aveln av svarta noshörningar i Kenya. Aveln har varit så framgångsrik att noshörningar från Solio har försett parker över hela Afrika med unga djur. Andra djur vi möter här är stora flockar med lejon, buffel, zebra, giraff, oryxantilop, thompsongasell, impala, vattenbock och vårtsvin. Lejon ska nämnas lite extra då parken har över 40 lejon som man många gånger kommer mycket nära. (F, L, M)                                                                                             

TISDAG 13 FEBRUARI 2018  

Dagen spenderar vi i Aberdare National Park där vi fotograferar och fascineras av parkens djurliv och imponerande landskap. Under vår safari kommer vi ha möjlighet att fotografera allt från bufflar och elefanter till svarta noshörningar och vildsvin. Om vi har tur kan vi också få möjlighet att fotografera kattdjur som lejon och leopard även om den täta växtligheten kan göra dem svåra att se. Under turen i parken får vi också njuta av landskapet och de vulkaniska Aberdarebergen. Här finns även en av de sista orörda regnskogarna i Afrika.  (F, L, M)              

ONSDAG 14 FEBRUARI 2018 

Idag besöker vi åter Solio Game Reserve.  (F/L/M) 

TORSDAG 15 FEBRUARI 2018 

Efter frukost och utcheckning fortsätter vi vidare till Samburuslätten i norra Kenya. Direkt när vi ankommer beger vi oss in i parken för den första safarin i Samburu National Reserve. Parken är hem för stora hjordar av elefanter som kommer till floden för att bada, dricka och äta doumpalmernas frukter. Förutom elefant så ser man ofta lejon och leopard nere vid flodkanten och mycket nära lodgen. Under våra nätter i Samburu kommer vi att bo på Samburu Wilderness Lodge. (F, L, M)  

FREDAG 16 FEBRUARI 2018 

En heldag med safari både morgon och kväll. Uaso Nyiro floden med sina många krokodiler är en livlina för denna del av Kenya. Floden och dess skuggande träd har resulterat i en rik flora och fauna och ett antal sällsynta djurarter som bara kan hittas här. Även bufflar, vattenbockar, elefanter, giraffer och zebror vandrar från den omgivande savannen till floden. Detta är en av anledningarna till att området anses som mycket bra för att se och fotografera leopard och lejon. Vi har även stora chanser att fotografera fläckig hyena, svartryggad schakal och öronhund.  Parkens stora begivenhet är dock dess stora hjordar med elefanter som sakta vandrar fram över slätten eller dricker vatten nere vid floden. På kvällen blir det stor avslutningsmiddag och i samband med denna kommer Tom att presentera resans bästa bild. (F/L/M) 

LÖRDAG 17 FEBRUARI 2018 

På morgonen är vi ute på resans sista safari. Därefter återvänder vi till Nairobi för flyg till Sverige. På vägen blir det en sista upplevelse då vi stannar vid en trädrestaurang för att äta lunch. I träden finns det mängder med apor vilka gärna kommer nära för att om möjligt sno åt sig lite godbitar, vilket ger möjligheter att ta bra både porträtt- och actionbilder. Flyg till Sverige sker på egen hand. (F/L) 

 

SAVE THE WILDLIFE

Resan är en ”Save the Wildlife”-resa vilket innebär att artbevarande och naturvård kommer att lyftas fram för att sprida ännu mer kunskap kring ämnet. Illegal jakt på bland annat lejon och elefant är idag ett mycket stort hot mot arternas fortlevnad. Noshörningarna slaktas av tjuvjägare för hornens skull. Men även lejonen är hotade, idag finns mindre än 2 000 lejon i Kenya och total strax under 35 000 i hela Afrika.

Bara i Kenya så dödas cirka 100 lejon per år. Det är därför nödvändigt att stoppa tjuvjakten. Under denna resa kommer vi bland annat att få höra mer om detta och om vad som görs för att rädda djuren, och vi kommer under besöket i Solio Game Reserve att få träffa de vakter och andra som arbetar för bevarandet av noshörning. Resan kommer att ge unika möjligheter att fotografera dessa magnifika djur i sin rätta miljö samtidigt som vi får lära oss mer om artbevarande. 

Zoom bidrar även rent finansiellt genom att stödja en bevarandeorganisation och genom att skänka utrustning.  I den mån det är genomförbart överlämnas utrustningen under resan. 

 

LODGE

Rhino Watch Safari Lodge**** 

Lodgen är belägen på det centrala kenyanska höglandet med en fantastisk utsikt över Mount Kenya. Lodgen är omgiven av inte mindre än tre reservat och den är därför en idealisk bas för safaris. Rhino Watch Safari Lodge erbjuder sju omsorgsfullt inredda rum samt åtta exklusiva tält i afrikansk stil med egen toalett/ dusch samt en stor terrass framför varje tält. På lodgen finns det även restaurang, bar, en presentaffär samt möjlighet till SPA-behandling. Det finns fri Wi-Fi på lodgen. Under vistelsen på lodgen bor vi i tälten. 

www.rhinowatchlodge.com

Samburu Game Lodge**** 

Lodgen vilken går i en traditionell afrikansk stil är belägen direkt vid Uaso Nyirofloden och har 60 moderna rum med dusch/toalett samt egen balkong med utsikt över floden. På lodgen finns det även en trevlig restaurang, två barer, en stor pool samt en stor med lokal dansunderhållning vissa dagar. Det finns även en presentaffär på lodgen. Det finns fri Wi-Fi på hela Samburu Game Lodge. 

www.wildernesslodges.co.ke/samburu_info.html

PRIS

Pris per person: 24.970:-                          

Priset inkluderar: 

 • Samtliga transporter enligt program. 
 • Boende i del i dubbelrum. 
 • Måltider enligt program. (anges med F= Frukost, L=Lunch, M=Middag). 
 • Safaris i jeepar enligt program. 
 • Medverkan av Tom Svensson under hela resan. 
 • Diverse föredrag om djurens beteende och om artbevarande.  
 • Lokal naturguide under resan.  
 • Lokala rangers i parkerna.  
 • Dricks, förutom till den lokala naturguiden.  
 • Hotell- och andra skatter.  
 • Färdhandlingar och reseinformation. 

Priset inkluderar ej

 • Flyg t/r till Kenya. 
 • Enkelrumstillägg 4.300:- 
 • Kostnader av personlig karaktär, som måltidsdryck, telefon etc.  
 • Dricks till den lokala naturguiden, cirka 10 USD/dag. 
 • Avbeställningsskydd och rese-försäkring. se vår webbplats under ”Övrigt”. 

FLYG 

Om du/ni önskar bokning av flyg till Kenya hjälper vi mer än gärna till med detta.  

FAKTA 

Målgrupp: Fotointresserade med fotovana från djur- och naturfoto.  

Min/max antal: 8/12. 

Utrustning: Systemkamera med zoom eller teleobjektiv, helst upp till 500 mm, enbensstativ är en fördel. En dator med någon av programvarorna Photoshop eller Lightroom.  

Övrigt: För mer information om Zoom Fotoresor, leveransvillkor etc. se vår webb under ”Övrigt”. 

Kalkylkurs: USD 8,80

BOKNING 

Du bokar resan genom att klicka på länken nedan eller genom att ringa oss på telefon 0470-466 40.

Foto: Tom Svensson och Hans Elmqvist.