VÄLKOMMEN TILL
ZOOMS FOTOVÄRLD

Historien om oss & vad vi står för

HUR DET BÖRJADE 

Idén till Zoom Fotoresor föddes 2012 när vi var i Indien på en tigersafari och där mötte en fotogrupp från amerikanska Canon och National Geographic. När vi kom tillbaka till Sverige började vi fundera kring fotoresor. Vi såg då att det inte fanns någon arrangör av fotoresor på den svenska marknaden som erbjöd medverkan av kända och pedagogiska fotografer vilka agerade som fotovärdar och där arrangören hade resebyråbakgrund med destinations- och logistikkunskap för att sätta ihop bra resor. 

Under våren 2013 kontaktade vi en av Sveriges mest kända naturfotografer och i november samma år så genomförde vi vår första resa ”Indiens Nationalparker”. Under vårt första år genomfördes även en workshop vid Hornborgasjön och ett antal föreläsningar. 
 
Idag nästan fyra år senare är vi Nordens ledande arrangör av fotoresor med ett brett program som inkluderar allt från endagars workshops i Sverige till långresor runt om i värden. Dessa leds av några våra mest kända fotografer såsom Tom Svensson, Serkan Günes, Anders Geidemark, Hans Strand och Claes Grundsten.

 

VIKTIGT FÖR OSS 

Ända sedan starten har det varit viktigt för oss att det alltid medverkar en meriterad och duktig fotograf på våra resor. Dennes uppgift är till hundra procent att hjälpa dig att utvecklas som fotograf. Detta gör fotografen genom att leda de dagliga fotoaktiviteterna, via workshops och bildredigering, via föreläsningar och självklart via personlig handledning. 

För att en resa ska fungera på bästa sätt och att du som deltagare ska få maximalt med tid till att fotografera är det viktigt att logistiken på resan fungerar. För att säkerställa detta och för att fotografen ska kunna fokusera på att hjälpa dig att utveckla ditt fotograferande och göra dig till en ännu bättre fotograf så har vi har på alla resor även med en fotokunnig värd från Zoom som sköter det logistiska.

Viktigt för oss är även att du redan vid bokning vet vilka hotell du ska bo på och att hotell och lodger vi använder är av hög standard.

Utöver detta arbetar vi alltid med lokala agenter som har lång erfarenhet av fotoresor på de resmål vi besöker. Dessa är väl bekanta med hotellen, bussbolagen och de olika restaurangerna vilket gör att vi kan hålla samma höga standard genom hela resan.