Zoom Fotoresor och Kamera & Bild presenterar

Zoom Fotoresor och Kamera & Bild presenterar

En inspirerande fotodag
med prisbelönta fotografer

 

Hotel Courtyard Mariott, Rålambshovsleden 50, Stockholm • 18 november • kl 9.20 – 18.00

 

VÄLKOMMEN TILL EN INSPIRERANDE FOTODAG!

 

Zoom Fotoresor och Kamera & Bild är mycket glada över att kunna presentera Bli en Bättre Fotograf – en inspirerande fotodrag med några av Sveriges mest välkända fotografer. Dessa kommer att hålla föredrag, signera böcker och svara på frågor om foto och sina resor. Du får även möjlighet att träffa oss på Zoom och våra partners, Kamera & Bild samt andra företag i fotobranschen. Dagen kommer att erbjuda massor med inspiration, kunskap och experttips.

Under dagen har du dessutom möjlighet att ta del av rabatter och specialerbjudanden från utställare och från oss på Zoom Fotoresor och Kamera&Bild. Ta tillfället i akt och prata foto, utrustning, resor samt boka boka nya fotoäventyr till specialpriser. 

Nedan kan du läsa mer om våra föredragshållare, utställare och boka din plats till denna inspirerande fotodag.

Än en gång hjärtligt välkommen till en inspirerande fotodag!

FÖREDRAGSHÅLLARE

Vi är mycket glada över att under dagen kunna presentera följande föredragshållare:

 

ANDERS GEIDEMARK – Naturfotograf och författare

Anders började fotografera redan som trettonåring och har sedan han tog steget till att arbeta professionellt berört många med sina bilder och sitt unika bildspråk där han med hjälp av intressanta linjer, former och ljusstämningar bygger upp bilden. Anders har gett ut två böcker och jobbar just nu på sin tredje bok, Sagan om Mälardalen. I sitt föredrag kommer Anders att ta oss på en res till Svalbard och ”Isbjörnens rike” ett område som han har besökt flera gånger som fotograf och expeditionsledare. Läs mer!

ANNA ULMESTRAND – Makrofotograf

Anna Ulmestrand är makrofotografen som låter kliva in i en annan värld som är precis lika verklig och rättvis som en landskapsfotografs. Med sitt färgstarka föredrag ”Flowerpower” kommer Anna Ulmestrand visa sina personliga foton på naturens unika karaktärer, allt skildrat genom makrots öga. Hon kommer visa att man mycket väl kan fånga något totalt annorlunda i det som är fullkomligt vanligt, det dom flesta ratar och bara går förbi. ”Det inte är vad man fotograferar, utan hur man fotograferar och med ett makro kan nästan allt bli unikt och kreativt i allra högsta grad”. Läs mer!

CLAES GRUNDSTEN – Landskapsfotograf

Genom sina många böcker och artiklar om fjällen, nationalparkerna och vandringar runtom i världen har Claes Grundsten blivit känd för en bred allmänhet, både i Sverige och utomlands. Han har fått flera fått flera stipendier och priser för sina böcker, bland annat Pandapriset och Svenska Publishing-priset och har nominerats till finalen i ett par stora internationella boktävlingar. Flera  titlar är översatta till andra språk, och en av hans bilder från Sarek pryder baksidan på nya tusenlappen. Under Claes föredrag bilder från hemmarkerna i skärgården och från Lapplandsfjällen plus lite annat. Han kommenterar bilderna och berättar om sin syn på naturfotografi och valet av kamera. Hans nya bok ”Bergtagen” finns signerad till försäljning. Läs mer!

MAGNUS ELANDER – Naturfotograf

Magnus Elander är kemisten som blev fotograf och idag är en av Sveriges mest meriterade naturfotografer. I sin jakt på unika bilder och berättelser har Magnus ofta spenderat långa perioder ute i fält. Hans uppdrag som fotograf har bland annat tagit honom till Grönland där han bodde under tre år en tid som resulterade i bilder som gavs ut i boken vindar från Arktis. Magnus har under åren gett flera böcker och är trefaldig vinnare av WWFs ”Årets Pandabok”. Under Magnus föredrag får vi höra mer om Yellowstone och dess djur och natur med allt från wapitihjortar och bisonoxar till vargar och grizzlybjörnar. Magnus kommer också berätta hur hans bakgrund som kemist hänger samman med intresset för avlägsna platser. Läs mer!

MATS ANDERSSON – Djur- och natur samt landskapsfotograf

Vad som gör Mats unik är hans bildspråk vilket är helt unikt. Björn Risinger, generaldirektör på Naturvårdsverket beskriver Mats bildspråk i motiveringen Årets Naturfotograf 2016 – ”Mats får priset för sin suggestiva bildkonst. Han tar oss med in i ett svartvitt dunkel, där skogens invånare förvandlas till väsen i en mystisk sagovärld. Bildspråket är både konsekvent och personligt. Det förmedlar känslor snarare än att vara berättande och har redan nått en internationell publik.” Mats kommer att berätta om sin senaste resa till Island under ämnet Lost in Iceland. Läs mer!

SERKAN GÜNES – Landskapsfotograf

Serkan är landskapsfotografen med naturen som motiv. Han gestaltar naturens variationsrika landskap, stora som små. Bilderna karaktäriseras av hans kritiska sätt att välja ljus, det som idag blivit hans signum. Serkan har som förste svensk vunnit det prestigefyllda; ‘’Eric Hosking Award’’ som varje år anordnas av BBC Wildlife. Serkan kommer att berätta om sitt sätt att fotografera landskap och kommer att ge en hel del intressanta tips. Läs mer!

TOM SVENSSON – Bevarandefotograf

Tom Svensson är bevarandefotografen som började ta bilder för att göra skillnad för hotade arter och habitat. Tom reser som ambassadör regelbundet runt i världen för att dokumentera utrotningshotade djur, anti-tjuvjakt och illegal handeln med djur samt informera om vad som händer, Han föreläser även runt om i världen, om bevarande och den svåra situationen för hotade djur. Tom har gett ut fyra böcker varav den senaste vann utmärkelsen Årets Pandabok 2017 av WWF. I ett gripande föredrag tar Tom med oss till burmesiska staden Mong La, center för en stor del av världens illegala djurhandel. Vi får se när Tom, med hjälp av dold utrustning, utforskar Mong Las omgivningar och hittar allt från elfenben till tigerskinn och noshörningshorn. Läs mer!

Calle Rosenqvist – Fotodagens konferencier

Calle Rosenqvist är chefredaktör på fototidningen Kamera & Bild och fotonyhetssajten www.kamerabild.se. Calle har en fil kand i bildjournalistik från Mittuniversitetet i Sundsvall med både vetenskapsjournalistik, teknik och fotografi som biämnen. Hans erfarenhet spänner från både pressfotografering på kvällstidningar och olika typer av reportage, till recensioner av nya kameror och fotografiska produkter. Under åren har Calle varit domare i flertalet fototävlingar, hållit uppskattade föreläsningar inom fotografering och bildanalys samt haft flera publicerade artiklar kring hur dagens fotografer arbetar med sociala medier, ny teknik och bildberättande. Calle brinner för den dokumentära bildens styrka och hur dess bakomliggande historia kan berättas genom det visuella.

DAGSPROGRAM

 

Hotel Courtyard Mariott, Rålambshovsleden 50, Stockholm • 18 november • kl 09.20 – 18.00

 

09.20  Fotodagen öppnar. Registrering och uthämtning av biljetter. Utställare finns på plats hela dagen.

10.00  Claes Grundsten. Föredrag: Från skärgården till Lapplandsfjällen.
10.40  Claes svarar på frågor och signerar böcker. Möjlighet att besöka utställarna.

11.00  Magnus Elander. Föredrag: Yellowstone.
11.40  Magnus svarar på frågor och signerar böcker. Möjlighet att besöka utställarna.

12.00  Serkan Günes. Föredrag: Mitt sätt att fotografera landskap.
12.40  Serkan svarar på frågor och signerar böcker. Möjlighet att besöka utställarna.

13.00  Lunchrast.

14.00  Anna Ulmestrand. Föredrag: Flowerpower
14.40  Anna svarar på frågor och signerar böcker. Möjlighet att besöka utställarna.

15.00  Tom Svensson. Föredrag: Mong La, ett center för illegal djurhandel.
15.40  Tom svarar på frågor och signerar böcker. Möjlighet att besöka utställarna.

16.00  Anders Geidemark. Föredrag: Svalbard, isbjörnens rike.
16.40  Anders svarar på frågor och signerar böcker. Möjlighet att besöka utställarna.

17.00  Mats Andersson. Föredrag: Lost in Iceland
17.40  Mats svarar på frågor och signerar böcker. Möjlighet att besöka utställarna.

18.00  Fotodagen avslutas.

 

UTSTÄLLARE

 

Under dagen har du möjlighet att träffa representanter från ett antal olika fotoföretag många av dem kommer även att ha speciella fotodags erbjudanden vilka kommer att presentera lite längre fram.

Just nu är följande företag bokade, men håll utkik för det kommer mer.

 

PRIS

 

Heldag: 300:-

Ta chansen och lyssna på några av Sveriges bästa fotografer för endast 300 kr. 

Du bokar din medverkan i nedan bokningsformulär. Betalning sker till Zoom Fotoresor via Swish nummer 123 331 00 26 i samband med att du får boxningsbekräftelsen. Märk betalningen med ”Fotodag 2017”. Du kan även betala kontant på plats i samband med att du hämtar ut dina biljetter*

*OBS! Bokade men ej uthämtade biljetter kommer att faktureras med ett administrativt påslag om 100:-

BOKNING

 

Nedan bokar du ditt deltagande för ZOOMs fotodag. För att din bokning till workshopen ska registreras fodras att du/ni fyller i och skickar in nedan bokningsformulär. Så snart detta är gjort kommer ni att erhålla en bokningsbekräftelse via e-mail.

När ni gjort er registrering ska ni få en mailbräftelse från oss på ZOOM i princip omgående – får ni INTE det ber vi er kontakta oss så ska vi undersöka vad som hänt.

OBS inga partnerrabatter eller andra rabatter gäller vid köp av entrébiljetter.

KONTAKT

 

För mer information om dagen kan du antingen ringa 0470 – 466 40 eller maila oss: info@zoomfotoresor.se

 

OBS NY LOKAL!

 

Hotel Courtyard MarriottRålambshovsleden 50 • Stockholm

 

ZOOMs Fotodag

HotelCourtyard by Marriott • Rålambshovsleden 50 • Stockholm