VINTER I
YELLOWSTONE

USA • 8-15 februari 2019

 

Upplev vintern i Yellowstone med ett dramatiskt landskap med mäktiga bergsformationer, aktiva gejsrar och heta källor samt ett fascinerande djurliv.

I den snötäckta förgrunden rör sig en hjord med bison sakta mot oss. Den stigande solen ändrar färg på bergen i bakgrunden och förstärker det dramatiska landskapet. Med sina frosttäckta pälsar kommer hjorden närmre och den nyfallna snön runtomkring oss tindrar. Bara några meter ifrån oss börjar de plötsligt stångas och den kyliga morgonluften får djurens intensiva andning att förvandlas till ånga i luften. Omgivna av ett storslaget landskap plåtar vi detta fascinerande skådespel i världens äldsta nationalpark.

Följ med Arnfinn Johansen till Yellowstone och upplev ett fantastiskt vinterlandskap och ett fascinerande djurliv. Under en vecka upplever vi det bästa som Yellowstone erbjuder och vi får möjlighet att plåta allt från frusna vattenfall till rykande källor och ett mycket varierande djurliv med varg, bison, wapitihjortar, älg och mycket, mycket mer.

Resans höjdpunkter:

 • Dramatiska vinterlandskap i Yellowstone och Grand Teton.
 • Möjlighet att plåta bisons, vargar och hjortar.
 • Slädtur bland stora hjordar med wapitihjortar.
 • Lamar Valley med sitt rika djurliv.
 • Skoterturer i Yellowstone.
 • Två heldagsturer med särskilt anpassade snöfordon.
 • Medverkan av Arnfinn Johansen under hela resan.
 • Fotohandledning av Arnfinn Johansen.

FOTOGRAF

Arnfinn Johansen är en professionell naturfotograf som bor i Lillehammer i Norge. Arnfinn är medlem i Norska Naturfotograferna (NN), en exklusiv förening för naturfotografer som delar ett engagemang för miljöskydd och som har höga, etiska värderingar. Arnfinn har framför allt koncentrerat sin fotografering till de nordiska länderna inklusive Svalbard men har även fotograferat mycket i både Asien och Afrika. Med sina bilder vill Arnfinn visa upp naturens magi, kommunicera stämningar och låta bilderna berätta sin historia. Några av hans starkaste bilder visar djur och fåglar i deras naturliga miljö, ofta i kombination med en ren komposition där det också ges utrymme för miljön och landskapet.
 
www.arnfinnjohansen.com

ARNFINNS UPPGIFTER FÖRE OCH UNDER RESA

På alla Zooms resor medverkar alltid en känd fotograf, vars uppgift är att agera fotovärd och hjälpa dig att utvecklas som fotograf. För att göra detta på bästa sätt kommer du, både före och under resan, att få hjälp av Arnfinn Johansen. 
 
FÖRE. Redan innan resan har du möjlighet att skicka in ett antal bilder som representerar ditt fotograferande. Detta gör det lättare för Arnfinn att redan från början anpassa handledningen och råden till dig så att du på bästa sätt, utefter dina förutsättningar, kan utvecklas som fotograf.

UNDER. Under Arnfinns ledning kommer vi att ägna mycket tid åt fotografering i fält, vilket ger tid för individuella fototips och råd. Under resan kommer vi även att prata om bildkomposition, ljuset i bilderna, teknik med mera. Vi kommer även att jobba med efterbearbetning, titta på varandras bilder samt höra mer om Arnfinns sätt att fotografera.

NATIONALPARKER VI BESÖKER

YELLOWSTONE NATIONAL PARK

Yellowstone sträcker sig över delstaterna Wyoming, Idaho och Montana och är USAs största och äldsta nationalpark. Parken grundades år 1872 och är idag världsberömd för sin unika natur med många olika sorters landskap och ekosystem – ett naturligt äventyrsland fullt av berg, dånande vattenfall och vulkaniska fenomen. En av de största attraktionerna är det rika djurlivet goda möjligheter att se varg, wapitihjortar, gaffelantilop, älg och stora hjordar med bisonoxar. En av de vackraste platserna i parken är den 23 kilometer långa Grand Canyon (ej att förväxla med den större och mer kända Grand Canyon i Arizona). Det är från de gula stenarna här som parken fick sitt namn. Här finns en mängd vattenfall och den brusande Yellowstone River är ”ett måste” för en fotograf. Under de vidsträckta skogarna, källorna och bergstopparna finns ett aktivt vulkansystem. Även om det är 640 000 år sedan det senaste, större vulkanutbrottet gör sig vulkanismen ändå påmind genom aktiva gejsrar, bubblande lerpölar, heta källor och fumaroler, det vill säga hål i marken där het ånga pyser ut. Vid Mammoth Hot Springs kan du på mycket nära håll uppleva detta fenomen.

GRAND TETON NATIONAL PARK

Grand Teton National Park i delstaten Wyoming är uppkallad efter det mer än 4 000 meter höga berget Grand Teton och gränsar till den mer kända nationalparken Yellowstone. Parken bjuder på fantastiska vyer över bergsmassivet Teton och den stora sjön Jackson Lake. Det är dock djurlivet som är den stora attraktionen här. Parken är speciellt känd för sina stora Wapitihjortar, inte sällan tjugotaggare. Parken är även känd för sina svartbjörnar och bisonoxar.

PROGRAM

Flyg till Jackson i Wyoming och hem från Bozeman i Montana sker på egen hand. Då många föredrar att boka transporten på egen hand har vi valt att inte inkludera denna i priset. Önskar du hjälp med flygbokningen hjälper vi naturligtvis till. Om du anländer redan dagen innan kan vi även hjälpa till med hotellbokning i Jackson.

OBS! Beroende på rådande snö- och vägförhållanden i Yellowstone kan programmet komma att kastas om, allt för att maximera fotomöjligheterna.

FREDAG 8 FEBRUARI 2019

Under eftermiddagen samlas vi på Ranch Inn i Jackson där vi möts upp av Arnfinn Johansen och en resevärd från Zoom Fotoresor. Efter en kort introduktion av Arnfinn lämnar vi Jackson och kör norrut för en första försmak av Yellowstones spektakulära djurliv och fascinerande natur. Kort efter att ha lämnat Jackson öppnar vidderna upp sig och vi möts av ett öppet vinterlandskap som sträcker sig bort till de snöklädda bergen. Det är mot denna bakgrund som vi gör resans första fotostopp runt National Elk Refuge, där vi förhoppningsvis kommer att få uppleva de ståtliga wapitihjortarna. Området stoltserar med ett varierat djurliv och kadaver från hjortar lockar till sig vargar, prärievargar och andra rovdjur. I vattnet hittar vi den ståtliga trumpetsvanen och med lite tur kan vi även få plåta uttrar. Efter att fyllt våra minneskort med bilder och sett solen gå ner över det slående landskapet återvänder vi till Jackson för en välkomst middag på det gemytliga Gun Barell Steak House. Under middagen finns det gott om tid att prata om eftermiddagens fotografering och våra förväntningar på resan. (M)

Om det är klart väder någon eller några kvällar kommer vi att prova på en del kvällsfotografering med tindrande snö, höga berg och en stjärnklar himmel.

LÖRDAG 9 FEBRUARI 2019

Resans andra dag börjar tidigt innan solen gått upp. Vi lämnar hotellet för att fånga ljuset när solen sakta reser sig. Det är en mäktig känsla att stå och se solen gå upp över de snötäckta bergen, samtidigt som vi spanar efter spår från områdets rika djurliv. Till vår hjälp har vi också en lokal guide som har god kännedom om vart djuren brukar befinna sig. Efter lunch på Silver Dollar Bar & Grill i Jackson återvänder vi till området kring National Elk Refuge för att fotografera området och dess djurliv på nära håll. Vi lämnar nu vägarna och beger oss med häst och släde in i området för att plåta de tusentals wapitihjortar som samlas i området under vintern. Med vår släde har vi möjlighet att komma nära djuren och vi ges utmärkta möjligheter till att fotografera. Om vädret och snöförhållandena tillåter, fortsätter vi till Oxbowbend där vi får möjlighet att fotografera de spektakulära omgivningarna, samtidigt som vi håller utkik efter bland annat områdets ståtliga älgar och gaffelantiloper.

Efter en dag fylld med fotomöjligheter och minnesvärda upplevelser återvänder vi framåt kvällen till Jackson för middag på egen hand. (F, L)

SÖNDAG 10 FEBRUARI 2019

Dags att lämna Jackson och vi tar riktning mot den lilla staden West Yellowstone. Under dagen kommer vi, bland annat med hjälp av snöskotrar, att ta oss fram till några av Yellowstones mest bildsköna områden. Det är en spännande känsla att åka skoter på en av världens mest viltrika platser och spänningen är stor på vilket fotomotiv som dyker upp härnäst. I området kring Snake River ges vi många bildmöjligheter med den slingrande floden i förgrunden, ett vinterklätt och dramatiskt berglandskap samt frusna vattenfall. Efter vår skotertur kommer vi under eftermiddagen att checka in på Brandin Iron Inn, där vi kommer att bo i tre nätter. Under eftermiddagen kommer vi sedan att arbeta med bildbearbetning och lyssna till ett inspirerande föredrag från Arnfinn.

Lunch serveras på en lokal restaurang. Kvällens middag serveras på en trevlig restaurang i West Yellowstone. (F, L M)

MÅNDAG 11 FEBRUARI 2019

Efter en tidig frukost lämnar vi vårt hotell för att under en heldag och i särskilt anpassade snöfordon utforska Yellowstone. Vi åker genom den vackert snöbeklädda Madison Valley mot den magnifika Grand Canyon, en 23 km lång och mycket djup ravin. Grand Canyon med sina spektakulära omgivningar och frusna vattenfall är en av de vackraste platserna i hela Yellowstone. På vår väg tillbaka stannar vi vid Norris Geyser Basin för att uppleva de rykande och bubblande källorna. De färgade källorna ger en härlig kontrast till det vita landskapet och möjligheterna till kreativa bilder är många. Under hela dagen håller vi utkik efter det ständigt närvarande djurlivet och med lite tur ges vi goda möjligheter att plåta både bison och wapitihjortar. Middag på egen hand. (F, L)

TISDAG 12 FEBRUARI 2019

Även i dag kommer vi att färdas med snöfordon, då det är det enda sättet att ta sig dit vi ska, till Old Faitful. Detta är ett av de mest fascinerande och geotermiskt aktiva områdena i hela Yellowstone. När man vandrar runt bland den pysande ångan, den bubblande leran och de färgrika källorna vid Fountain Paint Pot och vid Grand Prismatic Springs känns det nästan som om man befinner sig på en annan planet. Nu är det bara fantasin som sätter gränserna för fotomöjligheterna. Under dagen kommer vi även att få möjlighet att fotografera ”Old Faithful”, omgiven av rykande varm lera. Detta är den kanske mest besökta platsen i Yellowstone, vilket är lätt att förstå när gejsern får sitt utbrott och sprutar tusentals liter hett vatten fyrtio meter upp i luften.

Åter på hotellet i West Yellowstone äter vi middag på Three Bear Restaurant. (F, L, M)

ONSDAG 13 FEBRUARI 2019

Efter en tidig frukost och utcheckning följer vi Yellowstone River och färdas genom det vackra landskapet i Paradise Valley med sina stora hjordar med wapitihjortar. Vårt slutmål är Gardiner och efter en dag med många fotostopp når vi fram till denna gemytliga lilla stad som ligger vackert omgiven av snöklädda berg och som genomkorsas av Gardiner River. Incheckning på Absaroka Lodge. Om tiden tillåter kommer vi att utforska området längs floden där man ofta kommer mycket nära åsnehjortarna som rör sig i området.

På kvällen äter vi en gemensam middag på någon av Gardiners många restauranger. Härefter avslutar vi dagen med att gå igenom dagens bildskörd i våra redigeringsprogram. Precis som under vår fotografering ute i fält finns Arnfinn hela tiden på plats under bildbearbetningen för att hjälpa dig att utvecklas som fotograf. (F, L M)

TORSDAG 14 FEBRUARI 2019

Vår sista dag på resan spenderar vi i området kring Lamar Valley. Områdets numera uttorkade sjö är hem åt världens största population av bisions och dalen är känd för sitt rika djurliv. Med lite tur finns det möjlighet att se både varg och prärievarg. Det öppna landskapet gör det lätt att spåra de stora mängder bison som rör sig i området och med sin ofta snötäckta päls är de, mot den snöbetäckta bergen i bakgrunden, ett tacksamt fotomotiv. Vårt sista stopp för dagen blir de fantasifulla källorna Mamoth Hot Springs. Området är som hämtat ur en fantasy film och som på platåer ligger de många källorna, alla med olika formationer, former och färger. När vi vandrar i detta fascinerande landskap är fotomöjligheterna oändliga och vår kreativitet sätts på prov.

Efter vår sista dag i ett vintrigt Yellowstone checkar vi in på historiska Chico Hot Springs Resort. Innan kvällens middag passar vi på att ta ett bad i hotellets rykande pool uppvärmd av de heta källorna i området. Efter att Arnfinn har utsett ”Resans Bild” så äter vi en gemensam avslutningsmiddag i hotellets klassiska restaurang och pratar om allt vi tillsammans upplevt under vårt besök bland bisons, älgar och rykande källor. (F, L, M)

FREDAG 15 FEBRUARI 2019

Efter frukost och utcheckning lämnar vi Yellowstone för den här gången. Vi fortsätter mot Bozeman för vidare transport mot slutlig destination på egen hand. (F)

HOTELL / LODGER

JACKSON  –  RANCH INN***

Range Inn är ett bra mellanklasshotell, centralt beläget nära Jacksons berömda Town Square och med närhet till restauranger, barer och shopping. Hotellet erbjuder 57 moderna och rymliga rum, alla med dusch/wc, TV, telefon samt fri Wi-Fi. På hotellet finns även en frukostmatsal. Receptionen är öppen dygnet runt.

www.ranchinn.com

 

WEST YELLOWSTONE – BRANDIN IRON INN***

Detta traditionella hotell är beläget på 10 minuters gångavstånd från West Yellowstones centrum och bara en kilometer från entrén till Yellowstones västra infart. Brandin Iron Inn har 80 rum med toalett/badrum, gratis Wi-Fi, luftkonditionering, TV med satellitkanaler, laptopskåp och DVD-spelare. Hotellet har även en SPA avdelning med två bubbelpooler. Frukost serveras i hotellets lobby.

www.brandiniron.com/brandin-iron-inn/

GARDINER – ABSAROKA LODGE***

Absaroka Lodge är ett modernt och mycket uppskattat mellanklasshotell med ett perfekt läge nära entrén till nationalparken och med utsikt över Yellowstone River. Denna familjeägda anläggning har 41 moderna rum med dusch/wc, TV, telefon, kylskåp och luftkonditionering. Rummen har även fri Wi-Fi.

www.yellowstonemotel.com

CHICO HOT SPRINGS RESORT HOTEL***+

Denna historiska hotellanläggning är belägen vid foten av Absaroka bergen i Paradise Valley precis i utkanten av Yellowstone. Anläggningen som byggdes i början av 1900-talet har ett stort antal rum i en rad olika kategorier. På hotellet finns även flera restauranger, bland annat den berömda The Chico Dining Room. Hotellet har också en trevlig saloon. Här finns även en rykande utomhuspool, uppvärmd av de heta källorna i området och är därför öppen året runt.

www.chicohotsprings.com

VAD INNEBÄR EN ZOOM-RESA?

För att du ska få ut det mesta av din fotoresa och ditt fotograferande så jobbar vi på flera sätt med att ge dig en bra upplevelse. Nedan finner du en del av de saker som är viktiga för oss och som är en del av en Zoom-upplevelse.

EN VÄLKÄND FOTOGRAF MEDVERKAR ALLTID
På alla våra arrangemang medverkar alltid en mycket välkänd och meriterad fotograf.

ZOOMS RESEVÄRD
På de flesta av våra resor medverkar en resevärd från Zoom, vars uppgift är att säkerställa kvalitén och logistiken så att den medverkande fotografen kan ägna sin tid åt dig och ditt fotograferande.

SPECIFICERADE HOTELL
Alla våra hotell och lodger är av hög standard. Att du dessutom redan när du bokar din fotoresa vet på vilka hotell du ska bo är för oss en självklarhet.

Ovan är bara några av de saker som gör Zoom unikt. Klicka här och läs mer om vad du kan förvänta dig när du reser med Zoom. 

PRIS

Pris per person: SEK 34.890:-

Priset inkluderar:

 • Inkvartering enligt program i del i dubbelrum.
 • Måltider enligt program (anges med F= Frukost, L=Lunch, M=Middag).
 • Busstransporter enligt program.
 • 1/2 dags skotertur (två personer per skoter).
 • Två heldagar med särskilt anpassade snöfordon.
 • En slädtur.
 • Diverse inträden inkl. inträden till nationalparkerna.
 • Fotoaktiviteter enligt program.
 • Medverkan av Arnfinn Johansen under resan.
 • Workshop med Arnfinn Johansen under resan.
 • Lokala naturguider/chaufförer som medverkar under resan.
 • En resevärd från Zoom Fotoresor.
 • Hotell- och andra lokala skatter och avgifter.
 • Färdhandlingar och annan praktisk reseinformation.

 

Priset inkluderar ej:

 • Enkelrumstillägg. SEK 5.800:-
 • Flyg till Jackson i Wyoming och retur hem från Bozeman i Montana.
 • Alla kostnader av personlig karaktär, såsom måltidsdryck etc.
 • Dricks till chaufför/guide, normalt 10 dollar/dag.
 • Avbeställningsskydd och reseförsäkring. För mer information om detta, se vår webbsida under ”Övrigt”.

 

FLYG

Flyg till Jackson i Wyoming och hem från Bozeman i Montana. Om du/ni önskar hjälp med bokning av flyg till USA bistår vi mer än gärna med detta. Du är välkommen att ringa oss på telefon +46 470 466 40 eller meddela detta när du gör bokningen.

 

ZOOMS RESEVÄRD

För att säkerställa en optimal reseupplevelse och för att den medverkande fotografen ska kunna fokusera på att hjälpa dig som gäst att utveckla ditt fotograferande har vi på alla resor även med en fotokunnig resevärd från Zoom som sköter allt det logistiska.

 

FAKTA

Målgrupp: Fotointresserade som vill utveckla sina kunskaper i djur- och naturfotografering.

Min/max antal: 8/14

Utrustning: Kamera med normalzoomar från 24 mm och upp till 200 mm är perfekt för landskapsfotografering. För djur- och naturfotografering rekommenderas långa telen upp till 500 mm. Ta även med ett en- eller trebensstativ samt om möjligt en Laptop med någon av programvarorna Photoshop CS eller Lightroom.

Övrigt: För mer information om Zoom Fotoresor, leveransvillkor etc. se vår webbsida under ”Övrigt”.

Kalkylkurs: USD 8,15

 

BOKNING

Du bokar denna resa genom att klicka på knappen nedan eller genom att ringa oss på telefon +46 470-466 40.

Upplev vintern i Yellowstone med ett dramatiskt landskap med mäktiga bergsformationer, aktiva gejsrar och heta källor samt ett fascinerande djurliv.

I den snötäckta förgrunden rör sig en hjord med bison sakta mot oss. Den stigande solen ändrar färg på bergen i bakgrunden och förstärker det dramatiska landskapet. Med sina frosttäckta pälsar kommer hjorden närmre och den nyfallna snön runtomkring oss tindrar. Bara några meter ifrån oss börjar de plötsligt stångas och den kyliga morgonluften får djurens intensiva andning att förvandlas till ånga i luften. Omgivna av ett storslaget landskap plåtar vi detta fascinerande skådespel i världens äldsta nationalpark.

Följ med Arnfinn Johansen till Yellowstone och upplev ett fantastiskt vinterlandskap och ett fascinerande djurliv. Under en vecka upplever vi det bästa som Yellowstone erbjuder och vi får möjlighet att plåta allt från frusna vattenfall till rykande källor och ett mycket varierande djurliv med varg, bison, wapitihjortar, älg och mycket, mycket mer.

Resans höjdpunkter:

 • Dramatiska vinterlandskap i Yellowstone och Grand Teton.
 • Möjlighet att plåta bisons, vargar och hjortar.
 • Slädtur bland stora hjordar med wapitihjortar.
 • Lamar Valley med sitt rika djurliv.
 • Skoterturer i Yellowstone.
 • Två heldagsturer med särskilt anpassade snöfordon.
 • Medverkan av Arnfinn Johansen under hela resan.
 • Fotohandledning av Arnfinn Johansen.

FOTOGRAF

Arnfinn Johansen är en professionell naturfotograf som i sina bilder vill Arnfinn visa upp naturens magi, kommunicera stämningar och låta bilderna berätta sin historia. 

www.arnfinnjohansen.com

För mer information om Arnfinn och om vad han arbetsuppgifter på resan se resesidan via din dator.

 

NATIONALPARKER VI BESÖKER

Under resan besöker vi Yellowstone National Park USA mest kända och den kanske vackraste nationalpark. Vi besöker även närliggande Grand Teton National Park.

För mer information om resmålen se resesidan via din dator.

 

PROGRAM

Flyg till Jackson i Wyoming och hem från Bozeman i Montana sker på egen hand.

FREDAG 8 FEBRUARI 2019

Under eftermiddagen samlas vi på Ranch Inn i Jackson där vi möts upp av Arnfinn Johansen och en resevärd från Zoom Fotoresor. Efter en kort introduktion av Arnfinn lämnar vi Jackson och kör norrut för en första försmak av Yellowstones spektakulära djurliv och fascinerande natur. Kort efter att ha lämnat Jackson öppnar vidderna upp sig och vi möts av ett öppet vinterlandskap som sträcker sig bort till de snöklädda bergen. Det är mot denna bakgrund som vi gör resans första fotostopp runt National Elk Refuge, där vi förhoppningsvis kommer att få uppleva de ståtliga wapitihjortarna. Området stoltserar med ett varierat djurliv och kadaver från hjortar lockar till sig vargar, prärievargar och andra rovdjur. I vattnet hittar vi den ståtliga trumpetsvanen och med lite tur kan vi även få plåta uttrar. Efter att fyllt våra minneskort med bilder och sett solen gå ner över det slående landskapet återvänder vi till Jackson för en välkomst middag på det gemytliga Gun Barell Steak House. Under middagen finns det gott om tid att prata om eftermiddagens fotografering och våra förväntningar på resan. Om det är klart väder någon eller några kvällar kommer vi att prova på en del kvällsfotografering med tindrande snö, höga berg och en stjärnklar himmel. (M)

LÖRDAG 9 FEBRUARI 2019

Resans andra dag börjar tidigt innan solen gått upp. Vi lämnar hotellet för att fånga ljuset när solen sakta reser sig. Det är en mäktig känsla att stå och se solen gå upp över de snötäckta bergen, samtidigt som vi spanar efter spår från områdets rika djurliv. Till vår hjälp har vi också en lokal guide som har god kännedom om vart djuren brukar befinna sig. Efter lunch på Silver Dollar Bar & Grill i Jackson återvänder vi till området kring National Elk Refuge för att fotografera området och dess djurliv på nära håll. Vi lämnar nu vägarna och beger oss med häst och släde in i området för att plåta de tusentals wapitihjortar som samlas i området under vintern. Med vår släde har vi möjlighet att komma nära djuren och vi ges utmärkta möjligheter till att fotografera. Om vädret och snöförhållandena tillåter, fortsätter vi till Oxbowbend där vi får möjlighet att fotografera de spektakulära omgivningarna, samtidigt som vi håller utkik efter bland annat områdets ståtliga älgar och gaffelantiloper. Efter en dag fylld med fotomöjligheter och minnesvärda upplevelser återvänder vi framåt kvällen till Jackson för middag på egen hand. (F, L)

SÖNDAG 10 FEBRUARI 2019

Dags att lämna Jackson och vi tar riktning mot den lilla staden West Yellowstone. Under dagen kommer vi, bland annat med hjälp av snöskotrar, att ta oss fram till några av Yellowstones mest bildsköna områden. Det är en spännande känsla att åka skoter på en av världens mest viltrika platser och spänningen är stor på vilket fotomotiv som dyker upp härnäst. I området kring Snake River ges vi många bildmöjligheter med den slingrande floden i förgrunden, ett vinterklätt och dramatiskt berglandskap samt frusna vattenfall. Efter vår skotertur kommer vi under eftermiddagen att checka in på Brandin Iron Inn, där vi kommer att bo i tre nätter. Under eftermiddagen kommer vi sedan att arbeta med bildbearbetning och lyssna till ett inspirerande föredrag från Arnfinn. Lunch serveras på en lokal restaurang. Kvällens middag serveras på en trevlig restaurang i West Yellowstone. (F, L M)

MÅNDAG 11 FEBRUARI 2019

Efter en tidig frukost lämnar vi vårt hotell för att under en heldag och i särskilt anpassade snöfordon utforska Yellowstone. Vi åker genom den vackert snöbeklädda Madison Valley mot den magnifika Grand Canyon, en 23 km lång och mycket djup ravin. Grand Canyon med sina spektakulära omgivningar och frusna vattenfall är en av de vackraste platserna i hela Yellowstone. På vår väg tillbaka stannar vi vid Norris Geyser Basin för att uppleva de rykande och bubblande källorna. De färgade källorna ger en härlig kontrast till det vita landskapet och möjligheterna till kreativa bilder är många. Under hela dagen håller vi utkik efter det ständigt närvarande djurlivet och med lite tur ges vi goda möjligheter att plåta både bison och wapitihjortar. Middag på egen hand. (F, L)

TISDAG 12 FEBRUARI 2019

Även i dag kommer vi att färdas med snöfordon, då det är det enda sättet att ta sig dit vi ska, till Old Faitful. Detta är ett av de mest fascinerande och geotermiskt aktiva områdena i hela Yellowstone. När man vandrar runt bland den pysande ångan, den bubblande leran och de färgrika källorna vid Fountain Paint Pot och vid Grand Prismatic Springs känns det nästan som om man befinner sig på en annan planet. Nu är det bara fantasin som sätter gränserna för fotomöjligheterna. Under dagen kommer vi även att få möjlighet att fotografera ”Old Faithful”, omgiven av rykande varm lera. Detta är den kanske mest besökta platsen i Yellowstone, vilket är lätt att förstå när gejsern får sitt utbrott och sprutar tusentals liter hett vatten fyrtio meter upp i luften. Åter på hotellet i West Yellowstone äter vi middag på Three Bear Restaurant. (F, L, M)

ONSDAG 13 FEBRUARI 2019

Efter en tidig frukost och utcheckning följer vi Yellowstone River och färdas genom det vackra landskapet i Paradise Valley med sina stora hjordar med wapitihjortar. Vårt slutmål är Gardiner och efter en dag med många fotostopp når vi fram till denna gemytliga lilla stad som ligger vackert omgiven av snöklädda berg och som genomkorsas av Gardiner River. Incheckning på Absaroka Lodge. Om tiden tillåter kommer vi att utforska området längs floden där man ofta kommer mycket nära åsnehjortarna som rör sig i området. På kvällen äter vi en gemensam middag på någon av Gardiners många restauranger. Härefter avslutar vi dagen med att gå igenom dagens bildskörd i våra redigeringsprogram. Precis som under vår fotografering ute i fält finns Arnfinn hela tiden på plats under bildbearbetningen för att hjälpa dig att utvecklas som fotograf. (F, L M)

TORSDAG 14 FEBRUARI 2019

Vår sista dag på resan spenderar vi i området kring Lamar Valley. Områdets numera uttorkade sjö är hem åt världens största population av bisions och dalen är känd för sitt rika djurliv. Med lite tur finns det möjlighet att se både varg och prärievarg. Det öppna landskapet gör det lätt att spåra de stora mängder bison som rör sig i området och med sin ofta snötäckta päls är de, mot den snöbetäckta bergen i bakgrunden, ett tacksamt fotomotiv. Vårt sista stopp för dagen blir de fantasifulla källorna Mamoth Hot Springs. Området är som hämtat ur en fantasy film och som på platåer ligger de många källorna, alla med olika formationer, former och färger. När vi vandrar i detta fascinerande landskap är fotomöjligheterna oändliga och vår kreativitet sätts på prov. Efter vår sista dag i ett vintrigt Yellowstone checkar vi in på historiska Chico Hot Springs Resort. Innan kvällens middag passar vi på att ta ett bad i hotellets rykande pool uppvärmd av de heta källorna i området. Efter att Arnfinn har utsett ”Resans Bild” så äter vi en gemensam avslutningsmiddag i hotellets klassiska restaurang och pratar om allt vi tillsammans upplevt under vårt besök bland bisons, älgar och rykande källor. (F, L, M)

FREDAG 15 FEBRUARI 2019

Efter frukost och utcheckning lämnar vi Yellowstone för den här gången. Vi fortsätter mot Bozeman för vidare transport mot slutlig destination på egen hand. (F)

HOTELL / LODGER

För mer information om hotellen / logerna se resesidan via din dator.

JACKSON  –  RANCH INN***

www.ranchinn.com

 

WEST YELLOWSTONE – BRANDIN IRON INN***

www.brandiniron.com/brandin-iron-inn/

GARDINER – ABSAROKA LODGE***

www.yellowstonemotel.com

CHICO HOT SPRINGS RESORT HOTEL***+

www.chicohotsprings.com

VAD INNEBÄR EN ZOOM-RESA?

För att du ska få ut det mesta av din fotoresa och ditt fotograferande jobbar vi på flera sätt med att ge dig en bra upplevelse. Klicka här och läs mer om vad du kan förvänta dig när du reser med Zoom.

PRIS

Pris per person: SEK 34.890:-

Priset inkluderar:

 • Inkvartering enligt program i del i dubbelrum.
 • Måltider (anges med F= Frukost, L=Lunch, M=Middag).
 • Busstransporter enligt program.
 • 1/2 dags skotertur (två personer per skoter).
 • Två heldagar med särskilt anpassade snöfordon.
 • En slädtur.
 • Diverse inträden inkl. inträden till nationalparkerna.
 • Fotoaktiviteter enligt program.
 • Medverkan av Arnfinn Johansen under resan.
 • Workshop med Arnfinn Johansen under resan.
 • Lokala naturguider/chaufförer under resan.
 • En resevärd från Zoom Fotoresor.
 • Hotell- och andra lokala skatter och avgifter.
 • Färdhandlingar och praktisk reseinformation.

 

Priset inkluderar ej:

 • Enkelrumstillägg. SEK 5.800:-
 • Flyg till Jackson i Wyoming och hem från Bozeman i Montana.
 • Alla kostnader av personlig karaktär, såsom måltidsdryck etc.
 • Dricks till chaufför/guide, normalt 10 dollar/dag.
 • Avbeställningsskydd och reseförsäkring. För mer information om detta, se vår webbsida under ”Övrigt”.

 

FLYG

Flyg till Jackson i Wyoming och hem från Bozeman i Montana. Om du/ni önskar hjälp med bokning av flyg till USA bistår vi mer än gärna med detta. Du är välkommen att ringa oss på telefon +46 470 466 40 eller meddela detta när du gör bokningen.

 

FAKTA

Målgrupp: Fotointresserade som vill utveckla sina kunskaper i djur- och naturfotografering.

Min/max antal: 8/14

Utrustning: Kamera med normalzoomar från 24 mm och upp till 200 mm är perfekt för landskapsfotografering. För djur- och naturfotografering rekommenderas långa telen upp till 500 mm. Ta även med ett en- eller trebensstativ samt om möjligt en Laptop med någon av programvarorna Photoshop CS eller Lightroom.

Övrigt: För mer information om Zoom Fotoresor, leveransvillkor etc. se vår webbsida under ”Övrigt”.

Kalkylkurs: USD 8,15

 

BOKNING

Du bokar denna resa genom att klicka på knappen nedan eller genom att ringa oss på telefon +46 470-466 40.