CARSTEN EGEVANG

Naturfotograf med Grönland som favorit

Carsten Egevang – känd naturfotograf och föreläsare

Grönland ligger mig varmt om hjärta – så säger Carsten Egevang känd naturfotograf. Carsten är utbildad biolog från Köpenhamns universitet och har en doktorsexamen i arktisk biologi och arbetar på Grönlands Institut för Naturresurser. Carsten har mer än 20 års erfarenhet av Grönland, har bott i Nuuk under perioden 2002–2008 och arbetat med Grönlands sjöfåglar. Även om han idag bor i Köpenhamn besöker han Grönland minst tre gånger om året. Man kan därför säga att Carsten är en riktig expert på Grönland och han känner till alla fotopärlor på denna istäckta ö.

Böcker: Carsten är även en eftertraktad föredragshållare samt författare till flera fotoböcker om Grönland, bland annat Grönland – djuren- och människornas land samt Life at the Edge.

Utmärkelser och annat: När det kommer till fotopriser så har Carsten både blivit utnämnd av BBC till kategori-vinnare i Wildlife Photographer of the Year samt även blivit utnämnd till ”Årets naturfotograf” i Danmark.

Utrustning: Carsten arbetar med Canon-utrustning bland annat kameror 1DX och 5Ds. Bland objektiven finns allt från 14 mm upp till 800 mm. Favoritobjektiven är 35 mm F 1.4 och 300 mm F2.8.

För mer information se:

www.carstenegevang.com