GÖTEBORGS FOTODAG

Zoom Fotoresor och Kamera & Bild presenterar

PLATS: Chalmers Konferens, Chalmersplatsen 1, Göteborg

DATUM: 1 december • kl 9.00 – 18.00

INTRÄDE HELDAG: 470 kr

INTRÄDE FOTOMÄSSAN: GRATIS

KÖP DIN BILJETT:

Zoom Fotoresor och Kamera & Bild presenterar

GÖTEBORGS

FOTODAG

PLATS: Chalmers Konferens, Chalmersplatsen 1, Göteborg

DATUM: 1 december

Kl 9.00 – 18.00

INTRÄDE HELDAG: 470 kr

KÖP BILJETT:

 

Läs mer nedan

 VÄLKOMMEN TILL GÖTEBORGS FOTODAG!

 

Vi på Zoom Fotoresor och Kamera & Bild är mycket glada över att kunna bjuda in till Bli en Bättre Fotograf – en inspirerande fotodag med några av Sveriges mest välkända fotografer. Dessa kommer att hålla intressanta föredrag, signera böcker och svara på frågor om fotografering och sina resor. Du får även möjlighet att träffa oss på Zoom Fotoresor, Kamera & Bild samt många andra företag i fotobranschen. Denna dag kommer att erbjuda massor med inspiration, kunskap och experttips för alla fotointresserade! 

Under dagen har du dessutom möjlighet att ta del av flera rabatter och specialerbjudanden från både våra utställare, oss på Zoom Fotoresor och Kamera & Bild. Du kan även få feedback på dina bilder och ditt bildspråk från någon av våra fotografer genom att boka en portfolio review, eller bara ta tillfället i akt och snacka utrustning och resor samt boka ditt nästa fotoäventyr till specialpris. 

Nedan kan du läsa mer om våra föredragshållare, utställare och köpa din biljett till denna inspirerande fotodag.

VÄLKOMMEN TILL GÖTEBORGS FOTODAG

Vi på Zoom Fotoresor och Kamera & Bild mycket glada över att kunna bjuda in till Bli en Bättre Fotograf – en inspirerande fotodag med några av Sveriges mest välkända fotografer. Dessa kommer att hålla intressanta föredrag, signera böcker och svara på frågor om fotografi och sina resor. Du får även möjlighet att träffa oss på Zoom, Kamera & Bild samt många andra företag i fotobranschen. Denna dag kommer att erbjuda massor med inspiration, kunskap och experttips för alla fotointresserade! 

Under dagen har du dessutom möjlighet att ta del av flera rabatter och specialerbjudanden från både våra utställare och oss på Zoom och Kamera & Bild. Du kan även få feedback på dina bilder och ditt bildspråk från en av fotograferna genom att boka en portfolio review, eller bara ta tillfället i akt och snacka utrustning och resor samt boka ditt nästa fotoäventyr till specialpriser. 

Nedan kan du läsa mer om våra föredragshållare, utställare och köpa din biljett till denna inspirerande fotodag.

FÖREDRAGSHÅLLARE

ANDERS GEIDEMARK – Naturfotograf och författare

Anders började fotografera redan som trettonåring och har sedan han tog steget till att arbeta professionellt berört många med sina bilder och sitt unika bildspråk där han med hjälp av intressanta linjer, former och ljusstämningar bygger upp bilden. Anders har gett ut två böcker och jobbar just nu på sin tredje bok, Sagan om Mälardalen. I sitt föredrag kommer Anders att ta oss på en resa till Costa Ricas regnskogar med sitt rika djurliv, en resa som han själv gjorde 2017. Läs mer!

 

THERESE ASPLUND – Porträttfotograf

 Therese är en porträttfotograf som älskar att experimentera och testa nya saker inom foto och hon har en stor passion för ljussättning. På uppdrag från företag fotograferar Therese allt från mode och reklam till arkitektur och produkter. Therese har vunnit priser både i Sverige och internationellt, bland annat en bronsmedalj i porträtt-EM som hon tog emot på Sicilien i maj 2017. Sedan tre år tillbaka är Therese en av Sveriges sex ambassadörer för Elinchrom, som tillverkar studioblixtar som används världen över. Kom och lyssna på när hon berättar om hur några av hennes bästa bilder blev till och hur hon arbetar ute på location med att kombinera blixtljus med naturligt ljus för att skapa spännande effekter och ge bilden det där lilla extra. Läs mer!

MARTIN EDSTRÖM – Äventyrsfotograf och journalist

Martin Edström, National Geographic-fotograf och journalist, arbetar i fronten för interaktiva berättelser och nya sätt att skapa fotografiska upplevelser. Tack vare Martins kameror, tekniska lösningar och nya idéer har han kunnat ta med publiken in i allt från familjetälten i flyktingkrisens Mellanöstern till de magiska grottsalarna i världens största grotta, Son Doong i Vietnam. Martin kommer att berätta om hur han på uppdrag av National Geographic som första fotograf i världen dokumenterade Son Doong grottan i 360° med alla de utmaningar det innebar. Hur belyser och fotograferar man ett gigantiskt grottsystem utan befintlig el och beläget två dagars vandring från närmaste civilisation och sedan producerar en interaktiv film där du via din dator kan vandra genom hela grottsystemet. Läs mer!

MATS ALFREDSSON – Streetfotograf

Mats Alfredsson är en internationell street fotograf, föreläsare och workshopledare. Hans passion är att dokumentera mänskliga beteenden. Alltid spontant, utan att arrangera. Bilderna speglar snabba skeenden i den offentliga miljön. Små snabba berättelser som i de flesta fall går oss obemärkt förbi. Hans fotostil är oftast väldigt nära med känslan att du själv befinner dig mitt i händelsen. I föreläsningen Streetwalk berättar han för oss vad det är som driver honom att fotografera okända människor. På gator, tunnelbanor, pubar, caféer och andra tänkbara offentliga miljöer. Är det ens tillåtet att göra det? Utan att be om lov i förväg? Hur skulle du själv reagera? Bli stolt, nyfiken eller upprörd? Var kommer frågor som moral, etik och integritet in i bilden? Men framför allt kommer Mats att övertyga oss om varför han anser det vara nödvändigt att fotografera och dela med sig av den här typen av bilder.  Läs mer!

ANNA ULMESTRAND – Makrofotograf

Anna Ulmestrand är makrofotografen som låter dig kliva in i en annan värld som är precis lika verklig och rättvis som en landskapsfotografs. Med sitt färgstarka föredrag ”Flowerpower” kommer Anna Ulmestrand visa sina personliga foton på naturens unika karaktärer, allt skildrat genom makrots öga. Hon kommer visa att man mycket väl kan fånga något totalt annorlunda i det som är fullkomligt vanligt, det dom flesta ratar och bara går förbi. ”Det är inte vad man fotograferar, utan hur man fotograferar och med ett makro kan nästan allt bli unikt och kreativt i allra högsta grad”. Läs mer!

 

SERKAN GÜNES – Landskapsfotograf

Serkan är landskapsfotografen med naturen som motiv. Han gestaltar naturens variationsrika landskap i stort som smått. Bilderna karaktäriseras av hans kritiska sätt att välja ljus, det som idag blivit hans signum. Serkan har som förste svensk vunnit det prestigefyllda; ‘’Eric Hosking Award’’ som varje år anordnas av BBC Wildlife. Serkan kommer att berätta om sitt sätt att fotografera landskap, sitt bildspråk och sina idéer om bildkomposition. Han kommer även  att ge en hel del intressanta tips för hur du ska utveckla ditt landskapsfotograferande. Läs mer!

 

TOM SVENSSON – Bevarandefotograf

Tom Svensson är bevarandefotografen som började ta bilder för att göra skillnad för hotade arter och habitat. Tom reser som ambassadör i Canons nordiska ambassadörsprogram regelbundet runt i världen för att dokumentera utrotningshotade djur, anti-tjuvjakt och illegal handeln med djur samt informera om vad som händer i dessa frågor. Han föreläser även runt om i världen, om bevarande och den svåra situationen för hotade djur och har nyligen blivit Global Manfrotto ambassadör. Tom har gett ut fyra böcker varav den senaste vann WWFs utmärkelse Årets Pandabok 2017. I ett gripande föredrag tar Tom med oss till burmesiska staden Mong La, center för en stor del av världens illegala djurhandel. Vi får se när Tom, med hjälp av dold utrustning, utforskar Mong La och hittar allt från elfenben till tigerskinn och noshörningshorn. Läs mer!

CALLE ROSENQVIST – Fotodagens konferencier

Calle Rosenqvist är chefredaktör på fototidningen Kamera & Bild och fotonyhetssajten www.kamerabild.se. Calle har en fil kand i bildjournalistik från Mittuniversitetet i Sundsvall med både vetenskapsjournalistik, teknik och fotografi som biämnen. Hans erfarenhet spänner från både pressfotografering på kvällstidningar och olika typer av reportage, till recensioner av nya kameror och fotografiska produkter. Under åren har Calle varit domare i flertalet fototävlingar, hållit uppskattade föreläsningar inom fotografering och bildanalys samt haft flera publicerade artiklar kring hur dagens fotografer arbetar med sociala medier, ny teknik och bildberättande. Calle brinner för den dokumentära bildens styrka och hur dess bakomliggande historia kan berättas genom det visuella.

PANELDISKUSSION

En nyhet på årets fotodag är en paneldiskussion där Therese Asplund, Serkan Günes och Anders Geidemark kommer att diskutera aktuella ämnen inom fotografin utifrån sina egna erfarenheter och sitt bildskapande. Under diskussionen som leds av Calle Rosenqvist kommer det även finnas möjlighet för dig i publiken att ställa frågor. 

DAGSPROGRAM

09.00  Fotodagen öppnar. Utställare finns på plats hela dagen.
09.45  Mats Alfredsson. Föredrag: Street walk.
10.25  Mats svarar på frågor och signerar böcker. Möjlighet att besöka utställarna.
10.45  Serkan Günes. Föredrag: Mitt sätt att fotografera landskap.
11.25  Serkan svarar på frågor och signerar böcker. Möjlighet att besöka utställarna.
11.45  Tom Svensson. Föredrag: Mong La, ett center för världens illegala djurhandel.
12.25  Tom svarar på frågor och signerar böcker. Möjlighet att besöka utställarna.
12.30  Lunchrast.
13.30  Therese Asplund. Föredrag: Kombinera blixt med naturligt ljus på location.
14.10  Therese svarar på frågor och diskuterar blixtfotografering. Möjlighet att besöka utställarna.
14.30  Anna Ulmestrand. Föredrag: Flower Power.
15.10  Anna svarar på frågor och signerar böcker. Möjlighet att besöka utställarna.
15.30  Anders Geidemark. Föredrag: Costa Ricas regnskog.
16.10  Anders svarar på frågor och signerar böcker. Möjlighet att besöka utställarna.
16.30  Paneldiskussion med Therese, Anders och Serkan.
17.00  
Paus och tid för frågor. 
17.15  Martin Edström. Föredrag: Så fotograferade jag världens största grotta, Son Doong i 360°.
18.00 
Fotodagen avslutas.

DAGSPROGRAM

 
09.00  Fotodagen öppnar. Utställare finns på plats hela dagen.
09.45  Mats Alfredsson. Föredrag: Street walk.
10.25  Mats svarar på frågor och signerar böcker. Möjlighet att besöka utställarna.
10.45  Serkan Günes. Föredrag: Mitt sätt att fotografera landskap.
11.25  Serkan svarar på frågor och signerar böcker. Möjlighet att besöka utställarna.
11.45  Tom Svensson. Föredrag: Mong La, ett center för världens illegala djurhandel.
12.25  Tom svarar på frågor och signerar böcker. Möjlighet att besöka utställarna.
12.30  Lunchrast.
13.30  Therese Asplund. Föredrag: Kombinera blixt med naturligt ljus på location.
14.10  Therese svarar på frågor och diskuterar blixtfotografering. Möjlighet att besöka utställarna.
14.30  Anna Ulmestrand. Föredrag: Flower Power.
15.10  Anna svarar på frågor och signerar böcker. Möjlighet att besöka utställarna.
15.30  Anders Geidemark. Föredrag: Costa Ricas regnskog.
16.10  Anders svarar på frågor och signerar böcker. Möjlighet att besöka utställarna.
16.30  Paneldiskussion med Therese, Anders och Serkan.
17.00  
Paus och tid för frågor. 
17.15  Martin Edström. Föredrag: Så fotograferade jag världens största grotta, Son Doong i 360°.
18.00 
Fotodagen avslutas.

PORTFOLIO REVIEW

Ta chansen att få dina bilder bedömda av en proffsfotograf. Under ca 20-25 minuter ger fotografen dig feedback på dina bilder och ditt bildspråk samt ger dig tips och råd om vad du bör tänka på i ditt fotograferande. Du kan ta med 5-7 bilder, helst utskrifter men digitalt går också bra.

Är du intresserad? Maila oss på info@zoomfotoresor.se och meddela vilken fotograf du vill träffa samt på vilken ort/fotodag, så bokar vi in ditt möte under dagen. Det är ett begränsat antal personer som varje fotograf kan träffa, så vänta inte för länge med din anmälan. 

Priset för en Portfolio Reveiw är 400:- och betalas direkt på plats till fotografen.

KÖP BILJETT

 Ta chansen att under en heldag lyssna på och träffa några av Sveriges bästa fotografer, 
samt fynda nya fotoprodukter bland våra många utställare. 

HELDAG MED FÖRELÄSNINGAR: 470kr

MÄSSUTSTÄLLNING: GRATIS

UTSTÄLLARE

Inträdet är gratis om du enbart vill besöka utställarna, utan föreläsningar.
Under dagen har du möjlighet att träffa representanter från flera olika fotoföretag, många av dem kommer även att ha speciella erbjudanden vilka vi kommer att presentera lite längre fram.

Nedan är bara några av våra partners under fotodagen, fler utställare tillkommer snart!

INTRÄDE

 Ta chansen att under en heldag lyssna på och träffa några av Sveriges bästa fotografer, 
samt fynda nya fotoprodukter bland våra många utställare. 

HELDAG MED FÖRELÄSNINGAR: 470kr

MÄSSUTSTÄLLNING: GRATIS

MÄSSUTSTÄLLARE

Inträdet är gratis om du enbart vill besöka utställarna, utan föreläsningar.
Under dagen har du möjlighet att träffa representanter från flera olika fotoföretag, många av dem kommer även att ha speciella erbjudanden vilka vi kommer att presentera lite längre fram.

KÖP BILJETT

 Ta chansen att under en heldag lyssna på och träffa några av Sveriges bästa fotografer, 
samt fynda nya fotoprodukter bland våra många utställare. 

HELDAG MED FÖRELÄSNINGAR: 470kr

MÄSSUTSTÄLLNING: GRATIS