FOTOINSPIRATION
PÅ TORÖ

Stockholms skärgård • Söndag 10/9 2017

FOTOINSPIRATION PÅ TORÖ MED CLAES GRUNDSTEN

Torö, Stockholms skärgård Söndag 10 september 2017

En inspirerande fotodag med Claes Grundsten, en av Sveriges främsta landskapsfotografer.

Följ med Claes Grundsten, Olympus-ambassadör och en av våra främsta landskapsfotografer, på en inspirerande fotodag i Torös vackra omgivningar. Under en heldag vandrar vi runt och fotograferar allt från Reveluddens strandängar till Öruddens omtalade stenstrand och Ankaruddens varierande skärgårdsmiljöer. Under hela dagen finns Claes tillhands för att ge tips och råd för att på bästa sätt utveckla dig och ditt fotograferande. Du har under dagen även möjlighet att testa kameror och objektiv från Olympus.

Workshopens höjdpunkter:

 • Fotodag med Claes Grundsten.
 • Torös varierade natur och inspirerade motiv.
 • Reveludden med sina strandängar och rika fågelliv.
 • Ankaruddens varierande skärgårdsmiljöer.
 • Handledning och fototips av Claes Grundsten.
 • Möjlighet att testa kameror och objektiv från Olympus.

 

FOTOGRAF

Claes Grundsten är en av Sveriges mest meriterade landskapsfotografer med förkärlek för fjällen, de orörda bergsmassiven och den orörda naturen. Claes har fotograferat på heltid sedan 1993. Under sin fotografiska karriär har Claes fotograferat nationalparker både i Sverige och utomlands. Bland annat har Claes besökt och dokumenterat det mäktiga Himalaya-massivet samt många nationalparker över hela världen.

Mycket av detta har skildrats i flertalet av honom utgivna böcker, varav många är prisbelönta. Bland annat har hans böcker valts till Årets Pandabok vid två tillfällen. Claes har även belönats med Svenska Publishing-priset i kategorin praktverk och pris för Årets naturfotograf i Sverige.

www.claesgrundsten.se

PROGRAM

SÖNDAG 10 SEPTEMBER 2017

Torö ligger ca sju mil söder om Stockholm. Här befinner vi oss i havsbandet och har flera olika och inspirerande naturmiljöer att fotografera.  Eftersom det inte finns allmänna kommunikationer tidigt på morgonen kommer vi att samordna biltransporter.

Vi samlas vid Ankarudden kl 07.00 och kommer att tillbringa dagen i sydvästra delen av Torö. Först stannar vi vid den planterade bokskogen som ligger utmed vägen och som erbjuder spännande motiv. Alldeles i närheten och ytterst på halvön Ören finns naturreservatet Reveludden, som är nästa mål. Där finns öppna strandängar och några ensamma träd som står pittoreskt för sig själva mot skärgårdens horisont.

Reveludden är känd för sitt intressanta fågelliv under flyttningstider och på förhösten kan man se många sträckande vadare beta i strändernas tångbankar. Utanför finns en ansamling av block i vattnet som också kan bli spännande motiv. Skogen innanför domineras av vinden ansatta tallar vilket ger intressanta fotoutmaningar. Både landskapsfotografen och fågelfotografen har mycket att fotografera omkring Reveludden.

Lite längre söderut ligger Örudden med dess omtalade stenstrand. Här väller Sveriges bästa surfingvågor in mot land när vinden står på. Havshorisonten ligger fri och vindarna från Polen har spelrum över hela Östersjön. Man hoppas att det blåser hårt här. Längre ut syns fyren på Landsort och öraden ned dit. Innanför den steniga stranden växer martallar och mjölonmattor som utgör spännande motiv.

Dagen avslutas med några kilometers vandring från Ankarudden till Läskär i utskärgårdens klippiga natur. Miljön växlar mellan barrskog, alkärr, slånbuskage och nakna klippor. Rådjur och vildsvin håller till i bushen. Vi kommer få en vacker vy mot den tätt bebyggda skärgårgårdsön Krokskär och många andra spännande motiv. 

Allt som allt kommer vi under dagen gå ungefär fem kilometer. Under dagen är Claes Grundsten din fotovärd och ger tips om fotografering och det som hör naturen till. Fördelen med detta område är att vi alltid kan få något fotografiskt utbyte, oavsett vädret.

Vid solsken har vi skärgårdsvyerna att ta tillvara, vid mulet ger skogen oss fina möjligheter och om det blåser kan det blir riktigt drastiskt vid Örens stenstrand.

Under dagen äter vi medtagen lunch ute i naturen. Vi beräknar att avsluta vid 16-tiden förhoppningsvis med en massa spännande bilder på minneskortet.

TESTA OLYMPUS SENASTE UTRUSTNING

Under dagen kommer det finnas möjlighet att testa den senaste utrustningen från Olympus ute i fält. Förutom Claes kommer också en representant från Olympus finnas med för att svara på frågor kring Olympus kameror och objektiv.

OBS! Självklart är alla välkomna oberoende av vilket kameramärke du fotograferar med.

PRIS

Pris per person: 895:-

Priset inkluderar:

 • Fotodag med Claes Grundsten.
 • Fotohandledning samt tips och råd av Claes Grundsten.
 • Möjlighet att testa Olympus senaste utrustning.
 • Informationsmaterial innan fotovandringen.
 • Moms.

Priset inkluderar ej:

 • Lunch. Picknick lunch medtages.
 • Transport till Torö.

FAKTA

Målgrupp: Fotografer intresserade av att utveckla sina kunskaper i landskapsfotografering.

Min/max antal: 8/20.

Utrustning: Kamera med objektiv från vidvinkel till medellångt telen. Vill du fotografera fåglar är ett långt teleobjektiv att rekommendera. Du behöver även en fotoväska som klarar av både kamerautrustningen, lite extrakläder samt en packlunch.

Övrigt: För mer information om Zoom Fotoresor, leveransvillkor med mera se vår webb under ”Övrigt”.

BOKNING

Du bokar denna resa genom att klicka på länken nedan eller genom att ringa oss på telefon 0470-466 40.