FÄRÖARNAS
LANDSKAP

Färöarna • 15-20 augusti 2018

RESAN ÄR FULLBOKAD!

Om du vill kan du sätta upp dig på vår väntelista så kontaktar vi dig om någon plats öppnas upp.

FÄRÖARNAS DRAMATISKA LANDSKAP

Färöarna • 15-20 augusti 2018

Upplev och fotografera dramatiska landskap mitt ute i Nordatlanten. 

Föreställ dig ett mystiskt och dramatiskt landskap med djupa raviner och branta klippor, hissnande vattenfall samt gröna ängar, allt detta mitt ute i Nordatlanten. Föreställ dig ett landskap med små stugor som ser ut att vara hämtade ur de nordiska fornsagorna, inramade av de böljande kullarna och den inkommande morgondimman. Föreställ dig en ö där Atlantens obarmhärtiga vågor hela tiden rullar in över de vassa klipporna. Allt detta och mycket till får du uppleva och fotografera under vår resa till Färöarna. Här kommer vi att fotografera de fantastiska landskapen och dess djurliv under ledning av Serkan Günes en av våra mest kända landskapsfotografer och i samarbete med Lundhags.

Resans höjdpunkter:

 • Medverkan av Serkan Günes under hela resan.    
 • Workshop och föredrag av Serkan Günes under resan.
 • Öns kuperade landskap med branta klippor och djupa raviner.
 • Vattenfallen Bøsdalafossur och Fossá.
 • Ön Mykines med möjlighet att fotografera Lunnefågeln.
 • Vi bestiger Färöarnas högsta berg, Slættaratindur.

FOTOGRAF

Serkan Günes är född i Istanbul men har sedan bott i Stockholm fram till dess att han 2015 flyttade upp till Gällivare. Serkan är landskapsfotografen med naturen som motiv. Han gestaltar naturens variationsrika landskap, stora som små. Bilderna karaktäriseras av hans kritiska sätt att välja ljus, det som idag blivit hans signum.

Som förste svensk har Serkan vunnit det prestigefyllda; ‘’Eric Hosking Award’’ som varje år anordnas av BBC Wildlife och Naturhistoriska museet i London. Han har även utnämnd till Årets Naturfotograf 2009 av Naturvårdsverket och hans bilder publiceras över hela Europa. Serkan Günes har även lett workshops i både Afrika, Europa och Arktis. www.serkangunes.com

SERKANS UPPGIFT UNDER RESAN

På samtliga våra resor medverkar alltid en mycket känd och kunnig fotograf vars uppgift är att agera fototeknisk värd och hjälpa dig att utvecklas som fotograf. På denna resa medverkar Serkan Günes. Under hans ledning kommer vi att åka runt på Färöarna för att dokumentera öns dokumentera landskap. I samband med att vi är ute och fotograferar kommer Serkan ge fototips och råd. På kvällarna arbetar vi med efterbehandling samt tittar på och utvärderar varandras bilder. Vi pratar även om allt från kamerateknik, brännvidderna, skärpedjupet, till bildkomposition och ljuset i bilderna. Det finns också mycket tid för individuella samtal med Serkan där du har chansen att ta upp dina frågor eller kanske få hjälp med någon inställning på din kamera.

FÄRÖARNA

I Nordatlanten cirka 40 mil norr om Skottland, mellan Grönland och Danmark ligger de 18 öar som tillsammans bildar Färöarna. Färöarna, som upptäcktes av irländska munkar redan på 500-talet, tillhör Danmark men har självstyre vilket innebär att man har ett lokalt parlament och en egen regering även om utrikes- och försvarspolitiken sköts från Köpenhamn. På huvudön Streymoy ligger huvudstaden Torshavn där cirka 20 000 av Färöarnas 48 000 invånare bor. Huvudinkomsten för invånarna kommer från fiske men även turismen sysselsätter många då öarnas natur och djurliv lockar många besökare.

Naturen på Färöarna är dramatisk med branta klippor som stupar rakt ner Nordatlanten, gröna ängar som sträcker sig över det kuperade landskapet och branta berg. Detta är ett landskap och en natur som är perfekt för en landskapsfotograf. Färöarna har ett rikt fågelliv vilket bland annat innefattar lunnefåglar, tretåiga måsar och havssulor. Förutom fåglar finns det även valar och sälar, vilka det finns stor chans att fotografera. Vädret på Färöarna kan skifta mycket snabbt och regn och dimma kan på bara en kort stund förvandlas till strålande solsken. Dagstemperaturen i augusti ligger på 10-13 grader.

PLATSER VI BESÖKER UNDER RESAN

VAGAR

Vagar är efter Streymoy och Eysturoy Färöarnas tredje största ö och är en av de mest västligt belägna av de 18 öarna, det är också här som Färöarnas enda flygplats ligger och det är här vårt äventyr på Färöarna börjar. På Vagar hittar vi Sørvágsvatn som är ögruppens största sjö och vattenfallet Bøsdalafossur som forsar utför de branta klipporna och ner i Nordatlanten utgör perfekta platser för landskapsfotografering. Vi kommer också besöka byn Gásadalur belägen i ett dramatiskt landskap med en brant kustlinje vilken stupar rakt ner i Nordatlantens. Detta i kombination med ett mäktigt vattenfall utgör ett spännande motiv för landskapsfotografer.

MYKINES

Mykines är ön som även kallas fågelparadiset och som årligen lockar mängder av fågelskådare och naturälskare. På ön bor bara 13 invånare men antalet fåglar är desto fler och under sommarhalvåret migrerar mängder av sjöfåglar såsom havssula, storlabb och sillgrissla till ön. Den mest kända är dock lunnefågeln med sin färgglada och clownliknande näbb. Med lite tur har vi under vår vandring till Mykineshólmun möjlighet att komma nära de lunnefåglar som häckar längst vägen. Efter att ha korsat en 35 meter djup ravin som skiljer Mykines från den lilla ön Mykineshólmun vandrar vi genom det spektakulära landskapet tills vi når Mykineshólmuns fyr från vilken vi har en slående utsikt över de dramatiska omgivningarna och raukarna som sticker upp ur havet likt spjut. Platsen är perfekt för fotografering.

STREYMOY

Streymoy är Färöarnas största ö och det är här majoriteten av öns invånare bor. Det är också här som ögruppens huvudstad Torshavn ligger. Streymoys avlånga landskap har precis som de andra öarna vi besöker en dramatisk och storslagen natur med djupa raviner och branta klippor. Under vårt besök kommer vi att fotografera vattenfallet Fossá som med sina 140 meter är Färöarnas högsta vattenfall. På ön finns Färöarnas äldsta bebyggelser och genom åren har man hittat fornlämningar som går tillbaka till vikingatiden. Vi kommer att besöka den lilla och idylliska byn Saksun som med sina 14 invånare ligger vackert omgiven av höga berg och vattenfall.

EYSTUROY

Eysturoy nås från Streymoy via den bro som ibland kallas för Nordatlantens enda bro. Under vårt besök på Eysturoy kommer vi att bestiga Färörnas högsta berg Slættaratindur. Från sin topp på 882 meters höjd får vi en hänförande utsikt över samtliga öar och vi kommer att få möjlighet till fina panoramabilder. Vi kommer även att besöka flera av Eysturoy pittoreska och vackert belägna byar bland annat Gjógv som ligger vid kanten av en vattenfylld ravin. I närheten ligger även Ambadalur där den 188 meter höga klippan Búgvin reser sig upp ur havet och blir ett perfekt motiv för våra bilder.

PROGRAM

Flyg till Vagar på Färöarna på egen hand. Då många föredrar att boka transporten på egen hand har vi valt att inte inkludera denna i priset. Önskar du hjälp med flygbokning ordnar vi detta. Om du ankommer redan dagen innan hjälper vi gärna till med att boka hotellrum.

OBS! Då vädret på Färöarna är mycket omväxlande och kan skifta mycket snabbt kommer dagsprogrammen att bestämmas på plats med utgångspunkt från väder och vind.

ONSDAG 15 AUGUSTI 2018

Samling på hotell Hafnia, centralt beläget i Tórshavn. Hotellet kommer att vara vår bas de kommande tre nätterna. Här möts du av Serkan och en representant från Zoom Fotoresor. Vi inleder med en gemensam lunch följd av fotografering i området kring Tórshavn. Vi avslutar dagen med en gemensam välkomstmiddag samtidigt som vi lär känna varandra. Under middagen kommer Serkan att berätta lite mer om de kommande dagarna och ge lite generella fototips kring landskapsfotografering på Färöarna. (L, M)

TORSDAG – SÖNDAG, 16-19 AUGUSTI 2018

Under våra dagar kommer vi att besöka flera olika öar bland annat Vagar, Streymoy, Eysturoy. Vi kommer att fotografera de fantastiska landskap som dessa öar har att erbjuda, var och en med sin speciella karaktär. Förutom att vandra och fotografera i det sagolika landskapet kommer vi att både ta panoramabilder från Färöarnas högsta berg och besöka Mykines där vi med lite tur kan komma nära de omtalade lunnefåglarna.  De sista två nätterna kommer vi att bo på Guesthouse Gjáargarður på ön Eysturoy.  På kvällarna kommer vi bland annat att arbeta med efterbearbetning och Serkan kommer att hålla föredrag. Sista kvällen kommer Serkan att utse resans bild vilken automatiskt går vidare till final i tävlingen ”Årets Bild 2017”. (F, L, M)

MÅNDAG 20 AUGUSTI 2018

Frukost följt av utcheckning och transfer till flygplatsen. Flyg till Sverige sker på egen hand. (F)

 

HOTELL

TÓRSHAVN: HOTEL HAFNIA****

Mitt i Torshavns gamla stadsdelar ligger detta förstaklasshotell. Rummen innehåller alla bekvämligheter såsom eget badrum, satellit-TV, minibar och Wi-Fi. Hotellet har även en trevlig takterrass med utsikt över hamnen och i hotellets restaurang serveras förutom internationella maträtter även mycket fisk och skaldjur samt specialiteter från Färöarna.
                                                                                      
www.hafnia.fo/?AreaId=6

GJÓGV: GUESTHOUSE GJÁARGARðUR**+   

Omgiven av ett fantastiskt landskap på ön Eysturoy ligger det charmiga och trevliga Guesthouse Gjáargarður. Rummen har alla egna badrum med dusch och gratis Wi-Fi finns att tillgå. Här finns även en restaurang som serverar frukost, lunch och middag.

http://gjaargardur.fo/da-DK/Velkommen.aspx

Lundhags är för många synonymt med världens bästa kängor. Dels tack vare deras överlägsna hållbarhet, dels tack vare att de genom skalprincipen kan anpassas efter varje given situation och aktivitet. Lundhags erbjuder även en genomarbetad kollektion av friluftskläder, ryggsäckar och långfärdsskridskor med mera allt väl genomarbetat för att passa den hängivne friluftsmänniskan.

För mer information om och köp av Lundhags produkter se; www.lundhags.se

PRIS

Lundhags-kund: 18.750:- *   Kod: Lundhags

Icke Lundhags-kund: 19.970:- * 

* Du blir Lundhags-kund genom att registrera dig och handla något på Lundhags webbshop www.lundhags.se

Priset inkluderar:

 • Inkvartering enligt program i del i dubbelrum.
 • Måltider enligt program (anges med F= Frukost, L=Lunch, M=Middag).
 • Busstransporter enligt program.
 • Båttransporter enligt program.                          
 • Medverkan av Serkan Günes under hela resan.
 • Workshop och föredrag av Serkan Günes under resan.
 • Svensk teknisk färdledare från Zoom Fotoresor.  
 • Hotell- och andra lokala skatter och avgifter.
 • Färdhandlingar och praktiskt reseinformation.

Priset inkluderar ej:

 • Enkelrumstillägg 2.900:-
 • Flyg till Färöarna.                            
 • Alla kostnader av personlig karaktär, som måltidsdryck etc.
 • Avbeställningsskydd och reseförsäkring. För information se vår web under ”Övrigt”.

 

FLYG

Om du/ni önskar bokning av flyg till Färöarna hjälper vi mer än gärna till med detta. Du är välkommen att ringa oss på telefon 0470-466 40.

 

FAKTA

Målgrupp: Landskapsfotografer i alla åldrar.

Min/max antal: 8/15.

Utrustning: Kamera med objektiv från vidvinkel till medellångt tele. Du bör även ha med ett trebenstativ samt om möjligt en laptop med någon av programvarorna Photoshop eller Lightroom. Du behöver även en fotoväska som klarar av både kamerautrustningen, matsäck och lite extrakläder.

Övrigt: För mer information om Zoom Fotoresor, leveransvillkor etc. se vår webb under ”Övrigt”.

Kalkylkurs: DKK 1,27.

 

BOKNING

Du bokar resan genom att trycka på nedan eller genom att ringa oss på telefon 0470-466 40.