SRI LANKAS
LEOPARDER

Sri Lanka • 9-18 mars 2018

OBS! Bokning stängd.

LEOPARDER PÅ SRI LANKA

9-18/3 2018. Pris: 30.980:-

Yala National Park på Sri Lankas sydkust är världens kanske bästa platser för att fotografera leoparder och platsen där bland annat National Geographic genom åren har filmat många av sina leopardfilmer. Att besöka Yala och fotografera dess leoparder är det stora huvudmålet på denna resa men det är inte allt. Under ledning av Canon-ambassadören Tom Svensson kommer även fotografera elefanter i Udawalewe National Park, besöker också Bundala National Park känt för sina fåglar och då speciellt flamingos samt fotografera världens största däggdjur den gigantiska blåvalen men också kaskelotvalar, späckhuggare och delfiner.

RESANS HÖJDPUNKTER

 • Leoparder i Yala National Park.
 • Elefanter i Udawalewe National Park.
 • Flamingos i Bundala National Park.
 • Blåvalar, kaskelotvalar.
 • Apäckhuggare och delfiner.
 • 13 safaris i nationalparker och på havet.
 • Tom Svensson medverkar under resan.
 • Workshops med Tom Svensson.

FOTOGRAF                

Tom Svensson är Sveriges främste bevarandefotograf och även Canon Explorer-ambassadör. Hans färdighet som fotograf är att ta bilder som berör människor och gör skillnad. Han har gett ut tre böcker varav den senaste ”Vid vägs ände”, vilken han skrev tillsammans med Ola Jennersten på WWF, blev vald till Årets Pandabok 2017. 

www.tomsvensson.se

Läs mer om Tom Svensson och hans arbetsuppgifter under resan på resesidan webbsida via på datorn.

PARKER VI BESÖKER

Läs mer om platserna vi besöker under resan på resesidan webbsida via på datorn.

UDAWALAWE NATIONAL PARK

Udawalewe National Park är belägen på södra Sri Lanka och täcker ett 31,800 hektar stort område. Parken är mest känd för sina stora hjordarna med asiatiska elefanter. Men det finns många andra djur i parken också, bland annat sambahjortar, vildsvin, vattenbufflar schakaler och leoparder. I parken finns även en mängd olika fågelarter bland annat den hotade rajanäshornsfågeln.

YALA NATIONAL PARK

Yala – Sri Lankas mest kända national park är 97,800 hektar stort, vilket gör den till landets näst största park. Parken är känd som en av världens bästa platser för att se vilda leoparder och platsen för många av National Geograpics filmer om leoparder. Yala National Park idag har världens högsta koncentration av leopard per kvadratkilometer. 

BUNDALA NATIONAL PARK

Bundala National Park är en viktig övervintringsplats för många flyttfåglar. I parken finns ca 175 olika arter av fåglar bland annat stora mängder flamingos. Höjdpunkterna är dock den sällsynta svarthalsade storken och strandtjockfoten. I parken finns förutom fåglar en liten population av elefanter, apor, krokodiler samt en mängd stora ekorrar.

MIRISSA

Mirissa ligger på södra Sri Lanka är känd för sina valar. Havet utanför Mirissa blir snabbt djupt viket gör det idealiskt för valar bland annat världens största däggdjur, blåvalar, kaskelottvalar, knölval, späckhuggare och delfiner. 

PROGRAM

FREDAG 9 MARS 2018

Samling på Hotel Mirage i Colombo under dagen. Här möts du av Tom och Zoom Fotoresors värd. Övernattning på hotellet.

LÖRDAG 10 MARS 2018

Avfärd mot nationalparken Udawalawe, känd för sina stora hjordar elefanter där vi checkar in på  The Grand Udawalawe Safari Resort beläget mycket nära parkentrén. Härefter är det tid att bege oss in i Udawalawe National Park på jakt efter dess elefanter, leoparder, hjortar och andra djur. På kvällen serveras välkomstmiddag. (F, L, M)

SÖNDAG 11 MARS 2018

Under dagen beger vi oss in i nationalparken både morgon och eftermiddag.Udawalawe National Park är enligt många det bästa stället i Sri Lanka för att fotografera asiatiska elefanter och med över 500 elefanter är det mycket goda chanser att både få se och fotografera dessa mäktiga djur. I parken finns även andra djurarter såsom sambarhjortar vilda vattenbufflar, mungos, krokodiler och stora varanödlor. Under dagen besöker vi The Elephant Transit Home, ett rehabiliteringscenter för skadade och föräldralösa elefantungar. (F, L, M)

MÅNDAG 12 MARS 2018

Efter en avslutande morgonsafari reser vi vidare mot Yala där vi checkar vi in på Jetwing Yala Resort. På eftermiddagen beger vi oss ut på vår första safari i Yala National Park, världens bästa nationalpark för att se leoparder. (F, L, M)

TISDAG-ONSDAG, 13-14 MARS 2018

Två dagar i Yala med både morgon- och eftermiddagssafaris. Mellan safaripassen finns det möjlighet att njuta av hotellets alla faciliteter, dess fantastiska poolanläggning och den långa sandstranden. (F, L, M)

TORSDAG 15 MARS 2018

Avfärd mot Bundala National Park för morgonsafari. Bundala är speciellt känd som en övervintringsplats för många flyttfåglar. Huvudattraktionerna i parken är förutom dess flamingos även den svarthalsade storken och strandtjockfoten. Efter avslutad safari fortsätter vi mot Marissa där vi checkat in på Mandlar Resort. Resterande tid för avkoppling, bildregigering eller kanske ett dopp i hotellet poolanläggning eller en fotovandring längs den långa sandstranden. (F, L, M)

FREDAG 16 MARS 2018

Dags för resans första valsafari. Vi lämnar hotellet tidigt på morgonen för att med båt kryssa längs sydkusten för att uppleva och fotografera världens största däggdjur, blåvalen som kan bli upp till 30 meter och väga 200 ton och förhoppningsvis även allt från knölval och späckhuggare till delfiner. Åter på hotellet runt lunchtid. Resterande del av dagen och kvällen för avkoppling och egna aktiviteter. För de som vill gör vi en street-fotografering i centrala Mirissa. (F)

LÖRDAG 17 MARS 2018

Även denna morgon beger vi oss ut på valsafari på jakt efter havens jättar. Efter lunch kommer vi att arbeta en del med bildbearbetning. På kvällen blir det en lite annorlunda avslutningsmiddag. I samband med denna kommer Tom att utse resans bästa bild vilken automatiskt går vidare till finalen i tävlingen ”Årets Bild 2018”. (F, L, M)

SÖNDAG 18 MARS 2018

Vår sista safari för denna resa blir återigen en båttur ut på havet på jakt efter blåval, knölval, späckhuggare och andra marina djur. När vi ankommer till hotellet äter vi lunch, passar på att ta ett sista dopp i poolen, packar och checkar ut innan vår buss kommer att ta oss till Colombo och de väntande flygen mot Sverige. (F, L)

HOTELL

Du hittar mer ingående information om hotellen om du besöker resesidan på vår webb via datorn.

COLOMBO: MIRAGE COLOMBO HOTEL****

www.miragecolombo.com

UDAWALAWE: GRAND UDAWALAWE SAFARI RESORT****

www.udawalawesafari.com

YALA: JETWING YALA*****

www.jetwinghotels.com/jetwingyala/

MIRISSA: MANDARA RESORT****

www.mandararesort.com

PRIS

Pris per person: SEK 30.980:-

Priset inkluderar: 

 • Inkvartering i del i dubbelrum.
 • Måltider enligt program (F=Frukost, L=Lunch, M=Middag).
 • Busstransporter enligt program.
 • Inträden till nationalparker.
 • Safaris enligt program.
 • Medverkan av Tom Svensson.
 • Workshops av Tom Svensson.
 • Medverkan av lokala rangers vis safaris.
 • Medverkan av Zooms värd.
 • Bevarandeaktiviteter under resan.
 • Hotellskatter andra avgifter.
 • Färdhandlingar och reseinformation.

Priset inkluderar ej:

 • Enkelrumstillägg 6.900:-
 • Flyg till Sri Lanka.
 • Visum till Sri Lanka.
 • Måltidsdryck etc.
 • Dricks till huvudguiden, 10 dollar/dag.
 • Avbeställningsskydd och reseförsäkring. För information se vår web under ”Övrigt”. 

FLYG

Om du/ni önskar bokning av flyg hjälper vi mer än gärna till med detta. Du är välkommen att ringa oss på telefon 0470-466 40.

FAKTA

Målgrupp: Fotografer intresserade av att utveckla sina kunskaper i djur- och naturfotografering.

Min/max antal: 8/12.

Utrustning: Systemkamera med allt från korta zoomar exempelvis 24-27 till teleobjektiv helst upp till 500 mm. Enbensstativ är en fördel och om möjligt dator med någon av programvarorna Photoshop eller Lightroom.

Övrigt: För mer information om Zoom Fotoresor, leveransvillkor etc. se vår webb under ”Övrigt”.

Kalkylkurs: 9,10 USD

BOKNING

Du bokar denna resa genom att klicka på knappen nedan eller genom att ringa oss på telefon 0470-466 40.

LEOPARDER PÅ SRI LANKA

Sri Lanka • 9-18 mars 2018

 

OBS! Bokning stängd.

 

Det finns få ställen i världen där möjligheten att fotografera leopard är bättre än på Sri Lanka.

Yala National Park på Sri Lankas sydkust är världens kanske bästa platser för att fotografera leoparder och platsen där bland annat National Geographic genom åren har filmat många av sina leopardfilmer. Att besöka Yala och fotografera dess leoparder är det stora huvudmålet på denna resa men det är inte allt. Under ledning av Canon-ambassadören och bevarandefotografen Tom Svensson kommer vi att resa runt på Sri Lanka och även fotografera elefanter vilka finns i stora hjordar i Udawalewe National Park. Vi besöker också Bundala National Park känt för sina fåglar och då speciellt flamingos. Slutligen beger oss ut på havet för att fotografera världens största däggdjur den gigantiska blåvalen men också kaskelotvalar, späckhuggare och delfiner.

Resans höjdpunkter:

 • Yala National Park känt för sina leoparder.
 • Stora hjordar av elefanter i Udawalewe National Park.
 • Flamingos och andra fåglar i Bundala National Park.
 • Blåvalar, kaskelotvalar, späckhuggare och delfiner.
 • Totalt 13 safaris i nationalparker och på havet.
 • Tom Svensson medverkar under hela resan.
 • Workshops under ledning av Tom Svensson.

FOTOGRAF

Tom Svensson är en världsberömd bevarandefotograf, född i Danmark, men uppvuxen i Sverige och bosatt i Fjällbacka. Toms stora drivkraft i livet är naturvård och, som han säger, ”jag gör det inte för mig själv, men för mina barn och framtida barnbarn, för om vi inte gör det för dem, kan de inte göra någonting själv och då är det för sent. Hans färdigheter som fotograf är att ta bilder som påverkar människor och gör skillnad. Bilder är ett sätt att göra en förändring, eftersom kraften i en bild är stor. Här anses han vara en av världens främsta. Tom är medlem i Naturfotograferna/N och är den enda svenska som valdes till IEPA, International Enviroment Photographers Association. Han ingår i Canons nordiska ambassadörsprogram samt har nyligen blivit Global Manfrotto Ambassadör.
 

För mer information: www.tomsvensson.se

www.tomsvensson.se

 

TOMS UPPGIFT UNDER RESAN

På våra resor medverkar alltid en mycket känd och duktig fotograf vars uppgift är att agera fototeknisk värd och hjälpa dig att utvecklas som fotograf. På denna resa medverkar Tom Svensson. Under hans ledning kommer vi att arbeta med efterbehandling samt titta på och utvärdera varandras bilder. Vi kommer även att prata om allt från kamerateknik, brännvidderna, skärpedjupet, till bildkomposition och ljuset i bilderna. Tom kommer också att hålla föredrag samt alternera mellan de olika jeeparna i samband med safaris och då ge fototips och råd. Det finns även mycket tid för individuella samtal med Tom där du har chansen att ta upp dina frågor eller kanske få hjälp med någon inställning på din kamera.

SRI LANKA

Sri Lanka är en ö och republik i Indiska oceanen utanför den Indiska halvöns sydspets. Majoriteten av befolkningen på strax över 20 miljoner invånare består av singaleser, varav de flesta är buddister. Landet har en intressant och till viss del blodig historia. På 1500-talet koloniserades Sri Lanka av portugiserna, på 1600-talet av holländarna och på 1800-talet av britterna. Britterna industrialiserade Sri Lanka och startade bland annat en storskalig teproduktion. Bland annat köpte Thomas Lipton stora odlingar och började importerade te till Europa. Landet är idag världens fjärde största producent av te vilket exporteras över hela världen. Sri Lanka blev självständigt 1948 då britterna lämnade landet. 1972 bytte landet namn från Ceylon till Sri Lanka. Under senare delen av 1970-talet bildades en väpnad tamilsk självständighets-organisation, De Tamilska Tigrarna, varpå många år av våld följde. 2009 besegrade slutligen regeringsstyrkor definitivt De Tamilska Tigrarna. Den militära offensiven hade då slagit hårt mot civilbefolkningen, 20 000 människor dödades och många tamiler drevs på flykt.

Sri Lanka har ett tropiskt klimat med en medeltemperatur på runt 25 grader. Beroende på vindriktning och topografi är skillnaderna i regnfördelning stor mellan öns västra och östra del. I början av året dominerar nordostmonsunen som ger regn på östsidan och från april och fram till mitten av juni är det sydvästvindar och därmed regnigast i väster. Landet är känt för sin rika natur med allt från tät djungelvegetation och bergsmassiv med toppar på över 2000 meter till fantastiska paradisstränder. Det finns även ett antal nationalparker med ett omfattande djurliv. Leopard, elefant, läppbjörn, schakaler, hjortar, apor, krokodiler, ormar och mycket annat erbjuder Sri Lanka när det gäller djurliv.

PARKER/PLATSER VI BESÖKER UNDER RESAN

UDAWALAWE NATIONAL PARK

Udawalewe National Park är belägen på södra Sri Lanka och täcker ett 31,800 hektar stort område. Parken är omgiven av bergskedjor, Walewe floden och den stora Udawalewe dammen. Detta garanterar ett ständigt tillflöde av vatten för parkens djur och natur. Adderar man därtill allt från öppna områden med gräs och buskar till tät djungel vegetation och du har en mycket vacker park. Men det är inte bara det som gjort parken känd utan framför allt dess djurliv. De stora hjordarna med asiatiska elefanter har blivit något av parkens kännetecken. Men det finns många andra djur i parken också, bland annat sambahjortar, vildsvin, vattenbufflar schakaler och leoparder. I parken finns även en mängd olika fågelarter bland annat den hotade rajanäshornsfågeln.

YALA NATIONAL PARK

Yala – Sri Lankas mest kända national park är 97,800 hektar stort, vilket gör den till landets näst största park. Parken är känd som en av världens bästa platser för att se vilda leoparder och platsen för många av National Geograpics filmer om leoparder. I parken har man satsat mycket på forskning och bevarande av leopard vilket har lett till att Yala National Park idag har världens högsta koncentration av leopard per kvadratkilometer. Bästa tiden för att se leoparder är mellan februari och juli då vattennivån i parken är låg. Förutom leoparder har parken mycket annat att erbjuda. Med sin öppna kuperade terräng är parken hem för över 300 elefanter. Dessutom finns bland Yalas 44 kända däggdjursarter även läppbjörn, vattenbuffel, vildsvin, axishjort, sambarhjort och guldschakal samt omkring 215 olika fågelarter. Som exempel kan nämnas indisk tofsörn, vitbukad havsörn, flamingo, pelikan, skedstorkar, orientalisk ibisstork, svarthalsad stork, gråhäger, purpurhäger och ormhalsfåglar.

BUNDALA NATIONAL PARK

Bundala National Park är en viktig övervintringsplats för många flyttfåglar. Parken ligger på södra Sri Lanka längs kusten mellan Kirinda och Hambantota, just där havet och våtmarken möts. I parken finns ca 175 olika arter av fåglar bland annat stora mängder flamingos. Höjdpunkterna är dock den sällsynta svarthalsade storken och strandtjockfoten. I parken finns förutom fåglar en liten population av elefanter, apor, krokodiler samt en mängd stora ekorrar.

MIRISSA

Mirissa ligger på södra Sri Lanka och förutom sina fina stränder är orten känd för sina valar. Havet på sydkusten utanför Mirissa blir snabbt djupt viket gör det idealiskt för valar. Härigenom är det mycket goda möjligheter att bland annat fotografera världens största däggdjur, blåvalen som kan bli uppåt 30 meter lång och väga över 200 ton. Förutom blåvalen finns här även kaskelottvalar som kan bli uppåt 20 meter långa samt knölval, späckhuggare och delfiner. Chansen att få se blåval är störst i perioden från mitten av november till april.

PROGRAM

Flyg till Sri Lanka på egen hand. Då många föredrar att boka transporten på egen hand har vi valt att inte inkludera denna i priset. Önskar du så hjälper vi naturligtvis gärna till med att boka flyget.

FREDAG 9 MARS 2018

Samling på Hotel Mirage i Colombo under eftermiddagen/kvällen. Här möts du av Tom och Zoom Fotoresors värd. Eftersom många flyg ankommer under kvällen blir det endast en spontan samling i hotellets restaurang för de som önskar. Övernattning på hotellet.

LÖRDAG 10 MARS 2018

Efter frukosten reser vi med buss mot nationalparken Udawalawe speciellt känd för sina stora hjordar elefanter. Runt lunchtid ankommer vi till förstklassiga The Grand Udawalawe Safari Resort beläget mycket nära entrén till Udawalawe National Park. Efter incheckning på resorten där vi kommer att bo i två nätter serveras lunch. I samband med denna kommer Tom att ge en del generella fototips inför de kommande dagarnas safaris. Härefter är det tid att bege oss in i Udawalawe National Park på jakt efter dess elefanter, leoparder, hjortar och andra djur. På kvällen samlas vi för en trevlig välkomstmiddag. (F, L, M)

SÖNDAG 11 MARS 2018

Under dagen beger vi oss in i nationalparken både morgon och eftermiddag.Udawalawe National Park är enligt många det bästa stället i Sri Lanka för att fotografera asiatiska elefanter och med över 500 elefanter är det mycket goda chanser att både få se och fotografera dessa mäktiga djur. I parken finns även andra djurarter såsom sambarhjortar vilda vattenbufflar, mungos, krokodiler och stora varanödlor och har vi tur kan vi även få syn på leoparder.

Under dagen besöker vi The Elephant Transit Home som beläget mycket nära hotellet. Detta rehabiliteringscenter för skadade och föräldralösa elefantungar sponsras av Born Free Trust med syftet att i mindre grupper återanpassa dem i det fria när de är friska och tillräckligt stora. Den första gruppen släpptes framgångsrikt åter ut i parken 2008. Under besöket kommer vi att få veta mer om centrats arbete. (F, L, M)

MÅNDAG 12 MARS 2018

Efter en avslutande safari i Udawalawe National Park och en god frukost reser vi vidare mot Yala ca två timmar bort. Runt lunchtid checkar vi in på lyxiga Jetwing Yala Resort. Denna förstklassiga anläggning är belägen direkt vid havet med en fantastisk utsikt över stranden och dess sanddyner. Efter incheckning serveras en gemensam lunch innan det är tid för vår första safari i Yala National Park, världens bästa nationalpark för att se leoparder. (F, L, M)

TISDAG-ONSDAG, 13-14 MARS 2018

Det kommer att ges många fotomöjligeter när vi under två dagar under morgon- och eftermiddagssafaris utforskar parken på jakt efter leopard, elefant, läppbjörn och många andra däggdjur och fåglar. Mellan safaripassen finns det möjlighet att njuta av hotellets alla faciliteter, dess fantastiska poolanläggning och den långa sandstranden. (F, L, M)

TORSDAG 15 MARS 2018

Denna morgon reser vi tidigt mot Bundala National Park för en morgonsafari i parken. Bundala är speciellt känd som en övervintringsplats för många flyttfåglar. Huvudattraktionerna i parken är förutom dess flamingos även den svarthalsade storken och strandtjockfoten. Efter avslutad safari fortsätter vi mot staden Mirissa. När vi har checkat in på Mandara Resort så åter vi en gemensam lunch och härefter finns det tid för avkoppling, bildregigering eller kanske ett dopp i hotellet stora poolanläggning eller en fotovandring längs den långa sandstranden. (F, L, M)

FREDAG 16 MARS 2018

Dags för resans första valsafari. Vi lämnar hotellet tidigt på morgonen för att med båt kryssa längs sydkusten för att uppleva och fotografera världens största däggdjur, blåvalen som kan bli upp till 30 meter och väga 200 ton. Sir Lankas sydkust är en av världens bästa platser för att se val och då inte bara blåvalen utan även allt från knölval och späckhuggare till delfiner. Åter på hotellet runt lunchtid. Resterande del av dagen och kvällen för avkoppling och egna aktiviteter. För de som vill gör vi en street-fotografering i centrala Mirissa. (F)

LÖRDAG 17 MARS 2018

Även denna morgon beger vi oss ut på valsafari på jakt efter havens jättar. Efter lunch kommer vi att arbeta en del med bildbearbetning. På kvällen blir det en lite annorlunda avslutningsmiddag. I samband med denna kommer Tom att utse resans bästa bild vilken automatiskt går vidare till finalen i tävlingen ”Årets Bild”. (F, L, M)

SÖNDAG 18 MARS 2018

Vår sista safari för denna resa blir återigen en båttur ut på havet på jakt efter blåval, knölval, späckhuggare och andra marina djur. När vi ankommer till hotellet äter vi lunch, passar på att ta ett sista dopp i poolen, packar och checkar ut innan vår buss kommer att ta oss de ca tre timmarna till Colombo och de väntande flygen mot Sverige. (F, L)

HOTELL

COLOMBO: MIRAGE COLOMBO HOTEL****

Mirage Colombo Hotel ligger vid havet i utkanten av Colombo. På hotellet finns en restaurang med en internationell meny samt en bar. Hotellet har även en trevlig utomhuspool med utsikt över havet. På hotellet finns även ett SPA samt ett gym. Mirage Colombo Hotel har 60 eleganta rum med luftkonditionering, TV med satellitkanaler, telefon, värdeskåp, minibar, egen balkong och gratis Wi-Fi. Alla rum har dessutom havsutsikt.

www.miragecolombo.com

 

UDAWALAWE: GRAND UDAWALAWE SAFARI RESORT****

Grand Udawalawe Safari Resort är en förstklassig hotellanläggning belägen i en grönskande park endast 10 minuters bilresa från den berömda nationalparken Udawalawe. Hotellet bjuder på allt det man förväntar sig av ett förstaklasshotell. Här finns en utomhuspool, fitness center, en trevlig restaurang och en bar med en stor terrass för en avkopplande drink efter maten. Hotellet har 79 rum stora rum alla med luftkonditionering, TV med satellitkanaler, telefon, vattenkokare och strykmöjligheter. Badrummet är komplett med badkar eller dusch.  Internetuppkoppling via kabel erbjuds mot en extra kostnad.

www.udawalawesafari.com

YALA: JETWING YALA*****

Det mycket stilfullt lyxhotellet Jetwing Yala är beläget med en fantastisk utsikt över stranden och dess sanddyner i Kirinda och endast fyra kilometer från Yala National Park. På hotellet finns förutom en stor utomhuspool även ett fullständigt spa och ett fitness center. Hotellets restaurang, The Dining Room, serverar både lokala och internationella rätter och efter middagen kan du koppla av i någon av hotellets två barer/lounger. Hotellets 90 luftkonditionerade rum har alla balkong och erbjuder all den lyx ett femstjärnigt hotell ska erbjuda med bland annat minibar, gratis dagstidningar, luftkonditionering, takfläktar, LED-TV, gratis Wi-Fi och fast internet. I badrummen finns hårtorkar, gratis toalettartiklar samt badrock och tofflor.

www.jetwinghotels.com/jetwingyala/

MIRISSA: MANDARA RESORT****

Endast ett par kilometer från centrala Mirissa ligger förstklassiga Mandara Resort. Hotellet vilket är beläget i ett grönskande landskap direkt vid en lång sandstrand har 36 moderna rum alla med balkong, badrum med källvattenbad, regnduschar, gratis toalettartiklar och badrockar. På rummen finns även TV med digitalkanaler, telefon, minibar, kaffebryggare, gratis flaskvatten, takfläktar samt gratis Wi-Fi. Mandara Resort har även en bar och en restaurang, samt ett fullständigt SPA, en utomhuspool och ett fitness center.

www.mandararesort.com

PRIS

Pris per person: SEK 30.980:-

Priset inkluderar: 

 • Inkvartering enligt program i del i dubbelrum.
 • Måltider enligt program (anges med F= Frukost, L=Lunch, M=Middag).
 • Busstransporter enligt program.
 • Inträden till nationalparker enligt program.
 • Safaris i parker och på havet enligt program.
 • Medverkan av Tom Svensson under hela resan.
 • Workshops av Tom Svensson under resan.
 • Medverkan av lokala rangers i samband med alla safaris.
 • Medverkan av en värd från Zoom Fotoresor.
 • Diverse bevarandeaktiviteter och föredrag under resan.
 • Hotell- och andra lokala skatter och avgifter.
 • Färdhandlingar och praktiskt reseinformation.

 

Priset inkluderar ej:

 • Enkelrumstillägg 6.900:-
 • Flyg från Sverige till Sri Lanka.
 • Visum till Sri Lanka.
 • Alla kostnader av personlig karaktär, som måltidsdryck etc.
 • Dricks till den lokala huvudguiden, normalt 10 dollar/dag.
 • Avbeställningsskydd och reseförsäkring. För information se vår web under ”Övrigt”.

 

FLYG

Om du/ni önskar bokning av flyg hjälper vi mer än gärna till med detta. Du är välkommen att ringa oss på telefon 0470-466 40.

FAKTA

Målgrupp: Fotografer intresserade av att utveckla sina kunskaper i djur- och naturfotografering.

Min/max antal: 8/12.

Utrustning: Systemkamera med allt från korta zoomar exempelvis 24-27 till teleobjektiv helst upp till 500 mm. Enbensstativ är en fördel och om möjligt dator med någon av programvarorna Photoshop eller Lightroom.

Övrigt: För mer information om Zoom Fotoresor, leveransvillkor etc. se vår webb under ”Övrigt”.

Kalkylkurs: 9,10 USD

BOKNING

Du bokar denna resa genom att klicka nedan eller genom att ringa oss på telefon 0470-466 40.