PUMOR I CHILE

Chile • 13-22 januari 2018

OBS! Bokning stängd.

PUMOR I CHILE

13-22/1 2018. Pris: 36.900:-

Följ med på denna oförglömliga fotoresa till Patagonien i gränslandet mellan Chile och Argentina. Under ledning av Canon Explorer-ambassadören Tom Svensson spåra och fotografera vi den mytomspunna puman i sin naturliga miljö. Förutom pumor kommer vi att få möjlighet att fotografera kameldjuren guanacos, strutsliknande ñandúer och rävar. Under resan besöker vi även att besöka Eldslandet och fotografera kungspingviner, magjllanpingviner och de majestätiska kondorerna.

Resans höjdpunkter:

 • Nationalparken Torres del Paine. 
 • Spåra pumor.
 • Bergen Cuernos del Paines.
 • 1 000 meter höga klippväggar.
 • Kungs- och magellanpingviner.
 • Kondorer.
 • Medverkan av Tom Svensson.
 • Workshop med Tom Svensson.

FOTOGRAF                

Tom Svensson är Sveriges främste bevarandefotograf och även Canon Explorer-ambassadör. Hans färdighet som fotograf är att ta bilder som berör människor och gör skillnad. Han har gett ut tre böcker varav den senaste ”Vid vägs ände”, vilken han skrev tillsammans med Ola Jennersten på WWF, blev vald till Årets Pandabok 2017. www.tomsvensson.se

 

Läs mer om Tom Svensson och hans arbetsuppgifter under resan på resesidan webbsida via på datorn.

TORRES DEL PAINE

Torres del Paine National Park är en av de största och vackraste nationalparkerna i världen och finns smed på UESCOs världsarvslista. I parken finns ett antal glaciärer bland annat Grey, den tredje största glaciären i världen. Djurlivet i parken är mycket varierande med bland annat se guanacos, rävar, skunkar, olika hjortar, bältdjur självklart pumor. 

För mer information om Torres del Paine och om Chile se resesidan på vår webbsida via datorn.

PROGRAM

LÖRDAG 13 JANUARI 2018

Samling på Cabo de Hornos Hotel i Punta Arenas under dagen. Här möter Tom Svensson och Zoom Fotoresor upp. Punta Arenas har över 100 000 invånare och är en av världens sydligaste städer. Under eftermiddagen gör vi en fotovandring i staden och fotograferar bland annat hundratals skarvar på en ålderdomlig pir. Välkomstmiddag på kvällen. Under middagen kommer Tom och vår lokala guide att berätta lite mer om resan och ge lite generella fototips. (M)

SÖNDAG 14 JANUARI 2018

Efter frukost reser vi mot Torres del Pine via ett vindpinat område med utsikt över den stora chilenska skärgården. Under resan gör vi ett stopp för att fotografera en koloni magellanpingviner. Efter 20 mil och lagom till lunch ankommer vi till staden Puerto Natales där vi även fotograferar svarthalsade svanar i vattnet nära stadens strandlinje. Härefter avverkar vi de sista 14 milen till Torres del Paine och det spektakulärt belägna hotellet Pehoe vilket bli vår bas de kommande dagarna. Middag på hotellet. (F, L, M)

MÅNDAG – TORSDAG, 15-18 JANUARI 2018

Morgon och kväll beger vi oss ut i nationalparken för att spåra upp pumor under ledning av mycket duktiga pumaspårare. Vi kommer under dagarna att få möjlighet att på nära håll fotografera de magnifika pumorna i sin rätta miljö. I parken får vi även möjlighet att fotografera guanacos, ñandúer, kondorer och många andra fåglar och djur. Lunchen äter vi i parken och middag äter vi på vårt hotell. På hotellet finns ett samlingsrum med fantastisk utsikt över sjön Pehoe med bergen Cuernos del Paine i bakgrunden där vi under ledning av Tom kommer att arbeta med bildbearbetning. (F, L, M)

FREDAG 19 JANUARI 2018

På morgonen reser vi mot Punta Arenas dit vi ankommer under eftermiddagen. Incheckning på Cabo de Hornos Hotel. Resterande del av dagen ges det tid att på egen hand upptäcka Punta Arenas. Middag på egen hand. (F, L)

LÖRDAG 20 JANUARI 2018

Efter frukost fortsätter vi söderut mot den sydligaste delen av Sydamerika in i det som kallas Eldslandet. Under resan stannar vi till för att fotografera och uppleva naturen och dess djurliv. Har vi tur får vi se flamingos. Vårt mål för dagen är att besöka Sydamerikas enda koloni av kungspingvinerna. För några år sedan fanns här bara ett fåtal pingviner. 2014 hade antalet ökat till cirka 150 vuxna pingviner och cirka 30 ungar. Vi kommer nära pingvinerna vilket ger mycket goda möjligheter till bra bilder. Dagens lunch blir i form av en picknick och kvällens middag serveras på hotell Barlovento Hotel i Povernir där vi övernattar. (F, L, M)

SÖNDAG 21 JANUARI 2018

Efter utcheckning går färden vidare till Estancia Olga Teresa där vi kommer fotografera en av världens största fåglar, kondoren. Det finns ingen plats i världen där möjligheterna att fotografera denna majestätiska fågel är så goda som här. Här finns mellan 60-100 kondorer. Härefter fortsätter vi Punta Arenas och Cabo de Hornos Hotel. Under kvällen blir det en avslutningsmiddag. I samband med detta utses resans bästa bild. (F, L, M)

MÅNDAG 22 JANUARI 2018

Frukost följt av utcheckning och transfer till flygplatsen. Flyg till Sverige sker på egen hand. (F)

HOTELL

Nedan presenteras hotellen under resan. Du hittar en mer ingående presentation av respektive hotell på vår webbsida via datorn.

PUNTA ARENAS: CABO DE HORNOS HOTEL**** 

www.booking.com/hotel/cl/cabo-de-hornos.sv.html

LA LIPOVEANU***+

www.lalipoveanu.ro

POVENIRBARLOVENTO HOTEL***

www.hotelbarlovento.cl/index2.html

PRIS

Pris per person: SEK 36.900:-

Priset inkluderar:

 • Inkvartering i del i dubbelrum i nio nätter.
 • Måltider enligt program (anges med F= Frukost, L=Lunch, M=Middag).
 • Busstransporter enligt program.
 • Inträden enligt program.
 • Avgifter till nationalparker enligt program.
 • Medverkan av Tom Svensson under resan.
 • Workshop av Tom Svensson under resan.
 • Svensk färdledare från Zoom Fotoresor.
 • Pumaspårare medverkar i Torres del Paine.
 • Hotell- och lokala skatter och avgifter.
 • Dricks till bärare på hotell och flygplats.
 • Färdhandlingar och reseinformation.

Priset inkluderar ej:

 • Enkelrumstillägg SEK 8.900:-
 • Flyg till Punta Arenas i Chile.
 • Dryck och telefonsamtal etc.
 • Dricks till puma spårare, ca 10 dollar/dag.
 • Dricks till chaufförer.
 • Avbeställningsskydd och reseförsäkring. För information se vår web under ”Övrigt”.

FLYG

Om du/ni önskar bokning av flyg till Punta Arenas i Chile hjälper vi mer än gärna till. Du är välkommen att ringa oss på telefon 0470-466 40.

FAKTA                                                                   

Målgrupp: Djur- och naturfotografer i alla åldrar.

Min/max antal: 8/12.

Utrustning: Systemkamera med zoom eller teleobjektiv, helst upp till 300/500 mm, enbensstativ är en fördel och om möjligt dator med någon av programvarorna Photoshop eller Lightroom.

Övrigt: För mer information om Zoom Fotoresor, leveransvillkor etc. se vår webb under ”Övrigt”.

Kalkylkurs: USD 9,00.

BOKNING

Du bokar resan genom att maila oss på info@zoomfotoresor.se eller ringa oss på telefon +46 470 466 40.

TILLÄGGSARRANGEMANG

MÅNDAG 22 JANUARI 2018

Idag gör vi en valsafari med båt i Magellans sund som skiljer Eldslandet från det sydamerikanska fastlandet med möjlighet att se både knölvalar och späckhuggare. Vi kommer även att stöta på magellanpingviner, sjölejon och sjöelefanter samt en massa olika sjöfåglar och albatrosser. Vi kommer även att passera kontinentens sydligaste glaciär. Övernattning sker på Costaustralis Hotel i Puerto Natales. Middag på hotellet. (F, L, M)

TISDAG 23 JANUARI 2018

Dagens båttur ta oss till Mount Balmaceda. Vårt första stopp är vid det historiska industrimuseet i Puerto Bories. Fabriken som grundades 1913 var i över 60 år det största kylrummen för kött i området. Vi fortsätter härefter till Isla Guanaco där vi får möjlighet att fotografera allt från delfiner och sjölejon till skarvar och kondorer. På väg tillbaka gör vi ett stopp så vi kan fotografera den mäktiga glasiärväggen vid Serrano Glaciären. Incheckar in på Cabo de Hornos Hotel i två nätter. Middag på hotellet. (F, L, M)

ONSDAG 24 JANUARI 2018

Vi besöker de två öarna Magdalena och Marta Island som är hem för mer än 120 000 magellanpingviner och över 1 000 sjölejon. Utöver detta finns det ett stort antal fåglar på öarna. (F, L, D

TORSDAG 25 JANUARI 2018

Frukost följt av utcheckning och transfer till flygplatsen. Flyg till Sverige sker på egen hand. (F)

HOTELL 

Du hittar en mer ingående presentation av respektive hotell på vår webbsida via datorn.

 

PUERTO NATALESHOTEL COSTAUSTRALIS****

www.booking.com/hotel/cl/costa-australis.sv.html

 

PUNTA ARENAS: CABO DE HORNOS HOTEL****

www.booking.com/hotel/cl/cabo-de-hornos.sv.html

PRIS 

Pris: SEK 15.900:-

Priset inkluderar:

 • Inkvartering i del i dubbelrum i tre nätter.
 • Måltider enligt program (anges med F= Frukost, L=Lunch, M=Middag).
 • Busstransporter enligt program.
 • Båttransporter enligt program.
 • Inträden enligt program.
 • Avgifter till nationalparker enligt program.
 • Medverkan av en lokala naturguide.
 • Hotell- och lokala skatter och avgifter.

Priset inkluderar ej:

 • Enkelrumstillägg SEK 2.750:-
 • Dryck och telefonsamtal etc.
 • Dricks till huvudguide, 10 dollar/dag.
 • Dricks till hotellpersonal och chaufförer.

 

BOKNING

Du bokar resan genom trycka på knappen nedan eller genom att ringa oss på telefon 0470-466 40.

OBS! Bokning stängd.


Fotografera pumor i världens kanske vackraste nationalpark, Torres del Paine.

Torres del Paine, med sina magnifika bergstoppar och branta klippor på över 1000 meter klassas som en av en av världens vackraste nationalparker. Följ med på denna oförglömliga fotoresa till Patagonien i gränslandet mellan Chile och Argentina. Under ledning av Tom Svensson, känd bevarandefotograf och Canon Explorer-ambassadör samt av duktiga pumaspårare ger vi oss ut i denna otroligt vackra nationalpark för att spåra och fotografera den mytomspunna puman i sin naturliga miljö. Har vi tur kommer vi detta mycket vackra och graciösa kattdjur mycket nära. Förutom pumor kommer vi att få möjlighet att fotografera kameldjuren guanacos, strutsliknande ñandúer och rävar. Under resan besöker vi även att besöka Eldslandet, den sydligaste spetsen på den sydamerikanska kontinenten och fotografera både en koloni med kungspingviner och mängder av magellanpingviner samt även de majestätiska kondorerna.

Resans höjdpunkter:

 • Fotografera pumor i nationalparken Torres del Paine. 
 • Bergen Cuernos del Paines fantastiska färgskiftningar.
 • Den 1 000 meter höga klippväggarna i Torres del Paine.
 • Kungs- och magellanpingviner på Eldslandet.
 • Fotografera kondorer.
 • Medverkan av Tom Svensson under resan.
 • Workshop av Tom Svensson under resan.

FOTOGRAF

Tom Svensson är Sveriges främste bevarandefotograf. Toms stora drivkraft i livet är artbevarande och han reser som Canon Explorer-ambassadör regelbundet runt i världen. På sina resor dokumenterar han utrotningshotade djur, anti-tjuvjakt och illegal handel med djur.

Hans färdighet som fotograf är att ta bilder som berör människor och gör skillnad. Han har gett ut tre böcker varav den senaste ”Vid vägs ände”, vilken han skrev tillsammans med Ola Jennersten på WWF, blev vald till Årets Pandabok 2017.

Tom är medlem i Naturfotograferna samt är som enda svensk invald i IEPA, International Environment Photographers Association.

www.tomsvensson.se

 

FOTOGRAFENS UPPGIFT UNDER RESAN

På samtliga våra resor medverkar alltid en mycket känd fotograf vars uppgift är att agera fototeknisk värd och hjälpa dig att utvecklas som fotograf. På denna resa medverkar Toms Svensson. Under hans ledning kommer vi att arbeta med efterbehandling samt titta på och utvärdera varandras bilder. Vi kommer även att prata om allt från kamerateknik, brännvidderna, skärpedjupet, till bildkomposition och ljuset i bilderna. Tom kommer också att hålla föredrag samt ge individuella fototips och råd i samband med fotografering under dagarna. Det finns även mycket tid för individuella samtal med Tom där du har chansen att ta upp dina frågor eller kanske få hjälp med någon inställning på din kamera.

CHILE

Om man bortser från storleken är Chile mycket likt Norge med sitt smala, avlånga landskap. Den imponerande längden på 4 200 km innebär att Chile erbjuder extrema klimatvariationer. I norr finns världens torraste område – Atacamaöknen. Klimatet i söder är dock svalt och regnigt, och landskapet liknar det vi har i Skandinavien. Här finns områden med granskog, fjordar, sjöar och skärgårdskust. Chile har flera aktiva vulkaner och fick stor internationell uppmärksamhet för den kraftiga jordbävningen som drabbade landet 27 februari 2010. Bortsett från de stora materiella skadorna som jordbävningen orsakade har landet en väl utvecklad infrastruktur. Chile har en av regionens mest välstyrda och starka ekonomier.

Sedan kolonialtiden har landet fokuserat på exporten av råvaror från jordbruket och gruvdriften. Koppar är den viktigaste exportvaran och sedan början av 1980-talet har Chile varit världens ledande kopparproducent. Den välskötta ekonomin och reformer har lett till att Chile år 2010 blev det första sydamerikanska landet som godkändes som medlem i den ekonomiska samarbetsorganisationen OECD. Huvudstaden Santiago de Chile är den överlägset största staden i Chile. Med sina förorter har huvudstaden över fem miljoner invånare. Den näst största staden är Puento Alto med cirka 500 000 invånare, som faktiskt räknas som en förort till Santiago.

Eldslandet (Tierra del Fuego )som av många brukar kallas världens ände är en ögrupp och en provins som utgör den sydligaste delen av Sydamerika. En del av området tillhör Argentina medan den andra tillhör Chile. Den största staden i Eldslandet heter Punta Arenas.

 

NATIONALPARKEN TORRES DEL PAINE

Torres del Paine National Park är en av de största och vackraste nationalparkerna i världen. Parken skapades 1959 och finns sedan1978 med på Unescos världsarvslista. Torres del Paines kännetecknas av en rik flora och fauna och en unik geografi med spektakulära snöklädda toppar som Mount Paine Grande, Los Kuemos del Paine och Fortalez. I parken finns även ett antal glaciärer bland annat Grey, den tredje största glaciären i världen. Parken genomsyras av många floder, sjöar, och flera magnifika vattenfall såsom Salto Grande. Djurlivet i parken är mycket varierande. Du kan se bland annat se guanacos, rävar, skunkar, olika hjortar, bältdjur självklart pumor. I parken finns även en mängd fåglar såsom papegojor, rheas, kondorer, örnar, sjöfåglar, sothöns, svarthalsade svanar, kungsfiskare, hackspettar och trastar. Torres del Paine ligger i ett område med kallt och regnigt klimat utan riktig torrperiod.

PROGRAM

Flyg till Punta Arenas i Chile på egen hand. Då många föredrar att boka sina resor själva har vi valt att inte inkludera flyg i priset. Ett tips är att ankomma minst en dag i förväg. Det ger möjlighet att besöka sevärdheter och acklimatisera sig lite med tanke på tidsomställningen. Om du önskar hjälper vi gärna till att boka flyg och ankommer du redan dagen innan hjälper vi även gärna till med hotellbokning i Punta Arenas.

Under resan kommer Tom vid flera tillfällen att hålla föredrag och under flera kvällar kommer vi att arbeta med bildbehandling.

LÖRDAG 13 JANUARI 2018

Under dagen checkar vi in på Cabo de Hornos Hotel i Punta Arenas. Här möter Tom Svensson och en representant från Zoom Fotoresor upp. Punta Arenas är huvudstad i Region de Magallanes y de la Antártica Chilena. Beläget längs med Magellansundet är Punta Arenas är en av världens sydligaste städer med över 100 000 invånare. Under eftermiddagen gör vi en fotovandring i staden och fotograferar bland annat hundratals skarvar på en ålderdomlig pir. På kvällen blir det välkomstmiddag där man får lära känna sina medresenärer. Under middagen kommer även Tom och vår lokala guide att berätta lite mer om resan och ge lite generella fototips inför de kommande dagarna. (M)

SÖNDAG 14 JANUARI 2018

Efter frukost reser vi mot Torres del Pine. Vi åker genom ett vindpinat område i Patagonien med utsikt över den stora chilenska skärgården. Några mil norr om Punta Arenas stannar vi till för att fotografera en koloni magellanpingviner. Härefter fortsätter resan över Pampas slätter. Efter 20 mil och lagom till lunch ankommer vi till staden Puerto Natales. Här fotograferar vi svarthalsade svanar som för det mesta ligger i vattnet nära stadens strandlinje. Härefter avverkar vi de resterande 14 milen till nationalparken Torres del Paine och det spektakulärt belägna hotellet Pehoe vilket kommer att bli vår bas de kommande dagarna. Middag på hotellet. (F, L, M)

MÅNDAG – TORSDAG, 15 – 18 JANUARI 2018

Morgon och kväll beger vi oss ut i nationalparken för att spåra upp pumor detta under ledning av mycket duktiga pumaspårare. Vi kommer under dagarna att få många möjligheter att på mycket nära håll fotografera de magnifika pumorna i sin rätta miljö. I parken får vi även möjlighet att fotografera guanacos, ñandúer, kondorer och många andra fåglar och djur. När vi är ute i fält har vi alltid med oss varmvatten till te och kaffe samt mellanmål. Lunchen äter vi ute i parken och middag äter vi på vårt hotell. På hotellet finns ett samlingsrum med fantastisk utsikt över sjön Pehoe med bergen Cuernos del Paine i bakgrunden. Där kommer vi under ledning av Tom att arbeta med efterbearbetning av bilderna. (F, L, M)

FREDAG 19 JANUARI 2018

På morgonen reser vi mot Punta Arenas dit vi ankommer under eftermiddagen. Återigen checkar vi in på Cabo de Hornos Hotel. Resterande del av dagen ges det tid att på egen hand upptäcka Punta Arenas. Middag på egen hand. (F, L)

LÖRDAG 20 JANUARI 2018

Efter frukost fortsätter vår resa söderut mot den sydligaste delen av Sydamerika in i det som kallas Eldslandet. Under resan stannar vi till för att fotografera och uppleva naturen och dess djurliv. Har vi tur får vi se flamingos. Vårt mål för dagen är att besöka Sydamerikas enda koloni av de majestätiska kungspingvinerna. Tack vare ett privat initiativ har en del av en strand skyddats för pingvinerna. För några år sedan fanns här bara ett fåtal pingviner. 2014 hade antalet ökat till cirka 150 vuxna pingviner och cirka 30 nykläckta ungar. Vi kommer nära pingvinerna vilket ger mycket goda möjligheter till bra bilder. Dagens lunch blir i form av en picknick ute i naturen och kvällens middag serveras på hotell Barlovento Hotel i Povernir där vi även övernattar. (F, L, M)

SÖNDAG 21 JANUARI 2018

Efter utcheckning går färden vidare till Estancia Olga Teresa där vi kommer att få möjlighet att fotografera en av världens största fåglar, kondoren. Det finns ingen plats i världen där möjligheterna att fotografera denna majestätiska fågel är så goda som här. I området finns det någonstans mellan 60-100 kondorer. Härefter fortsätter vi åter mot Punta Arenas och Cabo de Hornos Hotel. Under kvällen kommer även att äta en avslutningsmiddag på den trevliga och lite annorlunda restaurangen La Luna Restaurant. I samband med detta utses resans bästa bild. (F, L, M)

MÅNDAG 22 JANUARI 2018

Frukost följt av utcheckning och transfer till flygplatsen. Flyg till Sverige sker på egen hand. (F)

HOTEL

PUNTA ARENAS: CABO DE HORNOS HOTEL****                                               

Detta charmiga förstaklasshotell är beläget i hjärtat av Punta Arenas. Hotellet byggdes 1964 och totalrenoverades 2006. Alla Cabo De Hornos Hotels 110 rum är smakfullt inredda med skrivbord, minibar, satellit-tv samt fri Wi-Fi. Samtliga rum har eget badrum utrustat med badkar, dusch och hårtork. Hotellet har även en trevlig restaurang, en bar samt en hälsoklubb och en bastu.

www.booking.com/hotel/cl/cabo-de-hornos.sv.html

TORRES DEL PAINE: HOTEL PEHOE***

Det spektakulärt belägna hotellet Pehoe är vår bas under vistelsen i Torres del Paine. Hotellet är beläget på en liten ö i sjön Pehoe och med bergen Cuernos del Paine som bakgrund. Pehoe har 25 bekvämt inredda rum med egna badrum. Hotellet har även en stor lounge på andra våningen med en vacker utsikt över sjön Pehoe och bergen Cuernos del Paine. Hotellets restaurang har utmärkt sig för att serveras lokala rätter. I anslutning till restaurangen finns även en bar och cafeteria.

www.altopehoe.cl

POVENIR: BARLOVENTO HOTEL***

Hotel Barlovento är ett bra mellanklasshotell beläget i den lilla staden Porvenir.

Hotellet har 16 gästrum alla med privat badrum med badkar eller dusch, kylskåp, minibar, TV med kabelkanaler, telefon, skrivbord samt värdeförvaringsskåp. Hotellet har gratis Wi-Fi. Hotellet har även en restaurang samt en bar.

www.hotelbarlovento.cl/index2.html

PRIS

Pris per person: SEK 36.900

Priset inkluderar:

 • Inkvartering enligt program i del i dubbelrum i nio nätter.
 • Måltider enligt program (anges med F= Frukost, L=Lunch, M=Middag).
 • Busstransporter enligt program.
 • Inträden enligt program.
 • Avgifter för entréer till nationalparker enligt program.
 • Medverkan av Tom Svensson under hela resan.
 • Workshop och föredrag av Tom Svensson under resan.
 • Svensk teknisk färdledare från Zoom Fotoresor.
 • Pumaspårare medverkar i Torres del Paine.
 • Hotell- och andra lokala skatter och avgifter.
 • Dricks till bärare på hotellen och på flygplatsen.
 • Färdhandlingar och praktiskt reseinformation.

 

Priset inkluderar ej:

 • Enkelrumstillägg 8.900:-
 • Flyg till Punta Arenas i Chile.
 • Alla kostnader av personlig karaktär, som måltidsdryck, telefonsamtal etc.
 • Dricks till huvudguide/puma spårare, normalt 10 dollar/dag.
 • Dricks till chaufförer.
 • Avbeställningsskydd och reseförsäkring. För information se vår web under ”Övrigt”.

 

FLYG

Om du/ni önskar bokning av flyg till Punta Arenas i Chile hjälper vi mer än gärna till. Du är välkommen att ringa oss på telefon 0470-466 40.

FAKTA                                                                   

Målgrupp: Djur- och naturfotografer i alla åldrar.

Min/max antal: 8/12.

Utrustning: Systemkamera med zoom eller teleobjektiv, helst upp till 300/500 mm, enbensstativ är en fördel och om möjligt dator med någon av programvarorna Photoshop eller Lightroom.

Övrigt: För mer information om Zoom Fotoresor, leveransvillkor etc. se vår webb under ”Övrigt”.

Kalkylkurs: USD 9,00.

BOKNING

Du bokar resan genom trycka på nedan eller genom att ringa oss på telefon 0470-466 40.

TILLÄGGSARRANGEMANG

MÅNDAG 22 JANUARI 2018

Idag gör vi en valsafari med båt i Magellans sund viket som skiljer Eldslandet från det sydamerikanska fastlandet. Samtidigt som vi sakta glider fram i riktning mot Cape Froward, den sydligaste punkten på den Amerikanska kontinenten håller vi utkik efter knölvalar och späckhuggare. Vi kommer även att stöta på magellanpingviner, sjölejon och sjöelefanter samt en massa olika sjöfåglar och majestätiska albatrosser. Under dagen kommer vi även att passera kontinentens sydligaste glaciär. Övernattning sker på Costaustralis Hotel i Puerto Natales. Middag på hotellet. (F, L, M)

TISDAG 23 JANUARI 2018

Dagens båttur kommer att ta oss till Mount Balmaceda. Vårt första stopp är vid det historiska industrimuseet i Puerto Bories. Fabriken som grundades 1913 var i över 60 år det största kylrummen för kött i området. Vi fortsätter härefter till Isla Guanaco där vi kommer att få möjlighet att fotografera allt från delfiner och sjölejon till skarvar och kondorer. På väg tillbaka kommer vi att göra ett stopp i den lilla staden Balmaceda samt få möjlighet att fotografera den mäktiga glasiärväggen vid Serrano Glaciären. Härefter fortsätter vi åter mot Punta Arenas där vi checkar in på Cabo de Hornos Hotel. Middag på hotellet. (F, L, M)

ONSDAG 24 JANUARI 2018

Denna dag besöker vi de två öarna Magdalena och Marta Island som är hem för mer än 120 000 magellanpingviner och över 1 000 sjölejon. Utöver detta finns det ett stort antal fåglar på öarna. Förhoppningsvis får vi också möjlighet att se delfiner under båtturen. Övernattning och middag på Cabo de Hornos Hotel. (F, L, D

TORSDAG 25 JANUARI 2018

Frukost följt av utcheckning och transfer till flygplatsen. Flyg till Sverige sker på egen hand. (F)

HOTELL VID TILLÄGGSARRANGEMANG

PUNTA ARENAS: CABO DE HORNOS HOTEL****

Se ovan under huvudresan för presentation.

PUERTO NATALES: HOTEL COSTAUSTRALIS****

Hotel Costaustralis ligger en kort promenad från Casino de Puerto Natales och en kvarts gångväg från Plaza de Armas. Hotellet har 110 rum med dusch/wc och erbjuder bekvämligheter som laptopanpassade värdeförvaringsskåp, telefon, TV med kabelkanaler samt gratis Wi-Fi och fast internet. Badrummen har djupa badkar och regnduschar. Hotellet har även en restaurang och en bar.

www.booking.com/hotel/cl/costa-australis.sv.html

PRIS TILLÄGGSARRANGEMANG

Pris: 15.900:-

Priset inkluderar:

 • Inkvartering enligt program i del i dubbelrum i tre nätter.
 • Måltider enligt program (anges med F= Frukost, L=Lunch, M=Middag).
 • Busstransporter enligt program.
 • Båttransporter enligt program.
 • Inträden enligt program.
 • Avgifter för entréer till nationalparker enligt program.
 • Medverkan av en lokala naturguide.
 • Hotell- och andra lokala skatter och avgifter.

 

Priset inkluderar ej:

 • Enkelrumstillägg 2.750:-
 • Alla kostnader av personlig karaktär, som dryck, telefonsamtal etc.
 • Dricks till huvudguide, normalt 10 dollar/dag.
 • Dricks till hotellpersonal och chaufförer.