TULPANERNAS
MAGISKA VÄRLD

Amsterdam • 19-22 april 2018

Följ med Anna Ulmestrand, Sveriges nu mest omtalade makrofotograf och fotografera tulpaner i tulpanernas hemland Holland.

Keukenhof, världens mest kända blomsterpark med miljontals tulpaner, är varje blomster-makrofotografs dröm. Låt en helt ny värld öppna sig när du kryper runt med kameran i parkens grönskande blomsterlandskap. Holland och Amsterdam i april är synonymt med tulpaner, men Amsterdam bjuder även på en fantastisk botanisk trädgård där vi kommer att spendera en hel dag. Under resan får du möjlighet att fascineras av insekter och växter samtidigt som Anna lär ut bildkomposition och ger tips om hur man tar grafiskt bättre bilder inom makro. Kort och gott hur man tar snygga och många gånger konstnärliga bilder. Anna har ett helt eget bildspråk när det gäller makro och ser fotograferandet i grafiska termer, i färg och i form mer än i något speciellt motiv. Under resan kommer vi också självklart att göra en kryssning på Amsterdams berömda kanaler och äta gott på trevliga restauranger.

Resans höjdpunkter:

 • Lär dig att fotografera makro på ett annorlunda sätt.
 • Uppleva Keukenhof, världens mest kända blomsterpark.
 • Amsterdams botaniska trädgård.
 • Lunchkryssning på Amsterdams kanaler.
 • Middagar på trevliga och lite annorlunda restauranger.
 • Fyra dagars makroworkshop med Anna Ulmestrand.
 • Föredrag och bildlära av Anna Ulmestrand.

FOTOGRAF

Anna Ulmestrand är vad man kallar för en ”grafisk fotograf”. Hon söker inte efter motiv främst utan snarare efter kontrasterna och det som gör bilden annorlunda. Anna uppskattade tidigt att uttrycka sig konstnärligt genom både konst, foto och musik och har arbetat med reklam sedan 18 års ålder. Mycket av den erfarenheten avspeglar sig i hennes makrobilder som anses sticka ut ur mängden ”vanliga” makrofoton. Anna fotograferar uteslutande makro, alltid på frihand och aldrig med blixt. Anna är även en van föredragshållare som 2014 blev  invald i Naturfotograferna.

ulmestrand.wordpress.com

ANNAS UPPGIFT FÖRE OCH UNDER RESAN

På samtliga våra resor medverkar alltid en mycket känd och kunnig fotograf vars uppgift är att agera fototeknisk värd och hjälpa dig att utvecklas som fotograf. För att göra detta på bästa sätt kommer du både före och under resan att få hjälp av Anna Ulmestrand.

FÖRE. Vi ser gärna att du skickar in 3-5 bilder som representerar dig och ditt fotograferande tillsammans med en porträttbild. Detta gör det lättare för Anna att redan från början anpassa handledningen och råden till dig så att du på bästa sätt kan utvecklas som fotograf efter dina förutsättningar.

UNDER. Under Annas ledning kommer vi under resan att ägnar mycket tid åt fotografering i fält även vilket ger mycket tid för individuella fototips och råd eller kanske få hjälp med någon inställning på din kamera. Under resa kommer vi även att arbeta mycket med bilkomposition samt gå igenom och utvärdera varandras bilder. Vi kommer att prata om färglära och vad man bär tänka på gällande ljuset i bilden med mera. Anna kommer även att hålla inspirerande föredrag för att ge er ideér om hur man kan fotografera annorlunda.

PLATSER VI BESÖKER

AMSTERDAM

Amsterdam är en unik och annorlunda stad med en speciell atmosfär som kombinerar vacker 1600-talsarkitektur och småskalig stadskänsla. Amsterdam har en relativt kompakt stadskärna där de många kanalerna alltid är närvarande och ger idéer till många bra bilder. Ett av våra mål i Amsterdam är Hortus Botanicus, en av världens äldsta botaniska trädgårdar, grundad 1682. Belägen i plantagedistriktet i Oost erbjuder trädgården tusentals växtarter från både öken och tropiskt klimat. I växthusen hittar man allt från djungelväxter till fjärilar och exotiska blommor. I denna blomsteroas spenderar vi en hel dag vilket behövs då motiven här är oändliga.

www.dehortus.nl

KEUKENHOF

Keukenhof är en världsberömd blomsterpark och helt unikt i sitt slag. I över 60 år har Keukenhof varje vår slagit upp portarna till denna magnifika park med över sju miljoner tulpaner, påskliljor och hyacinter i full blom. Längs de slingrande stigarna kantade med miljoner blommande tulpaner, underbara växthus, bäckar och dammar finns motiven i överflöd. Förutom över 32 hektar av blommor erbjuder parken ett antal inspirerande blomsterutställningar och sju fantastiskt inspirerande trädgårdar.

https://keukenhof.nl/en/

 

PROGRAM

Flyg till Amsterdam på egen hand. Då många föredrar att boka transporten på egen hand har vi valt att inte inkludera denna i priset. Önskar du så hjälper vi naturligtvis gärna till med att boka flyget.

TORSDAG 19 APRIL 2018

Under eftermiddagen checkar du in på hotell Residence Le Coin, centralt beläget vid kanalen Amstel. Här möts du av Anna och en värd från Zoom Fotoresor. För att vi ska komma så förberedda som möjligt till Keukenhof nästkommande morgon kommer Anna att berätta mer om makrofotografering, sitt sätt att fotografera och inte minst vad man för tänka på inför de kommande dagarnas fotografering. Det kommer även att ges tid att lära känna varandra.

På kvällen serveras en välkomstmiddag på restaurang Lt. Cornelis belägen i hjärtat av Amsterdam, nära den stora blomstermarknaden. Här kommer vi att får njuta av speciellt utvalda holländska rätter i en unik och avkopplande miljö. Restaurangens målsättning är att låta sina gäster uppleva vilken glädje det nederländska köket kan ge genom att kombinera en blandning av historia med nutid och alltid utnyttja säsongens bästa holländska ingredienser. (M)

FREDAG 20 APRIL 2018

Efter frukost avgår vår buss mot Keukenhof och dess miljontals tulpaner. Vi spenderar hela dagen bland färggranna tulpaner och andra blommor och utvecklar våra kunskaper i färglära och makrofotografering. Eftersom det är en stor park kommer vi både att göra saker tillsammans men Anna kommer även att dela ut uppgifter som man på egen hand får utföra och redovisa på kvällen. Lunch på egen hand. Innan kvällens middag finns det tid att rensa/sortera och gå igenom bilderna för att presentera dessa inför gruppen och Anna som utvärderar er fotouppgift.

Denna kväll äter vi middag på restaurang Indrapura, en av Amsterdams bästa indonesiska restauranger. Här kommer vi att äta Rijsttafel vilket är olika små rätter vilka serveras till bords. Man kan säga att Rijsttafel är Nederländernas svar på vårt smörgåsbord. Rijsttafel och det indonesiska köket härstammar från 1600-talet då Nederländerna hade många kolonier i Indonesien. (F, M)

LÖRDAG 21 APRIL 2018

Dagen spenderar vi på Hortus Botanicus, Amsterdams botaniska trädgård där motiven är mycket annorlunda mot gårdagen. Detta gör att kreativiteten än en gång sätts på prov. Lunch på egen hand. Sent på eftermiddagen samlas vi för att återigen gå igenom dagens bildskörd samt presentera dessa för gruppen och Anna som utvärderar er fotouppgift.

Kvällen middag serveras på Restaurang De Silveren Spiegel som av många beskrivs som en av Amsterdams pärlor. Restaurangen härstammar från den nederländska gyllene tidsåldern, 1600-talet, och byggnaden har bevarats i sin ursprungliga form vilket gör att det inte går att hitta en enda rät vinkel i huset. Detta bidrar till den speciella historiska atmosfären. Här kommer vi att uppleva en unik kväll med utsökt mat som serveras i en miljö som påminner om en av Rembrandts eller Vermeers tavlor. Restaurangen är känd för sitt nederländska kök och för att de alltid använder sig av de bästa holländska ingredienserna för att kreera fantastiska rätter. (F, M)

SÖNDAG 22 APRIL 2018

Efter frukost får ni tillfälle att gå igenom alla era bilder och innan lunch finns det möjlighet att presentera era tre bästa bilder för Anna. Dessa foton kommer Anna ge feedback kring innan hon väljer ut helgens bästa bild som automatiskt går vidare till final i tävlingen ”Årets bild”.

Eftersom vi är i Amsterdam kan man inte åka hem utan en tur på kanalerna! Vi kombinerar därför en kanaltur med lunch ombord på salongsbåten Mona Lisa vilket är en vackert renoverad kanalbåt med lyxig inredning. Medan vi sakta kryssar fram längs Amsterdams kanaler serveras en italiensk lunchbuffé.

I och med detta så avslutas vår vistelse i Amsterdam förhoppningsvis med fina minnen, många bra bilder och med mycket ny kunskap om makrofotografering.

Transport till flygplatsen och vidare till Sverige på egen hand. (F, L)

 

HOTELL

RESIDENCE LE COIN***+

Detta trevliga hotell ligger mycket centralt mittemot Hotel L’ Europe vid kanalen Amstel och bara fyra minuters promenad från Rembrandtplein. Som kuriosa kan nämnas att Rembrandt bodde i grannhuset under tiden då han skapade den berömda målningen Nattvakten. Hotellets samtliga 42 rymliga rum (ca 25-30 kvm) är ljust inredda har synliga takbjälkar och stora fönster. De erbjuder även en sittgrupp och eget badrum med badkar eller dusch. Rummen är även utrustade med små kök med kylskåp, telefon och TV samt en Nespresso kaffemaskin. Hotellet har fri Wi-Fi.

www.lecoin.nl

 

PRIS

Priset på resan:  13.450:-

Enkelrumstillägg: 1 750:-
 
Priset inkluderar:

 • Boende i del i dubbelrum på presenterat hotell.
 • Måltider enligt program (F = Frukost, L = Lunch, M = Middag).
 • Busstransporter enligt program.
 • Båttur med lunch.
 • Inträde till Keukenhof och till botaniska trädgården.
 • Medverkan av Anna Ulmestrand under hela resan.
 • Diverse föredrag och workshops av Anna Ulmestrand.
 • En värd från Zoom Fotoresor medverkar under hela resan.
 • Hotell- och andra lokala skatter.
 • Färdhandlingar och reseinformation innan resan.

Priset inkluderar ej:

 • Flyg t/r till Amsterdam.
 • Lunch fredag och lördag.
 • Enkelrumstillägg 1.900:-  
 • Kostnader av personlig karaktär, som måltidsdryck etc.
 • Avbeställningsskydd/ reseförsäkring, se vår webb under ”Övrigt”.

FLYG

Om du/ni önskar bokning av flyg till Amsterdam hjälper vi mer än gärna till med detta. Du kan maila oss på info@zoomfotoresor.se, ringa oss på telefon +46 470 466 40 eller skriva in det i bokningsformuläret.

FAKTA

Målgrupp: Fotografer med intresse och kunskap inom makrofotografering.

Min/max antal: 8/12.

Utrustning: Kamera med inbyggd makrofunktion eller systemkamera med makroobjektiv. Då vi inte kan erbjuda datorer på plats rekommenderar vi att ni tar med egen dator med någon av programvarorna Photoshop eller Lightroom för att få kompositionsråd från Anna och lättare välja bland era bilder.

Övrigt: För mer information om Zoom Fotoresor, leveransvillkor med mera se vår webb under ”Övrigt”.

Kalkylkurs: Euro 9,55

BOKNING

Du kommer till bokningen genom att klicka på knappen nedan, maila oss på info@zoomfotoresor.se eller ringa oss på telefon +46 470 466 40.

Följ med Anna Ulmestrand, Sveriges nu mest omtalade makrofotograf och fotografera tulpaner i tulpanernas hemland Holland.

Keukenhof, världens mest kända blomsterpark med miljontals tulpaner, är varje blomster-makrofotografs dröm. Låt en helt ny värld öppna sig när du kryper runt med kameran i parkens grönskande blomsterlandskap. Holland och Amsterdam i april är synonymt med tulpaner, men Amsterdam bjuder även på en fantastisk botanisk trädgård där vi kommer att spendera en hel dag. Under resan får du möjlighet att fascineras av insekter och växter samtidigt som Anna lär ut bildkomposition och ger tips om hur man tar grafiskt bättre bilder inom makro. Kort och gott hur man tar snygga och många gånger konstnärliga bilder. Anna har ett helt eget bildspråk när det gäller makro och ser fotograferandet i grafiska termer, i färg och i form mer än i något speciellt motiv. 

Resans höjdpunkter:

 • Lär dig att fotografera makro på ett annorlunda sätt.
 • Uppleva Keukenhof, världens mest kända blomsterpark.
 • Amsterdams botaniska trädgård.
 • Lunchkryssning på Amsterdams kanaler.
 • Middagar på trevliga och lite annorlunda restauranger.
 • Fyra dagars makroworkshop med Anna Ulmestrand.
 • Föredrag och bildlära av Anna Ulmestrand.

FOTOGRAF

Anna Ulmestrand är vad man kallar för en ”grafisk fotograf”. Hon söker inte efter motiv främst utan snarare efter kontrasterna och det som gör bilden annorlunda. Anna uppskattade tidigt att uttrycka sig konstnärligt genom både konst, foto och musik och har arbetat med reklam sedan 18 års ålder. 

ulmestrand.wordpress.com

Läs mer om Anna och hennes uppgifter före och under resan på resans webbsida i din dator.

PLATSER VI BESÖKER

Nedan följer en kort presentation av de platser vi kommer att besök. För en mer ingående presentation se resans webbsida via datorn.

AMSTERDAM

Amsterdam är en unik och annorlunda stad med en speciell atmosfär som kombinerar vacker 1600-talsarkitektur och småskalig stadskänsla. Ett av våra mål i Amsterdam är Hortus Botanicus, en av världens äldsta botaniska trädgårdar, grundad 1682. 

www.dehortus.nl

KEUKENHOF

Keukenhof är en världsberömd blomsterpark och helt unikt i sitt slag. I över 60 år har Keukenhof varje vår slagit upp portarna till denna magnifika park med över sju miljoner tulpaner, påskliljor och hyacinter i full blom. 

https://keukenhof.nl/en/

PROGRAM

TORSDAG 19 APRIL 2018

Under eftermiddagen checkar du in på hotell Residence Le Coin, i centrala Amsterdam. Här möts du av Anna och en värd från Zoom Fotoresor. För att vi ska komma så förberedda som möjligt till Keukenhof nästkommande morgon kommer Anna att berätta mer om makrofotografering, sitt sätt att fotografera och inte minst vad man för tänka på inför de kommande dagarnas fotografering. Det kommer även att ges tid att lära känna varandra.

På kvällen serveras en välkomstmiddag på restaurang Lt. Cornelis belägen i hjärtat av Amsterdam, nära den stora blomstermarknaden. Här får vi njuta av speciellt utvalda holländska rätter i en unik och avkopplande miljö. (M)

FREDAG 20 APRIL 2018

Efter frukost avgår vår buss mot Keukenhof och dess miljontals tulpaner. Vi spenderar hela dagen bland färggranna tulpaner och andra blommor och utvecklar våra kunskaper i färglära och makrofotografering. Eftersom det är en stor park kommer vi både att göra
saker tillsammans men Anna kommer även att dela ut uppgifter som man på egen hand får utföra och redovisa på kvällen. Lunch på egen hand. Innan kvällens middag finns det tid att rensa/sortera och gå igenom bilderna för att presentera dessa inför gruppen och Anna som utvärderar er fotouppgift.

På kvällen äter vi middag på restaurang Indrapura, en av Amsterdams bästa indonesiska restauranger. (F, M)

LÖRDAG 21 APRIL 2018

Dagen spenderar vi på Hortus Botanicus, Amsterdams botaniska trädgård där motiven är mycket annorlunda mot gårdagen. Detta gör att kreativiteten än en gång sätts på prov. Lunch på egen hand. Sent på eftermiddagen samlas vi för att återigen gå igenom dagens bildskörd samt presentera dessa för gruppen och Anna som utvärderar er fotouppgift.

Kvällen middag serveras på Restaurang De Silveren Spiegel som av många beskrivs som en av Amsterdams pärlor. Restaurangen är känd för sitt nederländska kök och för att de alltid använder sig av de bästa holländska ingredienserna för att kreera fantastiska rätter. (F, M)

SÖNDAG 22 APRIL 2018

Efter frukost får ni tillfälle att gå igenom alla era bilder och innan lunch finns det möjlighet att presentera era tre bästa bilder för Anna. Dessa foton kommer Anna ge feedback kring innan hon väljer ut helgens bästa bild som automatiskt går vidare till final i tävlingen ”Årets bild”. Eftersom vi är i Amsterdam kan man inte åka hem utan en tur på kanalerna! Vi kombinerar därför en kanaltur med lunch ombord på salongsbåten Mona Lisa vilket är en vackert renoverad kanalbåt med lyxig inredning. Medan vi sakta kryssar fram längs Amsterdams kanaler serveras en italiensk lunchbuffé. Transport till flygplatsen och vidare till Sverige på egen hand. (F, L)

HOTELL

RESIDENCE LE COIN***+

www.lecoin.nl

PRIS

Priset på resan:  13.450:-

Enkelrumstillägg: 1 750:-
 
Priset inkluderar:

 • Boende i del i dubbelrum på presenterat hotell.
 • Måltider enligt program (F=Frukost, L=Lunch, M=Middag).
 • Busstransporter enligt program.
 • Båttur med lunch.
 • Inträde till Keukenhof och botaniska trädgården.
 • Medverkan av Anna Ulmestrand under resan.
 • Föredrag och workshops av Anna Ulmestrand.
 • En värd från Zoom Fotoresor medverkar även.
 • Hotell- och andra lokala skatter.
 • Färdhandlingar och reseinformation innan resan.

Priset inkluderar ej:

 • Flyg t/r till Amsterdam.
 • Lunch fredag och lördag.
 • Enkelrumstillägg 1.900:-  
 • Kostnader av personlig karaktär.
 • Avbeställningsskydd/ reseförsäkring, se vår webb under ”Övrigt”.

FLYG

Om du/ni önskar bokning av flyg till Amsterdam hjälper vi mer än gärna till med detta. Maila oss på info@zoomfotoresor.se eller skriva in det i bokningsformuläret.

FAKTA

Målgrupp: Fotografer med intresse och kunskap inom makrofotografering.

Min/max antal: 8/12.

Utrustning: Kamera med inbyggd makrofunktion eller systemkamera med makroobjektiv. Då vi inte kan erbjuda datorer på plats rekommenderar vi att ni tar med egen dator med någon av programvarorna Photoshop eller Lightroom för att få kompositionsråd från Anna och lättare välja bland era bilder.

Övrigt: För mer information om Zoom Fotoresor, leveransvillkor med mera se vår webb under ”Övrigt”.

Kalkylkurs: Euro 9,55

BOKNING

Du kommer till bokningen genom att klicka på knappen nedan, maila oss på info@zoomfotoresor.se eller ringa oss på telefon +46 470 466 40.