Tom Svenssons fotoblogg

9

FEBRUARI, 2017

2. Murmeldjurens värld

1. Toms första fotoblogg på ZOOM.

Läs om vad jag gör för att påverka, resor jag gör och vad du kan få uppleva när du reser med mig.

Mitt namn är Tom Svensson och jag arbetar med artbevarande. Jag har på senare år tagit kameran som ett uttrycksmedel och vapen för att göra skillnad för hotade arter och habitat. Jag är bevarandefotograf, det innebär att allt mitt fotograferande har ett syfte. Att påverka och göra skillnad för dessa extremt hotade arter och habitat.

Tillsammans kan vi stoppa det som sker och därför kommer jag kämpa vidare – ställer du upp?

 

Jag är bevarandefotograf, det innebär att allt mitt fotograferande har ett syfte. Att påverka och göra skillnad för dessa extremt hotade arter och habitat. På de senaste 40 åren har jordens totalmängd djur minskat med 50%.

Vi har denna jord till låns och skall sköta om den så att våra barn och barnbarn också får möjlighet att uppleva allt det vi haft äran att se och uppleva av fantastiska djur och natur.

Men det som vi gör just nu omöjliggör allt detta för dem och vi håller på att utrota stora delar av våra otroliga djur och natur. Hur kan vi ta oss rätten att göra detta?

Jag skäms över att se vad som händer och det är därför jag brinner så enormt för att stoppa detta. Jag vill att mina barn och kommande barnbarn också skall få göra allt det underbara jag gjort och upplevt bland alla dessa fantastiska djur och natur. Tillsammans kan vi stoppa detta som sker och därför kommer jag kämpa vidare, ställer du upp?

I denna blogg kommer du att kunna läsa mer om vad jag gör för att påverka samt en hel del om de resor jag gör och vad du kan få uppleva ifall du reser ihop med mig.

Tom Svensson, bevarandefotograf