AFRIKAS SISTA
VILTPARADIS

Tanzania • 20-28 oktober 2018

For English tour, please click here

 

En unik fotoresa med världsduon Mattias Klum och Iris Alexandrov
till Selous Game Reserve – Afrikas sista vildmark.

Solen går långsamt upp över horisonten medan vi sakta kör genom den grönskande vegetationen i sydöstra Tanzania. Vi passerar hjordar med zebror, ett par giraffer sticker upp sina huvuden och spanar samtidigt som vi gör ett stopp för att fotografera tre stora elefanter som ljudlöst passerar bara ett par meter framför vår jeep. Vårt mål, att hitta flocken med lejon, vilka vi lämnade strax efter solnedgången kvällen innan. Plötsligt upptäcker vi en leopard i ett träd spanande efter något lätt byte som passerar förbi. Men till slut ser vi dem, lejonen, hanar och honor ätandes på ett byte de fällt under natten samtidigt som de små lejonungarna springer runt och leker. Det tidiga solljuset strimmar genom träden ner på lejonen och förutsättningarna för fantastiska bilder kunde inte bli bättre. 
 
Zoom Fotoresor ger dig en unik möjlighet att följa med den världsberömda National Geographic-fotografen Mattias Klum och fotografen, filmaren och konstnären Iris Alexandrov till en orörd del av Afrika, Selous Game Reserve i Tanzania. 
 
Under Mattias och Iris inspirerande och kunniga handledning besöker vi ett av världens sista viltparadis för att fotografera dess spektakulära djurliv. I Selous strövar tusentals elefanter i Miomboskogarna och områdets nära 5 000 lejon ger oss fantastiska fotomöjligheter. Här finns även giraffer, flodhästar, leoparder och ett av Afrikas största bestånd av den hotade afrikanska vildhunden. 
 
Följ med till detta paradis för djur- och naturfotografer samtidigt som du får lära dig mer om varför en levande natur är en grundförutsättning för en stabil framtid på jorden.

Resans höjdpunkter:

 • Selous orörda vildmark.
 • Goda chanser att fotografera den utrotningshotade vildhunden.
 • Selous många elefanter och lejon.
 • 14 safaris med både jeep, båt och till fots.
 • Medverkan av Mattias Klum och Iris Alexandrov under hela vistelsen i Selous.
 • Fotohandledning och bildbearbetning av Mattias Klum och Iris Alexandrov.
 • Arbeta med storytellning där dina bilder blir en del av historia.
 • Bevarandeföredrag av Mattias Klum och Iris Alexandrov och lokala organisationer.

FOTOGRAFER

Under hela resan medverkar världsfotografen Mattias Klum och fotografen, filmaren och konstnären Iris Alexandrov som fototekniska-, konstnärliga- och kreativa värdar. Allt för att på bästa sätt utveckla ditt fotograferande, ditt bildseende, din kreativitet och för att göra dig till en bättre fotograf.

ALEXANDROV KLUM

Alexandrov Klum är konstnärsduon bestående av Mattias och Iris Alexandrov Klum. Duon skapar sedan 2016 filmer, fotografi, installationer och föreställningar med människan och naturen som utgångspunkt i sitt berättande. Följ med på en spännande resa där vetenskap, mytologi, natur och människa, vävs samman i berättelser som berör. Duon är just nu aktuella med nya filmer, böcker, utställningar och föreställningar i Sverige, Europa och Afrika. Läs mer om duon här
MATTIAS KLUM
Mattias Klum är Sveriges internationellt mest kända fotograf. Han har arbetat som fotograf, filmograf och regissör på flera film- och tv-projekt sedan 1994. Klum är internationellt erkänd för sitt sätt att skildra djur, växter, miljöer och kultur i form av artiklar, böcker, filmer, föreläsningar och utställningar.
 
1997 publicerades Mattias bilder för första gången i National Geographic Magazine. Mattias var då en av de yngsta genom tiderna som publicerats i tidskriften och den förste svensken att få en omslagsbild. Sedan dess har Mattias haft många artiklar i National Geographic Magazine och 13 omslagsbilder vilket är mer än de flesta National Geographic-fotografer. Klum har dessutom gett ut mer än 14 böcker, producerat 8 filmer samt haft utställningar och artiklar publicerade över hela världen bland annat i National Geographic, Wildlife Conservation, Audubon, Geo, BBC Wildlife, Stern och New York Times.

För mer information klicka här 

IRIS ALEXANDROV

Iris Alexandrov är en konceptuell konstnär som arbetar med både foto, film och musik. Hon använder sig av såväl vetenskap, som mytologi för att föra fram berättelser som handlar om människan och naturen. De verk som hon skapar är ofta iscensättningar. När hon när hon ställer ut sina bilder ofta använder sig av såväl ljus som ljud, musik och doft. Ofta visas hennes fotografier i hela installationer där alla tänkbara sinnen stimuleras för att placera betraktaren inne i en helt ny värld.
 
Hon har genom sitt speciella sätt att arbeta stor kunskap såväl tekniskt som konstnärligt, inom såväl fotografiskt som filmiskt berättande. Iris kommer berätta mer om hur du kolorerar bilder för hand, eller i Photoshop, och hur du har möjlighet att bygga ihop fler bilder till en helhet. Allt för att skapa just den berättelse du vill föra fram.

För mer information klicka här 

MATTIAS OCH IRIS UPPGIFT FÖRE OCH UNDER RESAN

På samtliga våra resor medverkar alltid minst en mycket känd fotograf vars uppgift är att agera fototeknisk värd och hjälpa dig att utvecklas som fotograf. För att göra detta på bästa sätt kommer du både för, under och efter resan att få hjälp av världsduon Mattias Klum och  Iris Alexandrov.

FÖRE. Redan innan resan har du möjlighet att skicka in ett antal bilder som representerar ditt fotograferande och dig som fotograf. Detta gör det lättare för Mattias och Iris att redan från början anpassa handledningen och råden till dig så att du på bästa sätt kan utvecklas som fotograf efter dina förutsättningar.

UNDER. Med personlig handledning från Mattias och Iris kommer vi under resan ägna mycket tid åt att fotografera många fantastiska platser. Detta ger flertalet tillfällen för individuella fototips, råd och att ställa alla tänkbara frågor till våra fotografer. Under resan kommer vi även att arbeta med allt från kreativitet och storytelling till bildbearbetning och bildutvärdering. Det kommer även att pratas om bildkomposition, ljus, motiv och mycket annat. Mattias och Iris kommer också att hålla intressanta föredrag.

SELOUS GAME RESERVE

I sydöstra Tanzania ligger Selous Game Reserve. Med en yta lika stor som Danmark har området kallats Afrikas sista vildmark och det är lätt att förstå varför när man ser den enorma mångfalden av djur som finns här. Med en yta på över 50 000 km2 är Selous det näst största skyddade naturområdet i Afrika, ett naturområde som dessutom är relativt opåverkat av människan. Reservatet genomkorsas av den mäktiga Rufijifloden och Stieglerdalen, en 100 meter djup och 100 meter bred dalgång.

Vegetationen i Selous består till stora delar av lövskog, så kallad miomboskog, och öppna gräsmarker men man hittar även akaciaklädda kullar, sumpskogar och våtmarker. Reservatet finns sedan 1982 med på UNESCOs världsarvslista. I Selous Game Reserve finns det inte bara möjlighet för vanlig safari med jeepar utan även med båt längs floden samt göra fotovandringar under ledning av duktiga rangers.

Djurlivet i parken är omfattande. Här finns förutom stora hjordar med elefanter och över 5 000 lejon även leoparder, hyenor, noshörningar, zebror, giraffer, lichtensteins koantiloper, afrikanska bufflar, sabelantiloper och större kudus, samt ett omfattande fågelliv med arter som till exempel turakoer, strutsar och näshornsfåglar.

Selous är även ett av de få områden i östra Afrika där det ännu finns bra möjligheter att se den utrotningshotade afrikanska vildhunden.

PROGRAM

Flyg till Dar es Salaam på egen hand. Då många föredrar att boka transporten på egen hand har vi valt att inte inkludera denna i priset. Önskar du hjälp med flygbokningen hjälper vi naturligtvis till med detta.

LÖRDAG 20 OKTOBER 2018

Ankomst till förstklassiga Dar es Salaam Serena Hotel under dagen. Efter incheckning finns det tid för avkoppling på egen hand. På kvällen mötet du Zooms fotovärd vilken kommer att informera om veckan tillsammans. Härefter äter vi en gemensam välkomstmiddag samtidigt som vi lär känna varandra. (M)

SÖNDAG 21 OKTOBER 2018

Efter frukost lämnar vi hotellet för att bege oss mot flygplatsen för flyg till Selous Game Reserve. Efter en flygtur på cirka 45 minuter landar vi i Selous och efter en kort jeeptur genom parken är vi framme vid lodgen där vi hälsas välkomna av Mattias och Iris.

Efter incheckning och en gemensam lunch där Mattias och Iris berättar mer om parken och om vad vi kan förvänta oss under den kommande veckan är det dags för vår första safari i Selous orörda vildmark. Efter att ha fått en försmak av vad som väntar oss de kommande dagarna äter vi middag på lodgen. (F, L, M)

MÅNDAG-LÖRDAG 22-27 OKTOBER 2018

Under dessa dagar utforskar vi under ledning av Mattias och Iris Selous via jeep, båt och till fots. För att kunna ge fotohandledning, tips och råd till alla kommer Mattias och Iris under dagarna att alternera mellan jeepar/båtar.

Med en yta lika stor som Danmark och med en ofantlig mångfald är fotomöjligheterna oändliga. Våra öppna jeepar ger oss möjlighet att utforska djurlivet i Afrikas största naturreservat och när vi vandrar runt i vildmarken får vi möjlighet att komma djur och natur nära vilket bjuder på helt nya vinklar och fotomöjligheter. Under båtturerna när vi sakta glider fram på Simbazifloden får vi möjlighet att på nära håll fotografera krokodiler, flodhästar och elefanterna som kommer ner till floden för att dricka. I området finns även över 400 fågelarter.

Varje morgon tar våra duktiga rangers tillsammans med Mattias och Iris beslut om dagens safariaktiviteter och efter en värmande kopp kaffe i den svala morgonluften beger vi oss ut för att fotografera när solen sakta går upp och luften fylls av dofter och ljud. 

Efter en tidig morgonsafari fylld av upplevelser och fotomöjligheter diskuterar vi morgonens upplevelser vid poolkanten. Efter lunch finns det sedan tid för några timmars avkoppling, ett dopp i poolen eller lite bildredigering innan vi ger oss ut på dagens andra safari. 

 Vi kommer också att arbeta med bildbearbetning och få lyssna till foto- och naturrelaterade föredrag från både Mattias, Iris samt företrädare för lokala naturskyddsorganisationer.

Efter dagens avslutande safari äter vi middag på lodgen, kopplar kanske av en stund på terrassen och lyssnar till ljuden från alla djur och fåglar runt omkring oss innan det är tid för lite sömn.

Sista kvällen i Selous äter vi en gemensam avslutningsmiddag under vilken Mattias och Iris kommer att utse ”Resans Bild” vilken går vidare till finalen i tävlingen ”Årets bild 2018”. (F, L, M)

SÖNDAG 28 OKTOBER 2018

Efter vår sista safari och frukost checkar vi ut från lodgen och beger oss tillbaka mot Dar es Salaam för vidare transport mot Sverige på egen hand. (F)

SAVE THE WILDLIFE

Denna resa är en ”Save the Wildlife”-resa vilket innebär att kunskap om djur och natur samt bevarande är en viktig del av resan. Här kan du läsa mer om varför Selous är ett hotat viltparadis och vad en ”Save the Wildlife”-resa innebär för dig som resenär.

Under resan kommer vi att utforska ett av världens sista stora viltområden, ett vildområde som tyvärr också tillhör ett av de mest hotade. Då Selous är förhållandevis lite besökt av turister jämfört med andra parker i Afrika är parken drabbad av en omfattande tjuvjakt vilket de senaste åren tyvärr har eskalerat. Idag finns det exempelvis bara en bråkdel elefanter kvar av en population som tidigare omfattat över 120 000 djur.

Selous finns med på UNESCO:s lista över hotade områden och i parken arbetar man hårt med att minska tjuvjakten. Parken bevakas av cirka 300 parkvakter som i skift om 150 åt gången har i uppdrag att bevaka ett område lika stort som Danmark från en tjuvjakt som sker storskaligt och effektivt från helikoptrar och med automatvapen.

Under resan kommer vi inte bara kunna fotografera Selous fantastiska djurliv utan också få höra mer om det bevarandearbete som görs i parken. Förutom föredrag och diskussioner med Mattias och Iris kommer vi att träffa och lyssna på personer som på olika sätt dagligen arbetar med att bevara Selous fantastiska mångfald.

Som resenär är du med och bidrar till att hjälpa och stötta arbetet med att rädda Selous djurliv. Vi kommer på plats att skänka utrustning till vaktstyrkan i sin kamp mot tjuvjakt.

HOTELL OCH LODGE

DAR ES SALAAM SERENA HOTEL*****

Femstjärniga lyxhotellet Dar es Salaam Serena Hotel ligger vid en golfbana i utkanten av staden och med utsikt över Indiska Oceanen. Hotellet har 230 rymliga och luftkonditionerade rum, alla modernt inredda med TV, telefon, minibar och eget badrum. Hotellet har två restauranger, en poolbar, ett konditori/kafé samt baren Kibo med livemusik på kvällarna. Inom hotellområdet finns en golfbana samt en stor tropisk trädgård med en poolanläggning. Wi-Fi finns mot tillägg.

dar-es-salaam-serena.hotel-rez.com

SELOUS SERENA CAMP****+

Selous Serena Camp är en förstklassig lodge belägen vid Simbazi floden. Lodgen bjuder på 12 lyxiga tält, alla med eget badrum med dusch och toalett samt med en egen balkong framför tältet. På lodgen finns även en bar samt en restaurang med utsikt över vattenhålet där djuren samlas på kvällarna. Lodgen har även en stor terrass med utsikt över Simbazifloden samt en avkopplande poolanläggning. Wi-Fi finns mot tillägg.

www.serenahotels.com/serenaselous/default-en.html

PRIS

Pris per person: SEK 53.500:-

Priset inkluderar:

 • Flyg Dar es Salaam – Selous t/r.
 • Bagagebil för transport av bagage från Dar es Salaam till Selous.
 • Jeep- och busstransporter enligt program.
 • Boende i del i dubbelrum på hotell/lodge enligt program.
 • Måltider enligt program (F = Frukost, L = Lunch, M = Middag).
 • Safaris enligt program.
 • Lokala rangers i samband med alla safaris.
 • Parkavgift till Selous.
 • Medverkan av Mattias Klum och Iris Alexandrov under resan.
 • Workshops av Mattias Klum och Iris Alexandrov.
 • Diverse föredrag under resan.
 • Medverkan av en värd från Zoom Fotoresor.
 • Hotell- och andra lokala skatter och avgifter.
 • Färdhandlingar och praktisk reseinformation.

 

Priset inkluderar inte:

 • Flyg till Dar es Salaam.
 • Enkelrumstillägg: 7 600 SEK
 • Dricks, 10 USD/dag, till naturguiden som medverkar under resan.
 • Alla kostnader av personlig karaktär som måltidsdryck, telefonsamtal etc. 
 • Avbeställningsskydd och reseförsäkring, se ”Värt att veta”

 

FLYG

Om du/ni önskar bokning av flyg till Dar es Salaam hjälper vi gärna till med detta. Kontakta oss på telefon +46 470 466 40 eller via mail info@zoomfotoresor.se

FAKTA

Målgrupp: Fotografer intresserade av att utveckla sina kunskaper i djur- och naturfotografering.

Min/max antal: 8/14.

Utrustning: Systemkamera, vidvinkelobjektiv som exempelvis 24-70, långa teleobjektiv upp till 500 mm, samt ett enbensstativ. Även en laptop med något av programmen Adobe Photoshop eller Lightroom för bildredigering rekommenderas.

Övrigt: För mer information om Zoom Fotoresor, leveransvillkor etc. se vår webb under ”Övrigt”.

Kalkylkurs: USD 8,30

BOKNING

Du bokar resan genom klicka på knappen nedan eller på telefon: +46 470 466 40.

Foto: © Mattias Klum

AFRIKAS SISTA VILTPARADIS

En unik fotoresa med världsduon Mattias och Iris Alexandrov Klum till Selous Game Reserve – Afrikas sista vildmark.

Solen går långsamt upp över horisonten medan vi sakta kör genom den grönskande vegetationen i sydöstra Tanzania. Vi passerar hjordar med zebror, ett par giraffer sticker upp sina huvuden och spanar samtidigt som vi gör ett stopp för att fotografera tre stora elefanter som ljudlöst passerar bara ett par meter framför vår jeep. Vårt mål, att hitta flocken med lejon, vilka vi lämnade strax efter solnedgången kvällen innan. Plötsligt upptäcker vi en leopard i ett träd spanande efter något lätt byte som passerar förbi. Men till slut ser vi dem, lejonen, hanar och honor ätandes på ett byte de fällt under natten samtidigt som de små lejonungarna springer runt och leker. Det tidiga solljuset strimmar genom träden ner på lejonen och förutsättningarna för fantastiska bilder kunde inte bli bättre. 
 
Zoom Fotoresor ger dig en unik möjlighet att följa med den världsberömda National Geographic-fotografen Mattias Klum och fotografen, filmaren och konstnären Iris Alexandrov till en orörd del av Afrika, Selous Game Reserve i Tanzania. 

Under Mattias och Iris inspirerande och kunniga handledning besöker vi ett av världens sista viltparadis för att fotografera dess spektakulära djurliv. I Selous strövar tusentals elefanter i Miomboskogarna och områdets nära 5 000 lejon ger oss fantastiska fotomöjligheter. Här finns även giraffer, flodhästar, leoparder och ett av Afrikas största bestånd av den hotade afrikanska vildhunden. 

Resans höjdpunkter:

 • Selous orörda vildmark.
 • Goda chanser att fotografera den utrotningshotade vildhunden.
 • Selous många elefanter och lejon.
 • 14 safaris med jeep, båt och till fots.
 • Medverkan av Mattias Klum och Iris Alexandrov under hela vistelsen i Selous.
 • Fotohandledning och bildbearbetning av Mattias Klum och Iris Alexandrov.
 • Arbeta med storytellning där dina bilder blir en del av historia.
 • Bevarandeföredrag av Mattias och Iris och lokala organisationer.

FOTOGRAFER

Under hela resan medverkar världsfotografen Mattias Alexandrov Klum och fotografen, filmaren och konstnären Iris Alexandrov Klum som fototekniska-, konstnärliga- och kreativa värdar. Allt för att utveckla ditt fotograferande, ditt bildseende, din kreativitet och göra dig till en bättre fotograf.

MATTIAS ALEXANDROV KLUM
Mattias Alexandrov Klum är Sveriges internationellt mest kända fotograf. Han har arbetat som fotograf, filmograf och regissör på flera film- och tv-projekt sedan 1994. Klum är internationellt erkänd för sitt sätt att skildra djur, växter, miljöer och kultur i form av artiklar, böcker, filmer, föreläsningar och utställningar. 1997 publicerades Mattias bilder för första gången i National Geographic Magazine. Mattias var då en av de yngsta genom tiderna som publicerats i tidskriften och den förste svensken att få en omslagsbild. Sedan dess har Mattias haft många artiklar i National Geographic Magazine och 13 omslagsbilder vilket är mer än de flesta National Geographic-fotografer. Klum har dessutom gett ut mer än 14 böcker, producerat 8 filmer samt haft artiklar publicerade över hela världen bland annat i National Geographic, Wildlife Conservation, Audubon, BBC Wildlife och New York Times.

www.tierragrande.se/klum-cv

IRIS ALEXANDROV KLUM

Iris Alexandrov Klum är en konceptuell konstnär som arbetar med både foto, film och musik. Hon använder sig av såväl vetenskap, som mytologi för att föra fram berättelser som handlar om människan och naturen. De verk som hon skapar är ofta iscensättningar. När hon när hon ställer ut sina bilder ofta använder sig av såväl ljus som ljud, musik och doft. Ofta visas hennes fotografier i hela installationer där alla tänkbara sinnen stimuleras för att placera betraktaren inne i en helt ny värld. Hon har genom sitt speciella sätt att arbeta stor kunskap inom såväl fotografiskt som filmiskt berättande. Iris kommer berätta mer om hur du kolorerar bilder för hand, eller i Photoshop, och hur du har möjlighet att bygga ihop fler bilder till en helhet. Allt för att skapa just den berättelse du vill föra fram.
 

För mer information klicka här 

 

SELOUS GAME RESERVE

I sydöstra Tanzania ligger Selous Game Reserve. Djurlivet i parken är omfattande. Här finns förutom stora hjordar med elefanter och över 5 000 lejon även leoparder, hyenor, noshörningar, zebror, giraffer, lichtensteins koantiloper, afrikanska bufflar, sabelantiloper och större kudus, samt ett omfattande fågelliv med arter som till exempel turakoer, strutsar och näshornsfåglar. Selous är även ett av de få områden i östra Afrika där det ännu finns bra möjligheter att se den utrotningshotade afrikanska vildhunden.

För mer information om Selous se programmet på vår webb via din dator.

PROGRAM

Flyg till Dar es Salaam på egen hand. 

LÖRDAG 20 OKTOBER 2018

Ankomst till förstklassiga Dar es Salaam Serena Hotel under dagen. Efter incheckning finns det tid för avkoppling på egen hand. På kvällen äter vi en gemensam välkomstmiddag samtidigt som vi lär känna varandra. (M)

SÖNDAG 21 OKTOBER 2018

Efter frukost lämnar vi hotellet för att bege oss mot flygplatsen för flyg till Selous Game Reserve. Efter en flygtur på cirka 45 minuter landar vi i Selous och efter en kort jeeptur genom parken är vi framme vid lodgen där vi hälsas välkomna av Mattias och Iris. Efter incheckning och en gemensam lunch där Mattias och Iris berättar mer om parken och om vad vi kan förvänta oss under den kommande veckan är det dags för vår första safari i Selous orörda vildmark. Efter att ha fått en försmak av vad som väntar oss de kommande dagarna äter vi middag på lodgen. (F, L, M)

MÅNDAG-LÖRDAG 22-27 OKTOBER 2018

Under dessa dagar utforskar vi under ledning av Mattias och Iris Selous via jeep, båt och till fots. För att kunna ge fotohandledning, tips och råd till alla kommer Mattias och Iris under dagarna att alternera mellan jeepar/båtar.

Med en yta lika stor som Danmark och med en ofantlig mångfald är fotomöjligheterna oändliga. Våra öppna jeepar ger oss möjlighet att utforska djurlivet i Afrikas största naturreservat och när vi vandrar runt i vildmarken får vi möjlighet att komma djur och natur nära vilket bjuder på helt nya vinklar och fotomöjligheter. Under båtturerna när vi sakta glider fram på Simbazifloden får vi möjlighet att på nära håll fotografera krokodiler, flodhästar och elefanterna som kommer ner till floden för att dricka. I området finns även över 400 fågelarter.

Varje morgon tar våra duktiga rangers tillsammans med Mattias och Iris beslut om dagens safariaktiviteter och efter en värmande kopp kaffe i den svala morgonluften beger vi oss ut för att fotografera när solen sakta går upp och luften fylls av dofter och ljud. 

Efter en tidig morgonsafari fylld av upplevelser och fotomöjligheter diskuterar vi morgonens upplevelser vid poolkanten. Efter lunch finns det sedan tid för några timmars avkoppling, ett dopp i poolen eller lite bildredigering innan vi ger oss ut på dagens andra safari. Vi kommer också att arbeta med bildbearbetning och få lyssna till foto- och naturrelaterade föredrag från både Mattias, Iris samt företrädare för lokala naturskyddsorganisationer.

Efter dagens avslutande safari äter vi middag på lodgen, kopplar kanske av en stund på terrassen och lyssnar till ljuden från alla djur och fåglar runt omkring oss innan det är tid för lite sömn. Sista kvällen i Selous äter vi en gemensam avslutningsmiddag under vilken Mattias och Iris kommer att utse ”Resans Bild” vilken går vidare till finalen i tävlingen ”Årets bild 2018”. (F, L, M)

SÖNDAG 28 OKTOBER 2018

Efter vår sista safari och frukost checkar vi ut från lodgen och beger oss tillbaka mot Dar es Salaam för vidare transport mot Sverige på egen hand. (F)

SAVE THE WILDLIFE

Denna resa är en ”Save the Wildlife”-resa vilket innebär att kunskap om djur och natur samt bevarande är en viktig del av resan. Under resan kommer vi att utforska ett av världens sista stora viltområden, ett vildområde som tyvärr också tillhör ett av de mest hotade. Då Selous är förhållandevis lite besökt av turister jämfört med andra parker i Afrika är parken drabbad av en omfattande tjuvjakt vilket de senaste åren tyvärr har eskalerat. Idag finns det exempelvis bara en bråkdel elefanter kvar av en population som tidigare omfattat över 120 000 djur. Som resenär är du med och bidrar till att hjälpa och stötta arbetet med att rädda Selous djurliv. Vi kommer på plats att skänka utrustning till vaktstyrkan i sin kamp mot tjuvjakt.

För mer information om Save the wildlife se programmet på vår webb via din dator.

HOTELL OCH LODGE

För mer information om boendet se resans webbsida på din dator.

DAR ES SALAAM SERENA HOTEL*****

dar-es-salaam-serena.hotel-rez.com

PRIS

Pris per person: SEK 53.500:-

Priset inkluderar:

 • Flyg Dar es Salaam – Selous t/r.
 • Bagagebil för transport av bagage från Dar es Salaam till Selous.
 • Jeep- och busstransporter enligt program.
 • Boende i del i dubbelrum på hotell/lodge enligt program.
 • Måltider enligt program (F = Frukost, L = Lunch, M = Middag).
 • Safaris enligt program.
 • Lokala rangers på safaris.
 • Parkavgift till Selous.
 • Medverkan av Mattias Klum och Iris Alexandrov under resan.
 • Workshops av Mattias Klum och Iris Alexandrov.
 • Diverse föredrag under resan.
 • Medverkan av Zooms fotovärd.
 • Hotell- och lokala skatter.
 • Färdhandlingar och praktisk reseinformation.

 

Priset inkluderar inte:

 • Flyg till Dar es Salaam.
 • Enkelrumstillägg: 7 500 SEK
 • Dricks, 10 USD/dag, till naturguiden som medverkar under resan.
 • Alla kostnader av personlig karaktär som måltidsdryck, telefonsamtal etc. 
 • Avbeställningsskydd och reseförsäkring, se ”Värt att veta”

 

FLYG

Om du/ni önskar hjälp med flygboxning till Dar es Salaam kontakta oss på telefon +46 470 466 40 eller via mail info@zoomfotoresor.se

FAKTA

Målgrupp: Fotografer intresserade av att utveckla sina kunskaper i djur- och naturfotografering.

Min/max antal: 8/14.

Utrustning: Systemkamera, vidvinkelobjektiv som exempelvis 24-70, långa teleobjektiv upp till 500 mm, samt ett enbensstativ. Även en laptop med något av programmen Adobe Photoshop eller Lightroom för bildredigering rekommenderas.

Övrigt: För mer information om Zoom Fotoresor, leveransvillkor etc. se vår webb under ”Övrigt”.

Kalkylkurs: USD 8,30

BOKNING

Du bokar resan genom klicka på knappen nedan eller på telefon: +46 470 466 40.

Foto: © Mattias Klum