MARCUS JOHANSSON

Hängiven fotograf som älskar nya utmaningar

Marcus Johansson – fotograf med brett register

Marcus Johanssons ambition i yrket sedan 1997 är att alltid få ut det mesta och bästa av en fotografisk uppgift. Han fotograferar brett från street, arkitektur och reklam till mode, resor och tung industri. Utöver uppdrag och föreläsningar undervisar han både nybörjare och proffs.

Sedan 2008 leder han workshops både i Sverige och utomlands i storstäder som t.ex. Paris, New York, Berlin och Barcelona. Marcus menar att alla fotoresor och workshops ska bestå av genomtänkta och beprövade övningar formade efter en pedagogisk struktur så att deltagarna förstår och lär in på ett roligt och intressant sätt. Kunskap är lika med fotoglädje! Han är även grundare av Street Photography workshops i Sverige. Marcus har också varit en av de drivande fotograferna när det gäller utvecklingen av hur interiörfotografering av mäklarbilder komponeras idag då han har utbildat och inspirerat många av de ledande företagen och dess fotografer.

På förfrågan gör han även juryuppdrag och bedömer fototävlingar.

Uppdrag: Bland Marcus uppdragsgivare kan nämnas storföretag inom en rad branscher som Riksbyggen, Metro, Aftonbladet, Mercedes Lastbilar, Vattenfall, Länsförsäkringar, DN, Veckans Affärer, Tv3, NCC, Golf Digest, HäntExtra, Wallenius Lines, Handelsbanken, Transportbils Magasinet, Björn Borg och SF.

Utrustning: Marcus arbetar sedan många år med Nikon.

För mer information: www.icepic.se