TOM SVENSSON

En bevarandefotograf som gör skillnad!

 

Tom Svensson är en världskänd bevarandefotograf, född i Danmark, men uppväxt i Sverige och boende i Fjällbacka sedan 1990. Han har arbetat med artbevarande på Nordens Ark i Bohuslän Toms stora drivkraft i livet är artbevarande och som hans säger:

– Jag gör det inte för mig själv utan för mina barn och kommande barnbarn, för om vi inte gör det åt dem kan de inte göra något själva och då det är för sent.

Tom reser som Canon Ambassadör regelbundet runt i världen, nu senast i Afrika och Indien, för att dokumentera utrotningshotade djur, anti-tjuvjakt och illegal handeln med djur samt informera om vad

som händer, Han föreläser även runt om i världen, om bevarande och den svåra situationen för hotade djur. Han gör även mycket för bevarande rent handgripligen. Är en av de som arbetar hårt med att få företag att sluta med palmolja eller bara ha en 100% spårbar olja. Tom har bl.a. lyckats få butik att märka upp palmoljefritt för kunderna.

Hans färdigheter som fotograf är att ta bilder som berör människor och göra skillnad. Bilder är ett sätt att göra en förändring, eftersom kraften i en bild är stor. Här anses han vara en av världens främsta.

Tom är medlem i Naturfotograferna samt är som enda svensk invald i IEPA, International Enviroment Photographers Association.

Böcker: Tamarinerna, Regnskogens lejon (2009) samt De vita lejonen (2011). Vid vägs ände (2016) (Årets Pandabok 2017). Tom & tigrarna (2016). Se Toms film där han presenterar boken De vita lejonen >> här

UTMÄRKELSER: Vinnare av Årets Pandabok 2017

Utrustning: Tom arbetar endast med Canonutrustning och ingår i Ambassadörsprogrammet inom Canon som Explorer.

För mer information:
www.tomsvensson.se
www.facebook.com/TomSvensson.conservationphotographer

 

Se filmen om Tom Svensson