Zoom Fotoresor och Kamera & Bild presenterar

En inspirerande fotodag med några av Sveriges främsta fotografer

 

 

STOCKHOLMS FOTODAG 

PLATS: Hotel Courtyard Marriot, Stockholm

DATUM: 17 november • kl 9.00 – 18.00

 

INTRÄDE FÖRELÄSNINGAR, HELDAG : 470 kr

INTRÄDE FOTOMÄSSAN: Gratis

 

 

KÖP DIN BILJETT:

Zoom Fotoresor och Kamera & Bild presenterar

En inspirerande fotodag med några av Sveriges främsta fotografer

 

PLATS: Hotel Courtyard Marriot, Stockholm

DATUM: 17 november • kl 9.00 – 18.00

INTRÄDE HELDAG: 470 kr

KÖP BILJETT

 

Läs mer nedan

 VÄLKOMMEN TILL EN INSPIRERANDE FOTODAG I STOCKHOLM!

 

Efter fjolårets stora succé är vi på Zoom Fotoresor och Kamera & Bild mycket glada över att åter igen kunna bjuda in till Bli en Bättre Fotograf – en inspirerande fotodag med några av Sveriges mest välkända fotografer. Dessa kommer att hålla intressanta föredrag, signera böcker och svara på frågor om fotografi och sina resor. Du får även möjlighet att träffa oss på Zoom Fotoresor, Kamera & Bild samt många andra företag i fotobranschen. Denna dag kommer att erbjuda massor med inspiration, kunskap och experttips för alla fotointresserade! 

Under dagen har du dessutom möjlighet att ta del av flera rabatter och specialerbjudanden från både våra utställare, oss på Zoom Fotoresor och Kamera & Bild. Du kan även få feedback på dina bilder och ditt bildspråk från någon av fotografer genom att boka en portfolio review, eller bara ta tillfället i akt och snacka utrustning och resor samt boka ditt nästa fotoäventyr till specialpris. 

Nedan kan du läsa mer om våra föredragshållare, utställare och köpa din biljett till denna inspirerande fotodag.

 VÄLKOMMEN TILL EN INSPIRERANDE FOTODAG I STOCKHOLM!

 

Efter fjolårets stora succé är vi på Zoom Fotoresor och Kamera & Bild mycket glada över att åter igen kunna bjuda in till Bli en Bättre Fotograf – en inspirerande fotodag med några av Sveriges mest välkända fotografer. Dessa kommer att hålla intressanta föredrag, signera böcker och svara på frågor om fotografi och sina resor. Du får även möjlighet att träffa oss på Zoom, Kamera & Bild samt många andra företag i fotobranschen. Denna dag kommer att erbjuda massor med inspiration, kunskap och experttips för alla fotointresserade! 

Under dagen har du dessutom möjlighet att ta del av flera rabatter och specialerbjudanden från både våra utställare och oss på Zoom och Kamera & Bild. Du kan även få feedback på dina bilder och ditt bildspråk från en av fotograferna genom att boka en portfolio review, eller bara ta tillfället i akt och snacka utrustning och resor samt boka ditt nästa fotoäventyr till specialpriser. 

Nedan kan du läsa mer om våra föredragshållare, utställare och köpa din biljett till denna inspirerande fotodag.

FÖREDRAGSHÅLLARE

IRIS & MATTIAS A. KLUM – Fotograf- och konstnärsduo

Konstnärsduon Alexandrov Klum skildrar känsligt och lekfullt en värld där människa och natur står inför stora förändringar. Men berättelserna är inte som de vi är vana vid. Sammanslagningen av prisbelönte fotografen och filmaren Mattias A. Klum, och konceptuella bildkonstnären Iris Alexandrov Klum har tagit berättandet till nya nivåer. Duon blandar sina yrkeskarriärer och kunnande genom att sammanfoga två olika bildseenden för att skapa unika upplevelseverk för att inspirera och förändra. Klum är internationellt erkänd för sitt sätt att skildra djur, växter, miljöer och kultur i form av artiklar, böcker, filmer och utställningar. Mattias har dessutom genom åren genomfört ett stort antal uppdrag åt National Geographic och har fått hela 13 omslag publicerade i tidningen. Under föreläsningen kommer vi få möta några av de platser där duon arbetar och höra berättelser från olika delar av världen, bland annat Peru och Indien. Läs mer!

HANS STRAND – Naturfotograf och författare

Hans Strand är specialiserad på landskapsfotografering. Tack vare sina vackra landskapsbilder har Hans fått ett namn om sig som naturfotograf även långt utanför Sveriges gränser – vilket utmärkelsen Hasselblad Master Award 2008 är ett gott bevis på. Hans olika bokprojekt styr motivområdena för hans fotografi och just nu är det Island som får besök av Hans och hans kamera. Vid sidan av sina bokprojekt och bildbyråfotograferande så säljer han även sina bilder som konst på gallerier världen över. Hans var från början specialiserad på vilda naturlandskap och har med detta rest över hela vår jord. De senaste åren har han dock vänt kameran även mot landskap formade av människan. Något som han till slut har ansett som oundvikligt, då människan nu har blivit den största skapande och förstörande kraften på vår planet. Programmet är ett retrospektiv över hela hans professionella karriär från 1990 till idag. Läs mer!

SOPHIE ODELBERG – Sport- och äventyrsfotograf

Sophie är en framgångsrik sport- och äventyrsfotograf samt ambassadör för både Canon och Profoto. Att fotografera actionsporter och olika typer av äventyr är inte helt riskfritt. Men för Sophie är det en kalkylerad risk med utmaningar som får adrenalinet att flöda. Både för att naturen kan sätta sig på tvären men också för att man måste befinna sig på platser som kan vara utsatta­ för att fånga de bästa bilderna. Efter ett par år som retuschör för olika företag valde hon att satsa helhjärtat på sitt fotograferande och I dag är Sophie Odelberg en av Sveriges mest kända sport- och actionfotografer och har gjort jobb åt exempelvis Nike, Haglöfs, Hyundai, H&M och Plaza. Läs mer!

THERESE ASPLUND – Porträttfotograf

 Therese är en porträttfotograf som älskar att experimentera och testa nya saker inom foto och hon har en stor passion för ljussättning. På uppdrag från företag fotograferar Therese allt från mode och reklam till arkitektur och produkter. Therese har vunnit priser både i Sverige och internationellt, bland annat en bronsmedalj i porträtt-EM som hon tog emot på Sicilien i maj 2017. Sedan tre år tillbaka är Therese en av Sveriges sex ambassadörer för Elinchrom, som tillverkar studioblixtar som används världen över. Kom och lyssna på när hon berättar om hur några av hennes bästa bilder blev till och hur hon arbetar ute på location med att kombinera blixtljus med naturligt ljus för att skapa spännande effekter och ge bilden det där lilla extra. Läs mer!

 

JONAS CLASSON – Natur- och fågelfotograf

Jonas Classon jobbar heltid som naturfotograf och har fåglar som sina huvudmotiv. Han har tidigare arbetat som pressfotograf på Nerikes Allehanda samt varit tv-fotograf för natur- och fiskeprogram. Det var under en omfattande sjukdomsperiod i ungdomen som Jonas fann ro och återhämtning i naturen. Genom kameralinsen öppnade sig en ny värld för Jonas och han beslutade sig snart för att fotografin var rätt väg att gå. I bildföredraget ”Fåglar i vått och torrt” bjuds man som besökare på en djupdykning i Jonas Classons olika fotoprojekt. Steg för steg berättar han om hur en bildidé kan bli förverkligad. Det blir spännande möten med fåglar från både när och fjärran – i både vått och torrt.” Läs mer! 

MATS ALFREDSSON – Streetfotograf

Mats Alfredsson är en internationell street fotograf, föreläsare och workshopledare. Hans passion är att dokumentera mänskliga beteenden. Alltid spontant, utan att arrangera. Bilderna speglar snabba skeenden i den offentliga miljön. Små snabba berättelser som i de flesta fall går oss obemärkt förbi. Hans fotostil är oftast väldigt nära med känslan att du själv befinner dig mitt i händelsen. I föreläsningen Streetwalk berättar han för oss vad det är som driver honom att fotografera okända människor. På gator, tunnelbanor, pubar, caféer och andra tänkbara offentliga miljöer. Är det ens tillåtet att göra det? Utan att be om lov i förväg? Hur skulle du själv reagera? Bli stolt, nyfiken eller upprörd? Var kommer frågor som moral, etik och integritet in i bilden? Men framför allt kommer Mats att övertyga oss om varför han anser det vara nödvändigt att fotografera och dela med sig av den här typen av bilder.  Läs mer!

 

GÖRAN STRAND – Astrofotograf

Göran Strand har en stor passion för ljus och ljusfenomen och nästan allt annat som händer på vår himmel under både dagen och natten. Under de senaste åren har han fått ett stort erkännande för sina foton och filmsekvenser av olika fenomen på himlen. Han har bidragit med film- och fotografiskt material till både svenska och internationella filmproduktioner. Flera av hans bilder har valts ut av NASAs “Astronomy Picture of the Day” och under 2014 använde det världsberömda bandet Coldplay en av hans filmer av norrskenet i sin musikvideo till låten “A sky full of stars”. I november 2016 publicerades fem av hans norrskensfotografier som frimärken av PostNord AB i Sverige. Under föredraget ”Ljus & ljusfenomen” berättar Göran Strand om sin passion för astronomi, ljus och olika ljusfenomen. Följ med på en resa bland regnbågar, norrsken, stjärnor och galaxer. Se och lär känna himlaobjekt närmare än du kanske tidigare gjort. Läs mer!

CALLE ROSENQVIST – Fotodagens konferencier

Calle Rosenqvist är chefredaktör på fototidningen Kamera & Bild och fotonyhetssajten www.kamerabild.se. Calle har en fil kand i bildjournalistik från Mittuniversitetet i Sundsvall med både vetenskapsjournalistik, teknik och fotografi som biämnen. Hans erfarenhet spänner från både pressfotografering på kvällstidningar och olika typer av reportage, till recensioner av nya kameror och fotografiska produkter. Under åren har Calle varit domare i flertalet fototävlingar, hållit uppskattade föreläsningar inom fotografering och bildanalys samt haft flera publicerade artiklar kring hur dagens fotografer arbetar med sociala medier, ny teknik och bildberättande. Calle brinner för den dokumentära bildens styrka och hur dess bakomliggande historia kan berättas genom det visuella.

PANELDISKUSSION

En nyhet på årets fotodag är en paneldiskussion där Hans Strand, Therese Asplund och Mats Alfredson kommer att diskutera aktuella ämnen inom fotografin utifrån sina egna erfarenheter och sitt bildskapande. Under diskussionen som leds av Calle Rosenqvist kommer det även finnas möjlighet för dig i publiken att ställa frågor. 

DAGSPROGRAM


09.00
  Fotodagen öppnar. Utställare finns på plats hela dagen.
09.45  Jonas Classon. Föredrag: Fåglar i vått och torrt.
10.25  Jonas svarar på frågor om fågelfotografering. Möjlighet att besöka utställarna.
10.45  Sophie Odelberg. Föredrag: Sport- och Actionfotografering.
11.25  Sophie svarar på frågor och diskuterar actionfotografering. Möjlighet att besöka utställarna.
11.45  Mats Alfredsson. Föredrag: Street walk.
12.25  Mats svarar på frågor och signerar böcker. Möjlighet att besöka utställarna.
12.30  Lunchrast.
13.30  Therese Asplund. Föredrag: Kombinera blixt med naturligt ljus på location.
14.10  Therese svarar på frågor och diskuterar blixtfotografering. Möjlighet att besöka utställarna.
14.30  Göran Strand. Föredrag: Ljus och ljusfenomen.
15.10  Göran svarar på frågor och signerar böcker. Möjlighet att besöka utställarna.
15.30  Hans Strand. Föredrag: Landskap 1990 – 2018.
16.10  Hans svarar på frågor och signerar böcker. Möjlighet att besöka utställarna.
16.30  Paneldiskussion med Therese, Mats och Hans.
17.00  
Paus och tid för frågor. 
17.15  Mattias & Iris A. Klum. Föredrag: Världsfotografer berättar.
18.00  Fotodagen avslutas.

DAGSPROGRAM


09.00  Fotodagen öppnar. Utställare finns på plats hela dagen.
09.45  Jonas Classon. Föredrag: Fåglar i vått och torrt.
10.25  Jonas svarar på frågor om fågelfotografering. Möjlighet att besöka utställarna.
10.45  Sophie Odelberg. Föredrag: Sport- och Actionfotografering.
11.25  Sophie svarar på frågor och diskuterar actionfotografering. Möjlighet att besöka utställarna.
11.45  Mats Alfredsson. Föredrag: Street walk.
12.25  Mats svarar på frågor och signerar böcker. Möjlighet att besöka utställarna.
12.30  Lunchrast.
13.30  Therese Asplund. Föredrag: Kombinera blixt med naturligt ljus på location.
14.10  Therese svarar på frågor och diskuterar blixtfotografering. Möjlighet att besöka utställarna.
14.30  Göran Strand. Föredrag: Ljus och ljusfenomen.
15.10  Göran svarar på frågor och signerar böcker. Möjlighet att besöka utställarna.
15.30  Hans Strand. Föredrag: Landskap 1990 – 2018.
16.10  Hans svarar på frågor och signerar böcker. Möjlighet att besöka utställarna.
16.30  Paneldiskussion med Therese, Mats och Hans.
17.00  
Paus och tid för frågor. 
17.15  Mattias & Iris A. Klum. Föredrag: Världsfotografer berättar.
18.00  Fotodagen avslutas.

PORTFOLIO REVIEW

Ta chansen att få dina bilder bedömda av en proffsfotograf. Under ca 20-25 minuter ger fotografen dig feedback på dina bilder och ditt bildspråk samt ger dig tips och råd om vad du bör tänka på i ditt fotograferande. Du kan ta med 5-7 bilder, helst utskrifter men digitalt går också bra.

Är du intresserad? Maila oss på info@zoomfotoresor.se och meddela vilken fotograf du vill träffa samt på vilken ort/fotodag, så bokar vi in ditt möte under dagen. Det är ett begränsat antal personer som varje fotograf kan träffa, så vänta inte för länge med din anmälan. 

Priset för en Portfolio Reveiw är 400:- och betalas direkt på plats till fotografen.

OBS! Tyvärr finns ej möjlighet att boka portfolio review med Iris och Mattias A. Klum eller Sophie Odelberg.

KÖP BILJETT

 Ta chansen att under en heldag lyssna på och träffa några av Sveriges bästa fotografer, samt fynda nya fotoprodukter bland våra många utställare. 

HELDAG MED FÖRELÄSNINGAR: 470kr

MÄSSUTSTÄLLNING: GRATIS

UTSTÄLLARE

Inträdet är gratis om du enbart vill besöka utställarna, utan föreläsningar.
Under dagen har du möjlighet att träffa representanter från flera olika fotoföretag, många av dem kommer även att ha speciella erbjudanden vilka vi kommer att presentera lite längre fram.

Nedan är bara några av våra partners under fotodagen, fler utställare tillkommer snart!

INTRÄDE

 Ta chansen att under en heldag lyssna på och träffa några av Sveriges bästa fotografer, 
samt fynda nya fotoprodukter bland våra många utställare. 

HELDAG MED FÖRELÄSNINGAR: 470kr

MÄSSUTSTÄLLNING: GRATIS

MÄSSUTSTÄLLARE

Inträdet är gratis om du enbart vill besöka utställarna, utan föreläsningar.
Under dagen har du möjlighet att träffa representanter från flera olika fotoföretag, många av dem kommer även att ha speciella mässerbjudanden, klicka nedan för att läsa mer.

KÖP BILJETT

 Ta chansen att under en heldag lyssna på och träffa några av Sveriges bästa fotografer, 
samt fynda nya fotoprodukter bland våra många utställare. 

HELDAG MED FÖRELÄSNINGAR: 470kr

MÄSSUTSTÄLLNING: GRATIS