FREDRIK SCHENHOLM

En av Sveriges bästa skid- och outdoorfotografer!

Fredrik Schenholm – berömd äventyrsfotograf

Fredrik Schenholm har sedan 2005 arbetat heltid med äventyrsfotografering från basen i Göteborg. Han har fångat bilder på 6 kontinenter, på 7.000 meters höjd och på 120 meters djup i en magmakammare. Hans bilder ses i annonser, kataloger, webbsidor och tidningar världen över med uppdragsgivare och bildköpare som Outside, Göteborgs Posten, Dagens Nyheter, National Geographics, Bergans of Norway, Houdini och Subaru. I boken ”Äventyrsfoto – nio steg till bättre bilder” har han samlat sina bästa tips och erfarenheter för att ge läsaren möjligheten att utveckla sin fotografering.

Fredrik är även utbildad geolog och har ett brinnande intresse för vulkaner. Under 5 år jagade han drömbilden som skulle kombinera skidåkning och vulkanutbrott i en och samma bild. I Mars 2013 fångade han bilden tillsammans med skidåkare Oscar Hübinette i ryska Kamchatka.

Utmärkelser: Overall vinnare av Memorial Maria Luisa Photo Contest.

Böcker:  ”Äventyrsfoto – Nio steg till bättre bilder”,  ”Snösäker – 11 steg till bättre, säkrare och roligare skidåkning ”, ”Spor”, ”Pa ski far Everest”.

Utrustning: Canon and Panasonic.

För mer information: www.schenholm.com